• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Aqua Festival PRAGUE 2006

Започната от AQUASAUR, 30.10.2006 03:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AQUASAUR

Ами тази вечер смятам да Ви подразня с един фото-репортаж от състоялият се Аква – фестивал (19-22.Х.) в Прага,
на който аз и още двама не безизвестни съфорумници (Биг Гонзо и Ники-Дискус БГ) успяхме да погостуваме...
Разбира се, аква-маршрута ни включи и редица други местни значими пункта...
-   Постоянната изложба "Морски свят"
-   Неделната аква-борса (еквивалентна на Софийския съботен пазар)
-   Оранжерията "Фата Моргана" в ботаническата градина
-   Зоопарка и др.
За тях също съм понащракал доста снимки,които надявам се да Ви допаднат...

Започвам с най-общите неща за този Аква – фестивал и с първите снимки които смогнах да подготвя –
на победителите в шампионата (тази година беше на тема "Скаларии")...

Ето ни с Ники пред портите на събитието...

А ето как изглеждаше просторната зала в която около 60 акваристи от всички възрасти се състезаваха със своите Скаларии-фаворити...

Ето някои по-значими артикули и фирми, които се предлагаха там:

Естествено, веднага се намериха търговци, които да полюбопитстват за бъдещи търговски взаимоотношения с нашия пазар...
А с ето този - Йозеф Кобласа, веднага намерихме и добър общ познат – нашият Васко(килимен)...

Литература и видео информация имаше всякаква, но цените май не бяха съвсем по нашия стандарт...

Виждайки толкова много атрактивно илюстровани списания(и то на промоция!), не се стърпяхме и си поръчахме от всички по едно...:P
що тътрене на торби и кашони падна после... :evil:  :twisted:  

На няколко места продаваха и растения...Опитах се да хвана в кдър и цените на някои от тях ( 15 крони са еквивалентни на един наш лев ),
така че сами можете да прецените кое би ви оттървало... :idea:

Имаше и няколко стилажа с рибки за продажба...Цените бяха поносими, но не бих казал,че имаше нещо изключително интересно...

Все пак не останах " валат" – грабнах кепа и си избрах по няколко различни вида скаларии, Тетри Конго, Меланотаении Паркинсон,
Апистограми Борели и най-вече два много хубави поотраснали Дискуса "Мелон хед"...

Имаше и няколко шоу-аквариума с Харацини, Дискуси и Африканци...
Ето ги Дискусите:

А този Дзвер беше умопомрачителната атракция в единия Африкански аквариум...
Ха, да ви видя, специалистите – може ли да отгатнете колко голям е и на колко годишна възраст:

От по-интересните и класирали се в шампионата скаларии, сега ще ви представя само победителите – така наречените "Червени скаларии"!

Ами това е за тази вечер...при първа възможност – продължавам... :D

filio

cihlidi_fan

Невероятно!!!  :shock:  :shock:
ЦитатОще, още....
:!:  :!:   :?  :D  :shock:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

NO CARRIER

И аз искааааам........

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

martinharry

едва ли само това сте снимали...искаме още...  :oops:

nixanbal

Супер са, мерси!

Обаче разглеждам си аз и прочетох африканциии.. И се наточих за Малавийци, ама на:( Моля те, ако имаш такива снимки, дай да видим:)

Boby_

:lol:  :shock:
Ей, хубаво е било! Завиждам ви за "разходката"!

А африканското чудовище според мен е поне на 15 години и сигурно има 35 см. Направо си е Кинг-Конг, дето казваш. Прилича на древно чудовище. А после някои разправят, че можело в 400 л. да се гледат фронтози.  :lol:

Longanlon

както в повечето теми със снимки на Ицо, тук може само да се мълчи и да се  :shock:  :shock:  :shock:

killiman

Аз съм сигурен, че няма да са само тези. Тия са от аквафестивала само. Трябва да има още от борсата, от ботаническата градина, може и на някоя чешка фенка на аквариумите да пусне Ицето. :lol:

martinharry

offtopic нищо не споменавате за чешките кръчми....  :beer

Raven

Цитат на: martinharryofftopic нищо не споменавате за чешките кръчми....  :beer

за това Биг Гонзо ще каже :D
Ицо не го търсете в тая област.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

nikolay_71

Направо е върха!!! :bow  :bow  :bow

martinharry

че е върха, върха е...но не може ли още малко снимчици на цихлиди да кажем  :roll:

botzi

снимките са недостатъчно, искам още  :twisted: , тези червени скаларии действат много зарибяващо !

nikolay_71

Цитат на: botziискам още  :twisted:
Още,още,още!!! :lol:

Similar topics (4)

55693

Започната от niky

Отговори: 2
Прегледи: 11937

2868

Започната от kolevgeorge

Отговори: 3
Прегледи: 9038