• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 11:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

край с акваристиката!(засега)

Започната от xbox, 26.09.2006 20:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

xbox

Цитат на: "Nemo"Тцтц , не дейте че моя е точно над главата ми като легна да спя ...  :lol:

Малии по добре или свии аквариума на некаде или спи на друго място, щото с тия стакларий сигурно нема, сам съм се убедил

xbox

Цитат на: "NO CARRIER":bravo  :beer

Ще черпа за постижението :drunk

ironic_

Цитат на: "theater"Какво да правим при спукан аквариум в хола? Quick HOWTO".  :D

Пали свещ да не става, че после жална ти майка!

И аз откакто съм сложила аквариума от това треперя - дали на новия ламинат няма да ми се изсипе една вана вода  :roll:

lz3cv

Цитат на: "xbox"Ще има аквариум  :lol: всичко се реше преди 5 мин. Нема отказване от акваристиката те се е видело голема краста е

Е айде честито! Мисля че ще изразя всеобщото мнение ако кажа че това искахме да чуем (прочетем) всички!

Ilianidis

Да чукна на поставка...120кг грунт,два големи камъка по 12-13 кг и около 500л вода се ми е тая какво ще стане,знам само,че бая работа ще ми отвори и нова подова настилка.Прежалих се още докато го правих,то с годините вероятността да стане все по-голяма ще става. pop

Raven

Цитат на: "xbox"Ще има аквариум  :lol: всичко се реше преди 5 мин. Нема отказване от акваристиката те се е видело голема краста е

"акваристиката не е идея която слагаш в главата си за да живееш с нея
това е идея която слагаш в сърцето си за да умреш с нея"

Рейвън Ге Вара  
tooth
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Тони

Цитат на: "theater"Това, което ти се е случило, е най-големия ми страх.  :lol:
150 кила вода в хола ми се струва ужасно премеждие.... между другото, какви са последствията върху подовите настилки? Как се маха водата и влагата после и т.н.? Някой има ли опит, че е хубаво да има инфо по този въпрос. Нещо като "Какво да правим при спукан аквариум в хола? Quick HOWTO".  :D
Що не каза че те интересува, щях да ти обясня подробно :lol: спукан аквариум в/у паркет -  над 100л , протекъл канистър - пак 100л в/у паркета, десетки расипани кофи в/у ламинта ......
Ако си в панелка и се излеят 100л. наведнъж, водата слиза два етажа за норматив. Ако имаш голям хол с паркет, който не е пререждан скоро и го  с 100л вода , паркета го поема без проблем.  8)
При пълзящ кофраж обаче, цимента поема доста вода преди да я пропусне при комшийте...
Абе не толко страшно - взимаш една бака латес, слизаш при комшийката и опавяш работата :idea:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

xbox

Мисля да поръчам да ми отрежат камък(от ония дето ги слагат по первазите и стъпалата)по размер на дъното, и после да сложа 2см дебел стириопор та да е сигурно че няма да има проблеми.
Ще карам човека дето ще ми слага новото стъкло да ми сложи и уребрение, пък ще му лепна едно фолио и няма да личи толко, ма ще е сигурно поне.
Още утре го носа на поправка и до няколко дена всичко ще е по старомо, само дето си подарих всичките растения и половината рибки ама сега тамън ще почна от начало и как си требва :wink:

Ilianidis

Чудя се защо не го направиш от по-дебело стъкло???Един път се е пукнал вече.Или си наранил края на стъклото при удар или не е разчетен както трябва,дай размерите и дебелината да видим какво е положението.Ако ще е наново риск не си струва труда,някой ден съвсем ще се отчаяш при повторно пукване.Не е шега работа това.Ся сметнах грубо моя,ми 100квадрата площ на апартамента при спукване,ще наводни всички стаи с 5мм на пода.Не знам кой има по-голям ще плъзне и по стълбището:(

chandler

що направо не си направиш нов аквариум? аз, ако бях на твое място, никога нямаше да поправям стар (спукан) аквариум.
chandler

xbox

Ми размерите ми са д/ш/в-78/28/50 от 6 мм стъкло е
Проблема е че аквариума е вграден в една стена на мястото на един прозорец м/у кухнята и терасата.
Първия имаше луфт между стените по 1,2 мм
След като се спука първия, сега е с 2см луфт, обаче явно дъното не е стъпило как трябва въпреки че беше идеално измазано,а и ние понеже не мислехме че ще се сваля повече направо подляхме цялото дъно със силикон.
Сега съм сигурен че няма да има проблеми, защото ще му сложа отдолу идеално гладка повърхност(шлифован камък) и върху него 2 см стириопор
Пък като му се сложи и уребрение мисля че няма да мръдне вече(дано да не мръдне де)

xbox

Цитат на: "Ilianidis"при повторно пукване.(

То ще е за трети път  :?

theater

Стиропора е достатъчен - не се занимавай с камък, ако е прекалено голяма разправия.
140л - харацини
http://starividri.org

Ilianidis

Размерите са горе долу в нормите за дебелината,малко ще издува за тая 50см височина,но чупене не би трябвало да има.Не разбрах къде се пука само,дъната ли?!Ако е дъното си е от неравности.И никога стъкло в/у твърда основа,една малка песъчинка или драскотина и отива по дяволите.Изрежи си пдч плоскост по размера,5мм стиропор и си готов,никакви мрамори и т.н.При тебе ширината е малка и не е нужно чак толкоз яки основи,дебел стиропор и т.н.Аз сложих под моя 15мм стиропор,аквариума тежи към 900кг всичко,но площта оказва голяма роля и не успя въобще да го смачка противно на оакванията ми.И съжалявам ,че взех излишно дебел ,трябваше в моя случай 10мм,затова тебе 5мм те устройва.За спокоен сън ако те притеснява нещо,лепни едно ребро напреки по средата между двете предно и задно,но не би трябвало да има проблеми.Имам от 15 години вече 80:47 на 6мм аквариум и малкото издуване не го е амортизирало през тия години.

miTko

Цитат на: "xbox",а и ние понеже не мислехме че ще се сваля повече направо подляхме цялото дъно със силикон.

Ужас!  :shock:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (3)

1704

Публикации: 26
Прегледи: 15819

7787

Публикации: 0
Прегледи: 2541

2845

Започната от tishovsx

Публикации: 28