• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 19:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

стресира

Започната от Igi, 04.11.2004 23:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Igi

Въпросът ми е най- вече към Боби,
на 23 ноември се сдобих с очакваните рибки (огромни благодарности за Веско), казавам точна дата за да прецениш дали са стресирани все още от транспортирането. Проблема е следният , рибките непрекъснато се крият, аквариума изглежда празен  :( , параметрите на водата са следните: Ph-8, Dh - 12.  Незнам дали това е толкова характерно за този вид,знам че обичат да се крият, ама чак да не излизат изобщо, струва ми се че нещо не им харесва. Четох из http://www.cichlid-forum.com/ , там се споменава нещо за rainbows fish която се поставяла в аквариума за да не са толкова страхливи рибките. Можеш ли да ми обясниш по - подробно за какво точно става въпрос и нормално ли е да не си показват муцуните дори?

Boby_

Нормално е да се крият, да. По принцип малавийците се крият доста. За целта хората използват други рибки, които плуват отгоре, не се крият и така успокояват малавийците. Удачни са австралийските меланотении например. Но аз лично не съм фен на този подход.
Храни по-малко рибките - така ще са по-здрави и ще се показват повече. С времето ще се успокоят още и ще започнеш да ги виждаш по-често.

Igi

Боби мерси за отговора, ако изникнат още въпроси въпроси пак ще досаждам. :D