• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Как да почистя аквариума добре

Започната от BgMafia, 02.12.2006 16:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BgMafia

Някой да може да ми каже някой добър метод че стъклото е много мръсно :?

Gareth

С гъбичка!!! Ако ти се дават пари, може да си купиш магнитна.

BgMafia

Нещо препарат да слагам

mejdupraznika

ако е отвън може да сложиш но внимаваи да не влзе вътре , ако е отвътре взимаш гъбичка за миене на чинии и почваш без никакъв препарат. абе и отвън без препарат с малко вода или малко ракия савсем няколко капки и леко отВЪН да почистиш но отвътре в никакъв случаи 20 стинки струва една гъбичка.

Xektor

Аз скоро си взех от най-простите магнитни гъбички и съм доволен от нея. Не са скъпи, а ще върши дълго време работа (да се надяваме).

sk4

аз съм си измайсторил едно хитро устройство ;) прилича малко на това с което майка ви чисти прозорците... взех една стара чегръталка за лед, и залепих от едната и страна  една лентичка от тия дет  уплатнявате прозрците си... получи се доста ефектно,,много добре почиства няма пропуск... с това острото дет сваля леда изжулва по грубите налепи (това е за по занемарени стъкла) с това от другата страна финно сваля мръсотията и стъклото заблестява  :lol:

BgMafia

Здравейте отново !

Значи взех един аквариум но небеше ползван от доста време и го почистих добре но на места остава стъклото вседено е запотено и колко ли не търках и това неще да се махне някой да може да ми даде съвет как да се справя със това

Тони

Цитат на: BgMafiaЗдравейте отново !

Значи взех един аквариум но небеше ползван от доста време и го почистих добре но на места остава стъклото вседено е запотено и колко ли не търках и това неще да се махне някой да може да ми даде съвет как да се справя със това
Накисни го с оцет - мисля, че ще се оправи.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

BgMafia

Слагам на гъбичката оцет и търкам така ли :?

Тони

Да, сложи на гъбичката оцет, намажи аквариума с нея и го остави за известно време 15-20мин. - после търкай, ако не стане повтори процедурата. Не стане ли пак, значи стъклото ти е много надрано и аквариума не става за нищо -  което е малко вероятно. :wink:

BgMafia

А ето го бе стана стъклото стана като ново даже почна да скърца от чистот но мерицмата на оцет ме притесняа ще изчезни ли

Тони

BgMafia

Свършиха ми въпросите много благодаря !

Raven

миризмата на оцет се маха много лесно- натъркваш всичко със счукан чесън .

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Nemo

:D  :D  :D

А миризмата на чесън ? .... :lol:
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Similar topics (5)

51695

Отговори: 4
Прегледи: 4712

31247

Отговори: 11
Прегледи: 7781

48812