• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 03:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Пурек като баща си.

Започната от NO CARRIER, 10.01.2006 02:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

torkonator

Аз на дъщеря ми й давам по ена лъжичка Ехинил и един марсианец (детски витамин), когато е на градина и не съм имал по-сериозни проблеми от кашлица и сополи. Никакви температури, ангини, пневмонии и други подобни. Когато я видя, че започва да кашля или да й тече носа й давам 10 дни по една голяма ампула витамин С и това е. Втора годиан не е пила антибиотици.
Какво ще кажеш да победиш главоболието без хапчета?

breeze

Цитат на: "NO CARRIER"както и Осцилококцинум.
Недей! Пълна шарлатания, както и хомеопатичните лекарства по принцип.
Ето малко материали какво представляват, как се приготвят, споменат е и самия Осцилококцинум:
http://www.keypoint.com.au/~skeptics/Homeopathy
ЦитатThe duck liver dilution in Oscillococcinum is written as 200C. This means the mixture has undergone a sequence of two hundred "C" dilutions. Each "C" dilution is a process where a mixture is diluted by 1:100 and then shaken exactly one hundred times. So a 1C mixture is one hundred times weaker than the original; a 2C dilution is ten thousand times weaker, and so on. Note that each dilution must be followed by exactly one hundred shakes performed in exactly the right way. This makes no sense.

Modern homeopaths cannot deny that their potions are too dilute to contain anything but water, and so they have made the claim that water "remembers" their initial ingredients, and behaves in the healing process as if those chemicals were still there. This claim is wishful thinking that has no basis in scientific study.
Ето мой превод:
ЦитатРазреждането на черния дроб на патица (активното вещество в Осцилококцинум - бележка моя) в Осцилококцинум се записва като 200C. Това означава, че сместа е преминала през 200 броя "C" разреждания. Всяко "C" разреждане е процес, при който сместа се разрежда 1:100 и се разклаща точно 100 пъти. И така, 1C смес е 100 пъти по-разредена от оригинала; 2C - 10 000 пъти и т.н. Забележете, че след всяко разреждане трябва да се извършат точно 100 разклащания, и то извършени по точно определен правилен начин. Това е без всякакъв смисъл.
Модерните хомеопати не отричат, че техните дози са твърде разредени, за да съдържат нещо друго освен вода, и поради това са измислили твърдение, че водата "запомня" първоначалното съдържание, и се държи при лечението така, както ако оригиналните съединения са все още там. Това твърдение е твърде пожелателно и няма никакво научно основание.
Бедата не е в това, че на детето ще му дадеш някакво захарче напоено с вода. Бедата е в отлагането на ефективно лечение и даването на напразни надежди.

NO CARRIER

breeze, съгласен. И аз съм против хомеопатичните лекарства. Обаче хич не ми дойде на ум, че и тоя "осцилоскопциум" е такова. А и Зоя вече е купила няколко листчета.

Явно ще трябва да се пробват едно по едно всички по-рекламирани простотии, а после ще търсим лекарства за бъбреци, черен дроб и т.н...  :cry: Между другото, след доста ровене в гугъла за разните му там лекарства, разбирам, че проблемът с боледуването в детска възраст го има не само при нас, а и в Русията.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Trobata

Аз като си спомня като малък и аз бях така. Постоянно бях болен. Мине замине нещо мен винаги ме хващаше. Ама имах и една ши**на алергия която към 9-10 клас май се махна.
А отделно че повечето родители си пращат децата болни на детска градина (училище) болни понеже няма кой да ги гледа.
Това сигурно ще го израсте. Не съм много компетентен по тези здравословни въпроси просто гледам от личен опит.

penchod

Да отбележа за протокола- голяма част от хомеопатичните лекарства, просто работят и това е факт, а цитирания Осцилококциум работи със сигурност, така че Бреез, ша ма прощаваш ама не си прав. Колкото до обясненията и доказателствата, заобиколени сме от свят, в който нямаме обяснения и доказателства за много неща, които са факт. Така че Коко давай смело с Осцилококциума, макар че той не е лечебно средство, а има по-скоро превантивен ефект.

Boby_

Цитат на: "penchod"Да отбележа за протокола- голяма част от хомеопатичните лекарства, просто работят и това е факт, а цитирания Осцилококциум работи със сигурност, така че Бреез, ша ма прощаваш ама не си прав. Колкото до обясненията и доказателствата, заобиколени сме от свят, в който нямаме обяснения и доказателства за много неща, които са факт. Така че Коко давай смело с Осцилококциума, макар че той не е лечебно средство, а има по-скоро превантивен ефект.

Хомеопатичните "лекарства" действат, ама един друг път.
Пробвал съм и осцилококцинум, и разни глупости против хрема - нулев ефект. Даже по-зле - човке си мисли, че се лекува и затова не взема истински мерки, а болестта му се задълбочава в това време.

penchod

Е те това имах предвид, Осцилококциум се пие преди да започне сезона на грипа и простудите, това не е антибиотик или аспирин, да вземеш дозата и да се оправиш, пие се превантивно и деиства с натрупване. За да има ефект едно лечение  с хомеопатични средства, първо трябва да е предписано от лекар, със специалност Хомеопатия. Когато имаме обострено състояние, било хрема, грип или каквото и да е друго, хомеопатията може да има само поддържаща роля, за преодоляване на състоянието се пият по-сериозни лекарства, като хомеопатията има добър ефект след преодоляване на острите проблеми при премахването на вторичните ефекти, но се пият продължително време, за да се постигне натрупване и ефект.

