• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 00:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Присъдата

Започната от miTko, 19.12.2006 14:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

6aro

Колкото и да ни се иска да ги освободят, това е много малко вероятно. Очаквах точно това от Съдъ! Те просто са нарочени от властите за да има виновни, а всъщност всичко идва от лошото управление на болницата, хигиена и подобни.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

plamenmm

За мен единственият вариант за освобождаването на медиците ни е политическа търговия.

acho_pl

Така е, как няма да ги осъдят като горките хора нямат държава, която да ги защитава. Има някакви псевдополитици, които се интересуват само от съдържанието на собствения си джоб и от този на родата :evil: .
Така ще и занапред отвън ще ни се налага какво да правим без да имаме право на дума, например както стана с АЕЦ Козлодуй.
Ако това беше държава, която се интересува от гражданите си нямаше да се стигне до смъртна присъда.
Това е живото доказателство за състоянието ни на външната политика. Жива трагедия. За съжаление това е положението и на цялата ни държава :!:

Цитат

...

Веднага след това адв. Георги Гатев коментира пред "... радио", че е изключително изненадан от произнесените присъди:

"Не мога да очаквам никакво правосъдие от либийския съд. Това се превръща вече в чисто политическо дело", заяви защитникът на медиците ни.

Адв. Владимир Шейтанов също бе категоричен: "Не ме интересуват либийските закони и либийското правосъдие. В Либия няма правосъдие, не може да се очаква такова."

Какво повече да говорим!!!
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

mejdupraznika

Американските медици се прибраха, Американците им усигориха нужниите средства, а нашите стоят там и ще загинат. и още и още ще отлагат . Сега няма да ги избият , но те там ще умрат  :evil:

DSS

Аз не съм горд, че съм българин. ПОКЛОН! :cry:

puhcho

Цитат на: "DSS"Аз не съм горд, че съм българин. ПОКЛОН! :cry:
И аз :cry:

Stas

Acho_pl, не мога да разбера защо за всичко ни е виновна държавата!?

Държавата ли ги накара да отидат там?
Държавата ли ги накара да нарушават законите на Либия (за алкохола)?
Държавата може ли да налага становище на онзи съд, пък бил той и изчанчен? (Това е намеса във вътрешните работи).

Въобще оттук нататък всеки, който ходи да си дава под наем гъза на араби е хубаво да си има едно наум! Аз не бих отишъл там даже и като турист! Който иска да ходи!
И за ходенето и за неходенето там всеки си взима собсвено решение и държавата не може да му влияе!

Бих казал, че там съд не е имало... Но какво ли може да се каже за съдилищата в Ливан, Сирия, Иран, Ирак, Египет, пък даже и Турция? Аз не бих искал да опирам до тях.

NO CARRIER

Да, така чух в началото и аз - ще ги съдят предимно за незаконна търговия с алкохол и проституция (или сводничество, не запомних). После нещата се изметнаха към заразяването със спин.

До скоро мислех, че ще искат нещо или от нас или от международната общност, за да ги оправдаят. Но май съм се заблуждавал. Ако ги помилват, народът ще се разбунтува и може да бутне и правителството. Явно фанатизмът им е повече от човещината.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

въпрос на сделка е,сега всичко опира до търговия с компенсаций.
естествено че никой няма да екзекутира сестрите ни,просто ще се търсят повече пари от евросъюза за компенсация.
либииците искат да си избият репарациите за Локърби.

когато задържаха сестрите джамахирията беше в паника- имаше адски много заразени деца а нямаше как Кадафито да излезе и да каже " ми вината си е наша щото сме смрадливи араби и единствената хигиена която имаме е когато си подмиваме задниците в най добрият случай"

тогава арестуваха полски,тайландски и още някой други здравни работници освен нашите и започнаха да "разследват"

всички останали държави извадиха моментална и остра реакция а Хубавото Наде започна да се изживява като дипломат.
в резултат на това пуснаха поляците и другите и останаха само нашите да оберът луфта.

ето това е цялата история.
има и още нещо важно- лош късмет е че цялото това нещо става в Бенгази - този град е трън в очите на Кадафито защото е център на опозицията и на противниците на режима и няма как нещата да се потулят- веднага ще избухнат бунтове.

