• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 22:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нужда от съвет за оцветяване на цимент

Започната от Raziel, 02.10.2006 17:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raziel

Цитат на: "discus"Аз това отдавна го говоря, но никой не слуша :D . Смолата нехваща нито на стериопор нито на пяна, почва да се пука. Няма никакво значение колко ще е дебел слоя, е може би има ,но ако сложиш прекалено дебел слой то по-добре да се прави варианта със стъклоплат(фибростъкло)

Ок а течно стъкло?  Ще хване ли?

Впрочем стъклопласт е пак епоксидна смола с  подложка от някакъв плат.
Само че днес видях че този лента от този плат с  ширина 8см и дължина 10м е 12лв. което изобщо не е евтино.
In Pursuit of Perfection

discus

незнам дали ще хване с течно стъкло, ама ще взема накрая да пробвам с епоксидна ,бинт, стари дънки и т.н. едно време доста коли се разкарваха по тази схема и беше държелив вариант :D

Raziel

Ако ти трябват дънки свирни, имам 3 чифта за  хвърляне:)
хииххихихихихи
Но с фибро стъкло не може толкова много да моделираш колкото с пяната и  стереопора.
In Pursuit of Perfection

discus

Цитат на: "rionshin"
Но с фибро стъкло не може толкова много да моделираш колкото с пяната и  стереопора.

За това си трябва точен проект, неможе да импровизираш както с другите два мателиала :wink:

niky

Discus, момчето иска да пробва само, не ни слуша нас опитвалите :D
С епоксидна смола няма да стане!

А колкото до пяната - не знам защо се спря на нея, като щеше да е по лесно и евтино със стиропор. Но ...ти пък ще си първия който знам че е правил такова нещо :bravo

Иначе аз съм правил със стиропор и смола, със стиропор и цимент+пясък.
Определено втория вариант е по добър.

Най-добре ще стане ако се намери материал за правене на отливки, или двукомпонентна пяна, за да се направи отливка от естествени камъни.
От природата няма човек с по голяма фантазия.

Чакаме крайния резултат.

Raziel

Човек трябва да опита и да си начупи главата :)
Аз много се чудих  м/у стереопор и   пяна и избрах пяната.
АКо не стане ще пробвам със стереопор:)
А каква е тази двукомпонентна  пяна?
In Pursuit of Perfection

discus

Цитат на: "rionshin"А каква е тази двукомпонентна  пяна?

Същата дето си я купил, ама разделена :D , в смисъл двата компонента се продават отделно ти бъркаш и мажеш, като същевременно не се раздува толкова много.

Raziel

Днес ми казаха че епоксидната смола се разтваря във вода....???
Има ли нещо подобнооо
та нали от епоксидна смола се прави  фиброглас.
Или ме взеха за канарче...
In Pursuit of Perfection

NO CARRIER

Канарче, канарче.  :lol: Не се разтваря, разбира се.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raziel

защото един акварист днес ме обеждаваше как ще се разтвори и ще поеме вода. и че епоксидната смола е хидроскопи4на. Което на мен лично ми се струва  невъзможно. Та нали с нея правят лодки....
In Pursuit of Perfection

dido

За хигроскопична не знам, но при лодките има друг проблем - водата прониква осмотично между слоевете стъклоплат и полиестерна смола и разрушава пластмасата - разслоява я просто. Процеса е бавен трае десетки години. Може за това да ти е говорил твоя човек.

Raziel

Цитат на: "dido"За хигроскопична не знам, но при лодките има друг проблем - водата прониква осмотично между слоевете стъклоплат и полиестерна смола и разрушава пластмасата - разслоява я просто. Процеса е бавен трае десетки години. Може за това да ти е говорил твоя човек.

Не, той ми каза че ако потопя едно топче втвърдена смола в  вода след няколко дена тя ще е набъбнала 2-3 пъти и ще е поела вода. КОето само по себе ми се струва невъзможно. Сравни ми епоксидната смола с борова смола.!!!
In Pursuit of Perfection

dido

zariio

Цитат на: "rionshin"
Цитат на: "dido"За хигроскопична не знам, но при лодките има друг проблем - водата прониква осмотично между слоевете стъклоплат и полиестерна смола и разрушава пластмасата - разслоява я просто. Процеса е бавен трае десетки години. Може за това да ти е говорил твоя човек.

Не, той ми каза че ако потопя едно топче втвърдена смола в  вода след няколко дена тя ще е набъбнала 2-3 пъти и ще е поела вода. КОето само по себе ми се струва невъзможно. Сравни ми епоксидната смола с борова смола.!!!
Ми то ще излезе че тя е по хигроскопична от ob :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Raziel

всичко опираше до това да се откажа си правя  background и да си купя от него:)[/b]
In Pursuit of Perfection

Similar topics (5)

11993

Публикации: 11
Прегледи: 13913

3886

Започната от al byndi

Публикации: 6
Прегледи: 5525

51900

Публикации: 5
Прегледи: 4299