• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Малко актуализиране!

Започната от don_misho, 24.11.2006 18:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

discus

Захранка в корените може и да сложиш но ако наистина са от една две седмици тези ехинодоруси, може и въобще да не гладуват просто си хвърлят "сухите"листа.

don_misho

Ехинодорусите са засадени преди около месец,веднага им сложих таблетки на Сера в корените(някой от форума ме посъветва тогава)Вървят си добре,както казва DISCUS просто си хвърлят старите листа,Анубиаса,който Dido визира му се беше полепил ксенококус,явно отпред е на доста светло затова,но се оправя.От всички растения имам проблем единствено със Сагитарията,не ще и не ще да върви,или ако върви е със скороста на болен анубиас :D Трябва да и търся някакви глинени топчета понеже знам че обича хранителен грунд.Таблетките на Сера не и повлияха въобще,а от както съм я засадил(август)е пуснала 3 издънки и мърда с по листенце на месец.

Bass_Maker

Да бе, тва чудо Сагитарията е доста мудно. И аз имам 4-5 коренчета ама откак съм ги боднал ми се струва, че хич не вървят.
You cannot kill what you did not create...

NO CARRIER

Цитат на: Bass_MakerДа бе, тва чудо Сагитарията е доста мудно. И аз имам 4-5 коренчета ама откак съм ги боднал ми се струва, че хич не вървят.
Ако сложиш подхранка в корените и подадеш цо2 е стрела.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Bass_Maker

А-а-а-а-а, мерси съм :( Рано ми е на мен да се занимавам с торене, подхранки и СО2 :) Като порасна, тогава :) Поне още една рибка да ми излезе под никнейма :)

NO CARRIER

Мисля, че по 1-2 глинени топчета може да наръгаш съвсем спокойно, без опасения от нищо. Както и да подадеш цо2.

don_misho

CO2 подавам от 1-2 месеца(самоделката с мая),ще търся глинени топчета. :D

NO CARRIER

Отиваш в някоя книжарница и търсиш натурална глина. Без оцветители, без пластификатори. Не е скъпа.

Bass_Maker

Някой слънчев ден може да го пробвам и аз този пиниз :)

don_misho

Цитат на: NO CARRIERОтиваш в някоя книжарница и търсиш натурална глина. Без оцветители, без пластификатори. Не е скъпа.
Това ще го направя,по ме притеснява изпичането на топчетата.Мисля че ще се спра на вариант с фирмени. :)

don_misho

Малко ъпгрейд,снимките са кофти,но апарата нещо се скапа и снимах с телефона:

filio

Направо ме грабна. Около 5 минути го гледах преди да да реша какво да  пиша. Само животните не ми допадат. Стои някак празен откъм риби. Представям си го с едри рибоци, но определено не колизи. Нещо rainbow fish ми се върти в главата, въпреки че нямам никакъв опит с тях. Сигурно в Ямбол ще ти е трудно да намериш, но замислял ли си се по въпроса? Иначе аплодисменти за аквариума.

don_misho

Благодаря ти за хубавите думи,да ти кажа наистина мислих да махна всичко що е риба и да пусна стадо Ириатерини,но наистина ще ми е трудно да намеря.Утре ще ходя в Пловдив дано си намеря нещо там.

Edit:Ето една по-хубава снимка:

botzi

браво ! анубиасите и мъха + корени е добра комбинация, отпред е доста постно, явно тези криптокорини не вървят. КАто цяло е доста по-добре от преди  :). Отзад не е лошо според мен растенията да са по еднотиптни, така става много шарено.

Similar topics (5)

4187

Отговори: 3
Прегледи: 6651

10856

Отговори: 18
Прегледи: 13644

53741

Започната от grigor nakov

Отговори: 12
Прегледи: 18970

8534