• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 16:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Първанов срещу Сидеров!!!!

Започната от Gareth, 24.10.2006 20:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Longanlon

те не са отцепници - това предполага някакво съзнателно напускане на определен кръг. по-скоро са аутсайдери, отпаднали по пътя...

с малки изключения :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

Жоро, като толкова те кефи Първанов, я ми кажи ....защо той даде мандат на ДПС, като можеха спокойно да разкарат турците от властта?!

П.С. Тая тема леко почва да ме дразни. Дали да не направя като Първанов - да се възползвам от властта?! :D

6aro

Цитат на: "Gareth"... 5 години са адски много време и един психопат като Сидеров може да съсипе България за толкова време.

Да, много са, но и Първанов нищо не може да направи. Президентската инситучия е само да я има. Президента като цяла има доста малко правомощия, защото сме Парламентарна Република, а не Президентска Република. Да може да назначи правителство и да сложи вето на даден закон, но не може да махне дадена партия. Което иска да направи Сидерчето, това са правомощия на педцедателя на РБ! Също така Сидеров и Първанов казват това, което искат да чуят хората и да одидат да гласъват за един от тях. Само  за PR, както се изказаха по-горе.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

Живко

Цитат на: "niky"Жоро, като толкова те кефи Първанов, я ми кажи ....защо той даде мандат на ДПС, като можеха спокойно да разкарат турците от властта?!

Ако питаш мен, ще кажа, че Дуган много ги гуши нашите политици. Паричките вероятно идват от Турско под мотото Алах е един....бля, бля.
Първанов не ме кефи, защото така и не съм сигурен каква му е идеологията и за какво се бори. Времено моите и неговите интереси са едни и същи. Влизане в ЕС. Аз с надеждата за по добри възможности. Те с надеждата да налапат колкото се може повече субсидии.. Ще им е трудно на ги натикат в джобовете си. Това означава, че ще се наложи да ги инвестират и да лапат част от печалбата, а това от своя страна означава повече работни места, дифицит на работна ръка/ вече има признаци за такъв/ и съответно ще ми скочи заплатата.

Вече казах, че ако Сидеров беше истински националист и не беше фанатик, щеше да се замисли как да реши проблема с турците(не казвам мосюлманите като цяло) по такъв начин, че България и народа и само да спечели. А не да ревнат майки надживели децата си или не дай боже да преживяваме още един преход.

Мен ме е яд на НДСВ. Защото гласувах за тях, а те също влезнаха в тази абсурдна коалиция. Да не мислиш, че се кефя, новините по националната телевизия да са на чужд език. Пък даже ги коментираме и се оправдаваме, че било нормално. Турците си шикалкавят и се самоопределят по националност турци, а ние се правим, че чуваме вероизповедание мосюлмани.
Никой не се е родил научен.

miTko

Затова хич няма да се изненадам, ако след изборите победител и победен седнат на една маса да ядат и пият! А през това време на нас ще ни пуснат да гледаме "Сървайвър" и други глупости.
Разни мои АКВАРИУМИ 

