• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 14:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За кредитите и банките

Започната от Longanlon, 12.12.2006 11:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raziel

Цитат на: "N.Nobs"Много доволен от ОББ.Няколко пъти :D

Дайте да си направим един бял и един черен списък :wink:
ако си доволен от ОББ в ПИБ ще си в  рая:)
хихихихихихи

Булбанк  са много зле обслужването им е края на света.
In Pursuit of Perfection

dido

Споко момчета, след 3 години като вземем изборите, всичките ще ги национализираме. Тогава вече моем си говори за условията по кредитите...

NO CARRIER

Между другото, не знам дали вече не го коментирахме, ама в момента вече на всички ни писна да слушаме и гледаме навсякъде реклами за отпускане на кредити. Изключая тък пишещите и не само няколко проблематични "типа"  :lol: , кредити се раздават и за живо и за умряло. Защото се очаква падане на лихвите след влизането ни в ЕС. НО! Текущите кредити ще се изплащат с лихва, вписана твърдо в договора. И колкото е по-голям кредита и за по-дълго време, толкова по-дълбоко ще му влезе на тоя, дето го е изтеглил. Така че, ако може да чакате - чакайте преди да теглите парите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

mistar_ti

Цитат на: "NO CARRIER"Между другото, не знам дали вече не го коментирахме, ама в момента вече на всички ни писна да слушаме и гледаме навсякъде реклами за отпускане на кредити. Изключая тък пишещите и не само няколко проблематични "типа"  :lol: , кредити се раздават и за живо и за умряло. Защото се очаква падане на лихвите след влизането ни в ЕС. НО! Текущите кредити ще се изплащат с лихва, вписана твърдо в договора. И колкото е по-голям кредита и за по-дълго време, толкова по-дълбоко ще му влезе на тоя, дето го е изтеглил. Така че, ако може да чакате - чакайте преди да теглите парите.
и аз това подочувам имам един кам ДСК за 2 хил. за дограмата ми и ся мислях да рефинансирам ама ме посъветваха да не бързам
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

kraltchev

И аз да кажа две неща, макар и отдалече.  Нали тук кредита е начин на живот та може би има смисъл да споделя...

Човек трябва да е идиот за да взима на кредит.

Аз съм идиот.

От тия две неща всеки потенциален идиот да прави съответните изводи.  Опростено казано - няма такова нещо дето човек веднага, ей сега, трябва да го има.

--Николай

Longanlon

Цитат на: "mistar_ti"и аз това подочувам имам един кам ДСК за 2 хил. за дограмата ми и ся мислях да рефинансирам ама ме посъветваха да не бързам

При условие, че общата лихва за тия 2000 лв ще е някъде към 150лв (т.е. взимаш 2000 а изплащаш 2150) не виждам смисъл да чакаш - като намалеят лихвите какво? Даже двойно да намалеят (което няма да стане) ще спестиш 75 лв. - едва ли достойна за премисляне в продължение на няколко месеца сума.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niki70

Съмнявам се че ще намалеят лихвите. Почти всички банки в момента сключват договор от типа : лихва по кредита + основния лихвен процент. Тъй като ОЛП ( основния лихвен процент ) расте постоянно последната година и няма изглед да тръгне обратно, защото в евро зоната е около 1% над нашия, то дори да намалеят лихвите по кредита се получава една уравниловка ( за съжаление )
Единственото спасение е да се увеличават заплатите ни  :D (но не виждам как ще стане ) и да не ползваме банките

Boby_

Кой каза, че ПИБ били свястна банка? Имал съм си вземане-даване и с тях - такова разиграване беше, че ме накараха накрая да стигна отново до ДСК. Още имам някаква сметка там, че и изкарана дебитна карта, която не съм си взел, но нищо на тоя свят не може да ме накара да се върна в тая банка.
И на тях да им ... майката.  :lol:

NikolaV

Доволен съм от ЦКБ.
За ДСК и Булбанк не искам да чувам.

mistar_ti

Цитат на: "Longanlon"
Цитат на: "mistar_ti"и аз това подочувам имам един кам ДСК за 2 хил. за дограмата ми и ся мислях да рефинансирам ама ме посъветваха да не бързам

