• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 00:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Относно Пангас

Започната от doncamillo, 21.07.2006 15:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

doncamillo

Имам един общ 200л и в него сложих преди 4 месеца 2 пангаса,много бързо дръпнаха,но преди 2 седмици единия умря като 4-5 дена не яде и стоя на повърхноста.Сега същото става и с другия,а и двата са(първият беше) големи 12-13см.Вода,филтрация-всичко е ок.Някой отглежда ли ги да каже нещо по въпроса?
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

niki929

може да е изплашен или наранен и аз имам пангас и един ми омря по саштиа начин защото беше ударен по хрилото от един калихт
извинявам се че пиша така но бързам

doncamillo

rofl  rofl ................ти май имаш всички видове от нашата планета
както и да е,чакам компетентно мнение
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

niki929

Истина е аз се опитвам да ти помогна а ти се смееш . :cry:

acho_pl

Колкото и да е странно този път niki929 позна :lol:  :lol: .
Гледал съм пангаси и наистина това са много страхливи риби. Възножно е да са се стресирали от нещо или от някой и затова да са се разболяли. Незнам от какво друго може да бъде.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Stas

Аз гледах 2 пангаса в 400 литра аквариум (по важно е всъщност, че беше 170 см дълъг).
В началото и двата не се храниха около месец - бяха стресирани.
Не умряха от глад, обаче!
Впоследствие станаха доста лакоми, дръпнаха на размер, въобще не се страхуваха (даже като им почукаш по стъклото идваха да проверят дали няма нещо за хапване).
В крайна сметка ги подарих, т.к. ми консумираха храна колкото останалите риби взети заедно (9 дискуса, 4 рамирези, 5 скаларии, 2 боции, сомове и т.н.)

Мисля по-скоро, че твойте ги е набарал някакъв паразит, който засяга точно тях. Аз наскоро имах проблем с паразит по анциструсите (само по тях!).

Много е трудно, обаче, да се направи диагностика просто ей така.

doncamillo

това си мисля и аз,гръдните им перки някак бяха разнищени
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

safoyambol

моя пангас пък преди 2 дена го взех и откача в 180 литровия ми аквариум не го знам защо но щъка като подплашен от не из аквариума

Marto99_mz

И аз имах пангас преди доста време.Случи се инцидент едно гумено топче удари аквариума, пангаса се изплаши и се опита да изскочи, но имаше капак и се блъсна в него после плуваше нормално нямаше видими наранявания, но на другия ден умря.Тези риби много лесно се стресират и според мен от стрес.

Similar topics (5)

59472

Публикации: 1
Прегледи: 2199

33532

Публикации: 2
Прегледи: 3386

50243

Започната от harи3581

Публикации: 1
Прегледи: 1991

41869