• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 19:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тези камъни стават ли - Мрамор + пирит + графит

Започната от jark, 23.09.2006 17:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jark

Здравейте тези дни ще подкарвам един 60 литров ( 10х ачо ). Реших да сложа коралов пясък ~ 60% + 40% грунд. От практиките съм си сънирал страхотни образци ( пърчета ) мрамор, който мисля, че ще се вържат супер с кораловият пясък.
Та въпросът ми е: на няколко от пърчетата мрамор има следи ( малки пърченца ) пирит ( FeS2 ), а на други графит ( a-C ) могали да ги сложа? Имам съмнение, че пирита е вреден, а че графита няма да пречи, но реших да питам хора с опит  :D .

мерси

feanor

Определено ще имате проблем с пирита , желязото не е проблем , но сярата определено , ето затова в акваристиката не се използват и атрактивните антрацити , моя съвет е да почакаш още малко да ви разходят в Източните Родопи, околко калдерата на Маджарово може да си съберете образци , яспис, ахат палнински кристал и др.Околко стената на яз.Студен кладенец има чудесни латити и базалти, както и типичните органови тръби (призматично изветряне на базалта), за които дори и Амано ще ви завиди.Моят  съвет е да почакаш до 3 курс за образците, ако не ги различавате разбира се или нямате път натам:)

dido

tooth  :bravo

Вие ми счупихте главата бе. Сега ако може и малко илюстрации към материала...

jark

:lol:  хубав съвет, ама аквариумът ще го правя утре, а не след 2 години  :lol:

ми.... слагам чистият и този с графита и чакам  :lol:

п.п. нямам хубава техника инак щях да сложа снимки на резолтата  :lol:  ( много яко ще се получи )

Similar topics (5)

3805

Започната от van40

Публикации: 10
Прегледи: 5994

43479

Започната от Heartwork

Публикации: 16
Прегледи: 6295

19229

Публикации: 13
Прегледи: 7892