При условие, че общата лихва за тия 2000 лв ще е някъде към 150лв (т.е. взимаш 2000 а изплащаш 2150) не виждам смисъл да чакаш - като намалеят лихвите какво? Даже двойно да намалеят (което няма да стане) ще спестиш 75 лв. - едва ли достойна за премисляне в продължение на няколко месеца сума.
Имам намерение да го рефинансирам с сума 8 хил  :lol:
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

MeTogu

Попаднах на тази тема и искам да изкажа огромно угорчение от банката Уни Креди Булбанк.
Вземал съм кредити докато работех в Приста Ойл без поръчител,само защото работя в тази фирма и тя си движи всичките капитали през нея.Вземал съм 3 пъти добри суми който съм връщал 9 години без никакви закъснения,нали там ми превеждат заплатата и всичко се удържа автоматично.Дойде времето да напусна тази фирма и да търся друга работа за повече пари.Това става преди 3 години и половина.Та още си имах кредит там,който съм си плащал съвсем редовно до март месец тази година,така се случи че закъснях един-два дни.Бях поработа в София патувах,преспах понеделник в Плевен и вторник като се прибрах внесох въпросната сум.Решавам обаче да си рефинансирам остатъка от кредита (някакви си 4-5 вноски) и да тегля друг за да си взема нова кола.Подавам си молбата безплатно без никакви документи все пак 11-12 години съм клиент на банката.И получих отказ.С аргумента че съм закъснял с погасяване на вноска и плюс това съм имал ипотечен кредит (който също съм си плащал до сега 5 години и отгоре) без да просрочвам и ден.
Питам ги аз какво лошо видяха в кредитното ми досие?Но останах без отговор.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

anasarka

22.11.2010 12:53 #26 Last Edit: 22.11.2010 16:12 by nikolaytoshev
Цитат на: MeTogu - 22.11.2010 11:52
Попаднах на тази тема и искам да изкажа огромно угорчение от банката Уни Креди Булбанк.
Вземал съм кредити докато работех в Приста Ойл без поръчител,само защото работя в тази фирма и тя си движи всичките капитали през нея.Вземал съм 3 пъти добри суми който съм връщал 9 години без никакви закъснения,нали там ми превеждат заплатата и всичко се удържа автоматично.Дойде времето да напусна тази фирма и да търся друга работа за повече пари.Това става преди 3 години и половина.Та още си имах кредит там,който съм си плащал съвсем редовно до март месец тази година,така се случи че закъснях един-два дни.Бях поработа в София патувах,преспах понеделник в Плевен и вторник като се прибрах внесох въпросната сум.Решавам обаче да си рефинансирам остатъка от кредита (някакви си 4-5 вноски) и да тегля друг за да си взема нова кола.Подавам си молбата безплатно без никакви документи все пак 11-12 години съм клиент на банката.И получих отказ.С аргумента че съм закъснял с погасяване на вноска и плюс това съм имал ипотечен кредит (който също съм си плащал до сега 5 години и отгоре) без да просрочвам и ден.
Питам ги аз какво лошо видяха в кредитното ми досие?Но останах без отговор.

Методи поради голямата невъзвращаемост която имат банките(макар че според мен не е толкова голяма колкото алчността и страха на банкерите) само като видят че имаш ипотечен кредит веднага попадаш в графа високо рисков за отпускане и на друг кредит. За да ти отпусне тази банка трябва да гарантираш много висок месечен доход. Другия вариант е да отидеш в друга банка но те веднага ще разберат че имаш и друг голям кредит и може и да не ти отпуснат и там. Но можеш да пробваш.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Асен Евгениев

Направили са ти услуга. В България да теглиш кредит си е чист мазохизъм, ама късно го разбрах. :duvar:
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

zoomaniak

Имам над 5 кредита с главница над 5 000 лв и всички са успешно изплатени - даже съм и на печалба  :popcorn: требе мислене  *bg*
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

MeTogu

То това и аз го разбрах,напънах се малко и си купих кола без да тегля кредит,но защо трябва да е така.
Идиотщината е че винаги съм имал двата кредита,както съм си и плащал двата кредита.Как съм ги плащал предните 5 години ,нали и тогава съм имал ипотечен кредит?Все си мислех че кредитното ми досие е достатъчно за някакви си 2 бона.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!