Boby_

Някак не мога да възприема думите "лекар" и "Хомеопатия", когато те се отнясят до един и същ индивид.
Забелязал съм, че хомеопатичните средства действат тогава и само тогава, когато човек вярва в ефекта им. Силата на самовнушението е голяма работа!  :lol:

penchod

Боби, има ги двете понятия, и се учи 2г. в Медицинска академия. Така че, хомеопатията като всяко друго лечение, не е ли предписана от компетентен лекар и не се ли спазва схемата забравете. Тя не е за самолечение, а си е вид терапия, която се определя от терапевт за да има ефект разбира се.

Boby_

Цитат на: "penchod"Боби, има ги двете понятия, и се учи 2г. в Медицинска академия. Така че, хомеопатията като всяко друго лечение, не е ли предписана от компетентен лекар и не се ли спазва схемата забравете. Тя не е за самолечение, а си е вид терапия, която се определя от терапевт за да има ефект разбира се.

Виж, аз общувам с доста лекари, работя в такава среда и т. н. Причината да има таква специалност в МА е само една - за да не се оставят нещата в ръцете на шарлатани.
Хомеопатията не е доказала ефекта си - няма сериозна статистика в нейана подкрепа, няма големи клинични проучвания, освен няколко френски псевдофирми, никоя уважаваща себе си фармацевтична фирма не произвежда хомеопатични продукти... Не мисля, че има нужда да продължавам. Хомеопатията не е подкрепена нито от доказателства, нито от емпирични наблюдения, нито от практиката. Поредната машина за поглъщане на пари.

Longanlon

Доколкото има  досег с хомеопатията, тя не работи - имам синузит от една година и двете хомеопатични терапии не ми помогнаха да се отърва от него. Друг е въпросът, че и антибиотици+нагревки също не помогнаха...  :evil:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

penchod

За проучвания и изследвания не мога да говоря, не съм се интересувал. Факт е само, че при голяма част от хората нещата работят, обяснявай на колежката ми  примерно, че Осцилокоциома не работи, след като си правят профилактика с него от 3 години в семйството и от тогава за първи път са ги подминали всички грипове. Също так а може да говориш и на 4 мата хипертоници със сериозни проблеми които си вкараха кръвното в пътя. Много хора отричат и билко лечението, а много други си разрешават проблемите с негова помощ. За съжаление, медицината не е точна наука, а междуособиците в нея са големи- то ако питаш хирурзите, всички терапевти са шарлатани, оти е ясно че нож си требе навсякъде...

NO CARRIER

Пенчо, билколечението е друга тема. Но преди доста години ходих при приятел, хомеопат. Бях започнал да вдигам кръвното по-сериозно. Разпитва ме като в полицията, накрая извади някакви шишета, капа капки, вади, друса, бърка и ми даде едно шишенце с бистра водица. Вика - спираш всичко що има мента в него, включая пастата за зъби, спираш шоколад, кафета, алкохол. Пиеш еди колко си пъти по еди колко си. Чуеш ли Полов орган, че ти викат Груйо. Ама грам промяна нямаше. Може би, че съм и аз Тома неверни, а наистина трябва да вярваш в това, за да ти подейства, ама при мен нема грам ефект. Минаха години. Преди няколко месеца пак се срещнах този човек на мохабет. И подговорих - Има ли от вашите методи истински начин за лекуване на кръвно или - при мама и тате? Той се ухили, един такъв, и вика - а бе, при някои работи, при някои не. :-) Питах го за смъкване на кила. Отговорът беше същия. Иначе пичът е дипломиран, че и в Англия на курсове е ходил и му се носи славата, че лекува и върши работа. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

breeze

penchod,
И ти ще ме прощаваш :) Знаеш ли какво е това "плацебо ефект"? Знаеш ли, че при тестовете на ново лекарство не се проверява дали то просто "работи" върху група болни, а се проверява дали работи по-добре от плацебото?
Знаеш ли как е възникнала хомеопатията? Има ли научна основа (за разлика от билколечението, двете са много различни неща)?
Потърси отговорите на тези въпроси, а иначе има много "учени" от цял свят които твърдят дивотии от сорта, че човек още не е стъпвал на Луната, че историята до 11 век е тотално измислена, и т.н. Това, че има "лекари-хомеопати" не гарантира че хомеопатията е нещо сериозно.
Що се отнася до осцилококцинума, добре че не продължихме да "лекуваме" с него, ами се устихме навреме... Нещата бяха тръгнали много на зле от де-факто липсата на лечение. Ама при бебетата нали няма как да се прояви плацебо-ефекта (за разлика от възрастните)...

penchod

ДА Знам, какво е това "Плацебо ефект", както е и твърде вероятно да знам и доста други неща по-добре от теб в областта на медицината. За научната основа на хомеопатията вземи ти да се поинтересуваш по-сериозно, и дано кръгозорът ти да стигне и по-далече от статии изровени с Гугал. Не мога да приема твърденията ти, че хомеопатията е несериозна, след като сериозни лекари специалисти, на които имам доверие са ми предписвали такива продукти и ефекта е бил очакваният. Сам казваш, че бебето не се влиае от плацебо ефект, как тогава видимо получаваше облекчение, когато му никнеха зъбите и му давахме хомеопатичен продук за това? Пак казвам, ако някой е решил да самолекува грипа, простудата или недай си боже бронхита на детето си с Осцилококциум, екстракт от градински репей или каквото си е решил там, проблема си е негов, но да не търси вината в продукта.

Similar topics (5)

48858

Започната от tre

Публикации: 1
Прегледи: 1550

1482

Публикации: 28
Прегледи: 17441

10476

Публикации: 33
Прегледи: 13253

37616