• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 00:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Програма за решаване на задачите по математика.

Започната от NO CARRIER, 07.10.2006 01:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Щях да лягам, ама докопах нещо интересно за учениците. Е, не е пенкилер и не решава уравнения с неизвестно под корен, но доста неща умее и дава пътя, по който се стига до отговора. Дали ще я ползвате, преценете вие. w00t

Програмата е на руски. Някой братушка се е погрижил да я предостави в пълна версия http://rapidshare.com/files/286224236/the.ums.5.0.full.rar

hттp //rapidshare.de/files/35564091/the.ums.5.0.full.rar.html - това вече не работи

UMS - развивающаяся программа

Регулярно выходят новые версии программы, содержащие новые функциональные модули. В конечном итоге UMS полностью охватит программу по алгебре и анализу средней школы и первых курсов вузов.

В настоящее время UMS (в последней версии 5.0) позволяет решать любые задания из следующих разделов алгебры и анализа:

* рациональные уравнения;
   * рациональные уравнения с параметрами;
   * рациональные уравнения с модулями;
   * рациональные уравнения с модулями и параметрами;
   * системы рациональных уравнений с несколькими переменными ;
   * системы рациональных уравнений с несколькими неизвестными и параметрами;
   * системы рациональных уравнений с несколькими неизвестными и модулями;
   * системы рациональных уравнений с несколькими неизвестными , модулями и параметрами;
   * разложение многочленов;
   * полное разложение многочленов;
   * упрощение алгебраических выражений;
   * упрощение числовых выражений с радикалами;
   * рациональные неравенства;
   * рациональные неравенства с модудями;
   * системы и совокупности рациональных неравенств;
   * системы и совокупности рациональных неравенств с модулями;
   * исследование функций с помощью производных и построение графиков.

UMS генерирует решение вводимого Вами примера. Это может занять от нескольких секунд до минуты, в зависимости от сложности примера и возможностей Вашего компьютера.

Пользоваться программой очень легко. Примеры вводятся так, как они записаны в учебнике.

Интуитивно понятный интерфейс позволяет работать с программой, не обращаясь к help'у.

Объяснение решения примера выводится на экран с текстовыми и голосовыми комментариями (и те и другие, по Вашему желанию, можно отключить).

Если вывод обьяснения решения слишком быстр для Вас, можно переключиться на режим "решение по шагам" или вывести полное решение на печать. Если темп объяснения, наоборот, не устраивает Вас как слишком медленный, можно вывести весь ход решения сразу, выбрав опцию "вывести всё".

Если дважды кликнуть мышкой на какую-нибудь строку выведенного текста, UMS повторит обьяснение ещё раз, начиная с данного места.

Программа позволяет работать с копилкой. Предоставляется возможность составлять свою коллекцию примеров и работать с ней. Если пример, который Вы решаете, Вас заинтересовал, можно отправить его в "копилку", снабдив любыми комментариями.

Системные требования: Pentium 166,2000/XP, 32Mb RAM, 10Mb HDD, звуковая плата.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ironic_

Нас в университета ни мъчеха с Maple5  :twisted:

stranen

ооо аз свърших вече с математиката (най-накаря)

dido

stranen

Едно време като завърших 10 клас и си казах супер свърши се няма повече.Да ама не като записах висшето и хоп изненада висша математика. След като минах първа и втора част пак казах "айде край свърши".Тази година обаче вече нямам математика, но за сметка на това имам статистика и счетоводство което до колкото знам пак е свързано с математика(незнам, защото ощене не сме почнали).Абе няма отърваване.

zmeq

Щом учиш статистика и счетоводство значи не си видял истинските тайни на математиката и за това така си мислиш. То си е като песен ...  :wink:

stranen

не още не гу уча сега тепарва ще ги почвам а миналата година учих висша математика

Raven

късметлии сте вие- имате един път статистика,а ние социолозите учехме по две на семестър,и така 4 години.

имам поне 5-6 вида статистика,ама като и фанеш цаката си е много приятна даже :lol:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

yri

Mathematica е най добрата програма която съм виждал, решава почти всичко, от интеграли до ....
Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bgphoto.net%2Fphotos%2F6639%2Fo632740807782187500.gif&hash=b11becf546903bddec1630803a595a1cf0b39496

breeze

Цитат на: "yri"Mathematica е най добрата програма която съм виждал, решава почти всичко, от интеграли до ....
И аз щях да пиша за нея - прави фантазии, дори за интеграли без аналитично решение дава приблизителен резултат. Но... това не помага особено за учениците, понеже пътят на решение не е описан така, както в цитираната по-горе UMS.

Boby_

Цитат на: "stranen"ооо аз свърших вече с математиката (най-накаря)

Абе не знам ти дали си свършил с нея, но със сигурност тя още не е свършила с теб.  :lol:

stranen

Цитат на: "Boby_"

Абе не знам ти дали си свършил с нея, но със сигурност тя още не е свършила с теб.  :lol:
laughing  rofl  rofl  rofl  е стига де к'во съм и направил?

Boby_

Цитат на: "stranen"
Цитат на: "Boby_"

laughing  rofl  rofl  rofl  е стига де к'во съм и направил?

Ами... родил си се. Всеки един аспект от живота ти от раждането насам (а и преди това) има нещо общо с математиката.  :wink:

stranen

Еми да аз със тазаи всекидневната нямам проблеми  :D

Similar topics (4)

5597

Публикации: 2
Прегледи: 5429

50658

Публикации: 13
Прегледи: 6108

1086

Публикации: 37
Прегледи: 16178