• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 18:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Коя е Бирата?

Започната от VassetZ, 28.06.2006 11:52

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

VassetZ

Понеже гледам, че започнахме да обсъждаме коя ни е любимата марка бира реших да напражя от делна тема по тоя въпрос...
съвсем скоро тук ще пусна личната си колекционерска фото сесия на изпити бирен шишета сред който има и някой наистина уникални :wink:

Boby_

Отдавна съм установил, че само чехите умеят да правят бира. Всичко друго е евтина имитация.  :lol:

Тони

Това лято съм на Пиринско- светло :beer
Миналото- Шуменско
По-миналото - Каменица
:beer
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

VassetZ

VassetZ

супер аматьорски снимки, за което съжелявам :oops:  :lol:
но пък от друга страна може да се открият някой интересни екземпляри като Radeberger или Asтika Lux :D

dido

Тая година са опекли добре ечемика за Старопрамена  :beer

VassetZ

бааа не ти ли е горчива?
иначе загорка ftw :lol:

chandler

Чехите правят бира близка до нашите вкусови предпочитания, но по-добра. Затова им харесваме бирата. Не тази дето я правят в България обаче.
Иначе белгийците правят най-различна бира (за всеки вкус) и в Европа мисля, че няма кой да ги стигне поне по разнообразие - имат над 300 марки, а са на територия почти 3 пъти по-малка от България. тази Стела Артоа обаче е абсолютна боза дори в Белгия и затова е една от най-евтините и масови бири там. То и затова тръгнаха да я правят у нас, щото ако беше хубава и скъпа никой нямаше да я купува.
А от българските - пловдивската бира за мен е ненадмината, фен съм на бялото, но кофти, че не във всеки магазин го предлагат.
понеже съм от Търново не мога да не засегна и т.нар. Болярка. Имах един познат германец, който по повод болярка светло казваше 'Хубава вода пиете в Търново...' :):):) ама си е прав де. тази бира няма никакъв вкус, все едно вода локам.
хайде наздраве!
chandler

NikolaV

Сещам се за един български саксофонист живеещ в Швеция. Не се сещам как се казваше, но веднъж преди доста години беше гост на Тодор Колев в "Как ще ги стигнем". Обясняваше колко ни е хубаво виното и колко ни е лоша бирата. Конкретно хвалепе някаква тъмна не-българска бира. Точната му приказка беше:
"Пиеш тъмна бира - пикаеш Загорка"

PROLOG

Хора не мислите ли , че най-добрата бира е пълната бира !!! Другото малко ми прилича на надлъгване и се съмнявам ,че ако в еднакви чаши се сипят различни марки някои ще може да ги определи без грешка (не профи разбира се ).
Наздраве  :beer

miTko

Цитат на: "chandler"Чехите правят бира близка до нашите вкусови предпочитания, но по-добра. Затова им харесваме бирата. Не тази дето я правят в България обаче.
Иначе белгийците правят най-различна бира (за всеки вкус) и в Европа мисля, че няма кой да ги стигне поне по разнообразие - имат над 300 марки, а са на територия почти 3 пъти по-малка от България. тази Стела Артоа обаче е абсолютна боза дори в Белгия и затова е една от най-евтините и масови бири там. То и затова тръгнаха да я правят у нас, щото ако беше хубава и скъпа никой нямаше да я купува.
А от българските - пловдивската бира за мен е ненадмината, фен съм на бялото, но кофти, че не във всеки магазин го предлагат.
понеже съм от Търново не мога да не засегна и т.нар. Болярка. Имах един познат германец, който по повод болярка светло казваше 'Хубава вода пиете в Търново...' :):):) ама си е прав де. тази бира няма никакъв вкус, все едно вода локам.
хайде наздраве!

Прав си.Преди години, когато бях студент в Габрово, не беше "Болярка", просто беше "търновско", обаче такава пикня повече никога не съм пил. sick
Разни мои АКВАРИУМИ 

VassetZ

ми тя за тва е толкова евтина...в малкото заведения кадето се предлага цената и е между 60 и 80 стинки, кво и плащаш:)

NO CARRIER

Бира рядко пия, но предпочитам Загорка.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Boby_

Не знам колко от вас са пили истинска наливна бира, варена в мазето на  традиционна кръчма в центъра на Прага по рецепта, предавана от баща на син от няколко века насам, но който е опитвал, ще ме разбере защо твърдя, че няма друга бира, освен чешката.

Bunz

Ми то всичка правено у дома си е най-вкусничко. По таз логика и ракиицата коята произвеждам най си ми харесва. Иначе това за бира в мазето, рецепти от баща на син.....
Вън от туй на мен най много ми харесва чешката.

Similar topics (5)

38483

Публикации: 41
Прегледи: 23324

41522

Публикации: 6
Прегледи: 2355

35439

Започната от wwladoo

Публикации: 10
Прегледи: 3514

11646