• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Проблем с развъждане на Бети.

Започната от sadoto, 17.08.2006 15:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sadoto

За четвърти път този месец люпя бети и малките ми живеят само 5/6 дена някой ако може да ми препоръча някакво решение. Благодаря предварително

Тони

Не ги захранваш както трябва май. Какво им даваш?
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

sadoto

жълтък на прах. по принцип когато изкарам мъжкаря и тогава умират

Тони

За това така...
Новоизлюпените на бетите, колизите и трихогастрите са много малки и немогат да го ядът. Захранват се с инфузория или чехълчета.

Виж имаше тема как да си завъдиш култура от тях.

sadoto

Цитат на: ТониЗа това така...
Новоизлюпените на бетите, колизите и трихогастрите са много малки и немогат да го ядът. Захранват се с инфузория или чехълчета.

Виж имаше тема как да си завъдиш култура от тях.
мерси много пич. дано да е това защото в момента също ми се люпят малки и както гледам този път бая ще излязат. новия ми мъжкар е доста плодовит.  :D

Тони

Цитат на: sadoto....... дано да е това защото в момента също ми се люпят малки и както гледам този път бая ще излязат. новия ми мъжкар е доста плодовит.  :D
Със сигурност е това :wink:
Ето я статията!

sadoto

Nemo

При мен нямаше проблем и с жълтъка  :)
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

sadoto

Цитат на: NemoПри мен нямаше проблем и с жълтъка  :)
и аз преди години като гледах нямах никакви проблеми с жълтъка но сега нещо не се получава и не зная дали е от това или нещо бъркам водата

Tompson

Възможно е да е и от други неща-температура,водата,болести(много малко вероятно) но сигурно е от храната

sadoto

Цитат на: TompsonВъзможно е да е и от други неща-температура,водата,болести(много малко вероятно) но сигурно е от храната
температура 27/28 , вода 50% преварена 50% престояла

sho

Нали се сещаш че след тоя жълтък трябва да почистиш идеално което граничи с почти невъзможното. Тони ти даде най- удачния вариант  и поне в началото ежедневни смени на водата по 20 30% ( еднаква до градус  с тази в аквариума)и младите риби за разлика от възрастните мрът много лесно от глад  и т.н....

sadoto

то много малко жълтък се дава и се пускат охлюви да обират неизядения че да не става фал.
освен това днес ми казаха друд начин-накълцва се тубифекс и се слага в парче от чорпогащник свива се на топче и след това се изтисква във водата при малките. излизали само много ситни парченца от тубифекса.
ако някой го е пробвал това моля да каже дали е удачен метод. :?

Тони

Цитат на: sadotoто много малко жълтък се дава и се пускат охлюви да обират неизядения че да не става фал.
освен това днес ми казаха друд начин-накълцва се тубифекс и се слага в парче от чорпогащник свива се на топче и след това се изтисква във водата при малките. излизали само много ситни парченца от тубифекса.
ако някой го е пробвал това моля да каже дали е удачен метод. :?
Не е много добра идея. От чорапогащника най много да излезе кръв и карантия - много ще се зацапа водата. По добре да се пробва някаква суха храна за новоизлюпени рибки.

sho

бе човек казват ти двама души инфузории - ти пак друго търсиш - при сегашните температури  и тия органични вещества дето вкарваш проблема ти е готов за няколко часа - охлювите не са магьосници и не филтрират водата  вобще по мое мнение при новоизлюпените риби нямат място нито охлюви нито растения докато закрепнат, после слагаи каквото искаш  - за суха храна ползвай сера микрон обаче от сега ти казвам ако изкараш нещо само с нея ше е много малък процент тя е хубава за след като вече рибките "живнат".

Similar topics (5)

13218

Отговори: 1290
Прегледи: 567390

1359

Отговори: 292
Прегледи: 220025

52221

Отговори: 11
Прегледи: 7701

26093

Отговори: 6