vivic

Интересна дискусия се е заформила тук, почти като след поредния епизод на Биг Брадър или Сървайвър в едни други форуми.  :D Явно на българите само хляб и зрелища ни трябват, а като няма хляб сме доказали че и само със зрелища оцеляваме.
Аз от политика почти не се интересувам , но като ви четох изказванията направо ми настръхна косата. Война! Изгонване от Европа! Конфликт с Турция! Фашизъм! Хитлер! На баба ми шортите...  :)  Без да искам да агитирам излишно, за разлика от много други тук, но не мога да не ви попитам: Вие като си прочетете писанията не ви ли става малко смешно? Струва ми се че всички които толкова ожесточено разискват тази политическа тема са попаднали в клопката на една мноооооого широка кампания финансирана от неизвестно къде и проповядвана от почти всички електронни медии в БГ и основно "Най-гледаната телевизия". Не ви ли омръзна всяка вечер да гледате как един застаряващ "интелектуалец" в компанията на най-високия водещ в страната проиграват политически скечове за сметка на един от кандидат-президентите. Поне да бяха интересни... Не ви ли стана тъпо Президента да нарича по време на пресконференцията след изборите всички гласували за неговия опонент едва ли не неудачници, отчаяни, без трезво мислене. Аз не съм гласувал и няма да гласувам, но когато Президента на страната си позволи да обижда 1,000,000 българи публично аз не се чувствам добре. Не ви ли е странно как от месеци във 90% от политическите предавания в страната открито обясняват колко е болен един кандидат президент събрал зад себе си значителна част от народа още преди година. Не, той не е идеален, той нистина преиграва, може би е болен... но, не попадате ли в същата медийна кампания както срещу Костов преди години (спомнете си пак същите тъпи скечове от сещия водещ всяка вечер тогава). А ако в този форум има икономисти те едва ли ще отрекат положителните страни от управлението точно в онзи период.
Както и да е, нека всеки да си гласува за когото му душа иска, не забравяйте също че и негласуването е форма на гласуване. На тези които вече са започнали да подготвят мазето за бомбоубежище за предсоящата война мога, като офицер от българската армия , мога да кажа твърдо че конфликт с близки на нас държави за 2-3 години не се създава. Нямате си представа до какво сътрудничество сме стигнали  с тази държава от която най-много ви е страх точно във военно отношение. България е и ще бъде сигурна държава, това е истината за нас, затова сме член и на НАТО и на ЕС. Не го забравяйте.

ironic_

За своето изказване в частност мога да кажа, че не е под влиянието на предаването на Слави от снощи. Мернах по едно време, че говорят и плюят по Сидеров, но отдавна не ми е интересен с неговия популистки патриотизъм. Едно време беше забавен и това донякъде компенсираше факта, че е арогантен тъпанар, но вече даже и забавен не е.

Тясното сътрудничество е с официални страни, предполагам. Ти като офицер от българската армия можеш ли да гарантираш, че сме застраховани от гражданска война или етнически междуособици?

miTko

И какво предлагаш?
Защото аз предлагам на бъдещия президент да преброи колко хора са го избрали, като бройка, не като процент! И да си напрaви изводи!!!
Само не ми сравнявайте България с щатите или други развити държави, щото там наистина освен зрелищата, и хляба е на лице!
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

Напълно си прав. За съжаление...заключвам темата.
Все пак сме форум за акваристика!

Longanlon

Въпреки, че темата е заключена, ще си позволя да цитирам един текст на в. СЕГА, който ми се стори много показателен за състоянието на дясното пространство в страната:

Цитат

Дясна дискусия се изроди в махленска кавга

Ясен Люцканов

В махленска кавга се изроди шумно рекламираната дискусия "Бъдещето на десния проект" на фондация "Конрад Аденауер", която трябваше да начертае новия път на десницата. Вместо дебат и нови идеи на форума в столичния хотел "Радисън" надделя надвикването между две партийни агитки. "Един политик обяви, че може още 20 г. да е в опозиция, но за мен това не бива да е така", заяви шефът на фондацията за България Ралф Якш. Той изведе математическа формула за оздравяването на десницата: ако политик А от партия В не понася политик С от партия D, това е проблем само на политиците А и С. След като не срещна разбиране, Якш примирено въздъхна: "Все пак всеки има право да помечтае".

Още в началото публиката се разпредели в двете редици - от едната страна костовисти, от другата седесари. Огнян Минчев призова да се спре разговорът за кризата на дясното. Заместникът на Бойко Борисов Цветан Цветанов почти не успя да говори, защото беше заглушен от мощни подвиквания: "Ходи да си играеш тенис". Депутатът-политолог от ДСБ Светослав Малинов отсече, че скоро няма да има общ десен проект, а вместо това трябват всекидневни десни решения на конкретни проблеми и бе аплодиран.

Идеята на Николай Младенов, че досиетата трябва да отстъпят на други приоритети за дясното буквално взриви залата. Накрая му се наложи да разкаже как е било репресирано семейството му и колко тома архиви на ДС има за това.

Феновете на ДСБ достигнаха до извода, че всички лектори на форума са агенти и съветски мекерета. Всеобщо одобрение пожънаха само изказвания от сорта "И преди, и сега БКП е мафия".

като човек с десни убеждения мога само да кажа - тъжно, господа, тъжно...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Similar topics (3)

1388

Публикации: 15
Прегледи: 12606

27129

Публикации: 56
Прегледи: 19268