• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 15:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Черен нож

Започната от etg, 29.04.2004 14:37

« назад - напред »

0 Потребители и 23 Гости преглежда(т) тази тема.

etg

Допускам,че е възможно но все пак да попитам.
2 черни ножа по около 25 см. може ли да истрепват всичко живо в аквариума (хелери, плати, скаларии).

niky

Ножовете са големи сладури и освен да се дрънкат помежду си, нищо няма да направят.
Това са едни от любимите ми риби и съм гледал много време.
Е, някои казват че ядяли неони като порастнат...Но...аз имам неони и не са намаляли много  :lol:

mladHipar

А какви са половите белези на женския и мъжкия черен нож, и какво се изисква за размножаването им?  С колко бройки мога да очаквам ефект с размножаване ?

dido 1

Като стана въпрос за Черен нож, някой може ли да пададе повече инфо. за него, че немога да открия нищо, а е доста интересен рибок :D .Благодаря предварително.

dido 1

за черния нож намерих, все пак благодаря ако някой си е направил труда, а искам да попитам е за този симпатяга :D и да ли може да се гледа с Астронотуси например. 10x.http://www.discus.bg/main.php?cat=1&main=show_d&cat_id=76&id=197

niky

a за черния нож погледна ли тук:
http://www.aquariumbg.com?!

dido 1

Да Niky точно там го видях, мерси, а за другата животинка някаква информация. Пуснах го в googala, и единственото свястно нещо дето намерих беше на испански, а аз и понятия си нямам от тоя език.

niky

http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=111&vid=1

Понякога се чудя, защо го правих тоя сайт :?

dido 1

Niky извинявяй човече, че те ангажирам да ми отговаряш на такива тъпи въпроси, но не ми трябва информация за Астронотуса (сигурно си ме разбрал погрешно), а за онзи рибок, pо горе дадох линк в сайта на discus.

niky

dido 1

niky

Сега вземи да се регистрираш  :D

Между другото, ако някоя риба я няма, казвайте.
Ще потърся информация и ще я добавя.

Разбира се, тая информация е доста обща, всяка риба си има специфични особености, които зависят от много обстоятелства, в това число и от собственика.
Но никога не си купувайте риба, без да сте прочели поне малко за нея.
Успех.

Radi

Niky , тази последната риб(к)а - Стъклен Макрогнатус е нещо уникално и за първи път я виждам. Та въпроса ми е дали знаеш ти или някой друг къде се продават, само за инфо ми трябва, че скоро като си направя по-големия аквариум да я взема. 10х предварително. А въпрос и към Дидо 1 и към тези дето гледат този хищник ако могат да драснат някой ред дали са миролюбиви или напротив са много агресивни и т.н. Данке и мерси отново. :D

dido 1

Radi и аз като теб исках да разбера за какво става въпрос, защото наистина е доста интересен този рибок (Макрогнатуса). Не съм гледал такава, а за цената можеш да провериш в сайта на "discus.bg", на раздел риби, и по точно в "разни" - там върви от 5.60 до 10.00лв.

dido 1

Niky с удоволствие ще се регистрирам, но чакам да ми пуснат интернет в къщи, сега пиша от работата. Надявам се да ме разбереш.