• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 13:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

малки хелери

Започната от stranen, 02.10.2006 18:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

shadow

а твоите като се родиха колко горе доло оживяха?штото и аз се кана да си гледам хелери!обаче не сам много светнат как седат нештата с размножаването.и за сега само се ровичкам из форумите и сабирам информация

stranen

ами в момента са 10-тина ама аз не сам видял гога са се родили и колко и незнам колко са дали фира добрече на даното има много камани та са се изпокрили в тях и са оцеляли

ke4o

имам хелер на 1 година и 3-4 месеца и е дълаг едва 3 см.
гледам го в аквариум 60 литра и го храня както всички други риби които надминават 5 см за по малко от 3 месеца

та може и да си остане джудже както и при хората някои се райдат малки и остават малки

такаче няма да е лошо да подсигориш пов3чко за плулване

theater

Според моите наблюдения критични за развитието на рибките и достигане на максималния размер са първите 3-4 седмици. Който иска да получи бърз растеж трябва да храни със жива храна през тези седмици. В момента правя един експеримент с гупи. Предното поколение захраних през първите 3 седмици с артемия и за 3 седмици бяха 2х пъти по-големи от сегашното поколение (нямах време да се занимавам с артемия сега).
140л - харацини
http://starividri.org

Andy

Ами не знам до колко моето мнение е компетентно, но преди 6-7 години когато гледах риби за последно ги почвах със стрита на прах чернодробна и след седмица-две (или три) със ситно накълцан тубифекс. Може би ставаха прекалено тлъстички но за мен имаше ефект. :)
Сега като се замисля комбинацията артемия-тубифекс може би също ще е удачна, но не съм го пробвал и нямам идея :)
Все пак се съобрази с мненията на хората с повече опит  :wink:

Trobata

И при мен оцеля преди един малък Хелер и е вече на месец и половина, но е към 1-1,5см. Сега вече го пуснах в големия да си живурка. Никой не го закача.

stranen

за напред ще знам багодаря много за отговорите