познати на родителите ми са работили много години в Бенгази и са ми  разказвали точно за тази болница и точно за това отделение- завела детето си на някакъв преглед и от мръсните ръце на дивите и неграмотни либийски сетри детето хванало хроничен конюктивит- хигиената е била чудовищна,общи игли ,общи набори инструменти които не се стерилизирали дни наред.
арабите по принцип са много нечистоплътни и болниците им не са изключение.

а  вече за алкохола и проституцията- еми това си е практика при нашите сънародници там- особено неомъжените жени редовно си заработват от арабите.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Тони

Че някои от подсъдимите сестри не са били света вода ненапита, не са , но обвинението срещу тях е абсурдно.
Случайно имам близък, който е работил с някои от тях .  
offtopic
Цитат на: "Stas"
пък даже и Турция?
За Турция не съм съгласен. Преди няколко години катастрофирахме в Турция - челно , една лада с турци се завря под автобуса. Мъжът и жената в колата починаха намясто , двете деца оцеляха, трагедия .... Полицията прибра шофьора , това става към 23:00 часа , на другия ден към обяд около 13:00 го върна, като вече му беше минало делото и беше свободен. За нас дойде автобус чак към 21:00 часа, а бяхме само на 30км. от Одрин.
Тогава много се впечатлих от тяхната правосъдна система.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Xektor

Цитат на: "NO CARRIER"Да, така чух в началото и аз - ще ги съдят предимно за незаконна търговия с алкохол и проституция (или сводничество, не запомних). После нещата се изметнаха към заразяването със спин.

До скоро мислех, че ще искат нещо или от нас или от международната общност, за да ги оправдаят. Но май съм се заблуждавал. Ако ги помилват, народът ще се разбунтува и може да бутне и правителството. Явно фанатизмът им е повече от човещината.

Според мен всичко това е политическа игра или да се приеме за терористичен акт. Кадафи коли и беси в тая страна. Няма такива неща като либииски съд или правителство. А относно човещината и фанатизма мисля, че има само от второто в тея мръсни цигани.
А за нащо правителство, че не си мръдна дебелия и ояден пръст за тях е вярно. Можеше изобщо да не се стига до тука.
За съжаление не виждам добър изход, колкото и да не ми се иска да е така. Все още имам малка надежда за тях, но с всеки час намалява.

botan

аре да им пуснем атомна бомба!!! :x  :x  :x
според мен тряя да им обявим воина(на либия)илллллл гнус ме е да го напиша!!! moderator  :guns  :broil  :bud  :bash
либииците са тва shit и тва :censored

Longanlon:
Такива изказвания никак няма да толерирам тук!
А позицията ти е глупава, защото бедните либийци едва ли са виновни, че Кадафи си играе играта. Тва е се едно на тебе да ти пуснат от ЕС бомба, щото Доган краде от еврофондовете...

ironic_

Аз не вярвам, че 5 майки и християнки могат да заразят умишлено невинни деца със СПИН за пари. За мен медиците са невинни, но не съм и очаквала да ги оправдаят.

В тази ситуация вече никой няма избор. Както каза един арабист по новините, даже Кадафи е заложник на положението. Омразата и жаждата за мъст се трупат години, подклаждани от фанатизъм и алчност за компенсации. Толкова време повтаряха, че са виновни, ако сега ги оправдаят, съдиите отвън разярената тълпа ще ги убие с камъни. Беше една прашинка, вече е лавина и не може да се спре ... На тях им трябва непременно виновен ... и това ще са нашите лекари.

Държавата, която ги изгони с мизерията да работят навън и политиците, които бляха баирите вместо да ги изтеглят навреме и да замажат положението са съвсем друга тема ...  :evil:

rakim

Цитат на: "Stas"Acho_pl, не мога да разбера защо за всичко ни е виновна държавата!?

Държавата ли ги накара да отидат там?.

Чудя се как ви идват на акъла такива неща в такъв момент  :!: Как можело да е виновна държавата?!!!Българите сме пълни боклуци.Не ми се коментира повече.raven дано си прав че няма да изпълнят присъдите,защото много ме съмнява мене....
540л Южна Америка