• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 17:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Родилно отделение

Започната от SS_Division, 06.11.2006 23:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SS_Division

Здравейте! Направих си родилка и я сложих в общия аквариум, егати кефа, за сефте един хелер ми роди и я пробвах. Действа безотказно, ще опитам д покажа снимки.

lz3cv

Същата работа върши едно парче поликарбонат широко колкото аквариума и пъхнато наклонено към едната от късите му страни така че отдолу да остане малък процеп през който да минават бебетата.
Но наистина е друга работа да си го изпипаш както трябва. Пак ще върши работа но пък ще кефи повече. Ще е интересно да видим снимките.

Longanlon

Update:

Младежът беше направил родилката си от неръждаема стоманена тел и мрежа, каквато се използва срещу комари на модерните дограми. Преди  това беше изварил мрежата, защото 'миришела странно'. В момента половината му риби берат душа и той се чуди как да ги спаси.

НЕ използвайте такава мрежа в аквариума си.
Подходящият материал за направа на родилка са синтетични платове от рода на тюл - само гледайтъе дупките им да са достатъчно ситни.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Duke_BG

Цитат на: lz3cv - 07.11.2006 10:59
Същата работа върши едно парче поликарбонат широко колкото аквариума и пъхнато наклонено към едната от късите му страни така че отдолу да остане малък процеп през който да минават бебетата.
Но наистина е друга работа да си го изпипаш както трябва. Пак ще върши работа но пък ще кефи повече. Ще е интересно да видим снимките.

само едно парче ли ? аз си мисля да сложа две : едното да ми раздели аквариума а другото както каза ти : да раздели майката от малките , но в този случай няма ли да е добре разделителя на акварума да го надупча за да циркулира свободно водата ?

Desmoria

Аз в това отношение имам друг метод :). С мрежа за изолация на стени, около 2-3кв мм големина на дупките, сгъвам я така че да се образува нещо като правоъгълен съд и вътре слагам бременната живородка. Друго което правя за по-сигурно, е да пусна помпичката именно в това кубче и от камъчето да излиза не много силна струя мехурчета. Ползата от помпичката е следната:
1. Създава се по-голяма циркулация на водата и предразполага рибката да роди.
2. Сравнително силната струя избутва новородените извън мрежата, като по този начин и не им позволява да влязат обратно.
3. Понякога малките се раждат в обвивката на хайверното зърно, която им е трудно да разкъсат. Този метод дава 100% успеваемост в това отношение. Лично изпробвано е всичко и гарантирам, че върши чудесна работа. :)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

pccv

Ето ти един вариант-6 лв.
Като не ти тябва си го вадиш и готово!

botan

едно голямо ехидно хихихихихи :-D очаквал си 1 ясно изразен м хелер да роди *ROFL*?!?!!

denzel

Цитат на: pccv - 28.01.2007 00:47
Ето ти един вариант-6 лв.
Като не ти тябва си го вадиш и готово!
това го огледах и аз в един магазин,много практично е направено и определено си заслужава !
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

pccv

botan.Ако се загледаш малко по добре,ще видиш, че въсщост е попреял.
И няма да ражда ,а е на диета!

Similar topics (4)

15404

Публикации: 6
Прегледи: 5663

7212

Публикации: 5
Прегледи: 4126

5458

Публикации: 5
Прегледи: 4184

5570