• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 22:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

правописни грешки

Започната от Живко, 07.06.2006 11:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Цитат на: "Longanlon"Ето правило - само модераторите могат да отправят забележки за правописа. Така човекът си взема (евентуално:D ) бележка, бе зда има чувството, че всички се нахвърлят върху него.

А на модераторите кой ще прави забележки за правопис, ако не е тайна? Щото и те имат нужда.  :wink:

Longanlon

Ако се позова на Пратчет"

" - Входът се наблюдава от няколко обучени хора. Те следят всички и никой не може да мине незабелязан.
- А обучените хора кой ги следи?
- Те се следят един друг!"
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

Аз лично нямам нужда от подобно правило. Знам български, познавам добре правописа, граматиката и пунктуацията и се стремя да ги спазвам. Когато нечий начин на писане и/или изразяване ме подразни твърде много, просто спирам да комуникирам с него.

Longanlon

да ама твойта работа във форума не е да насочваш начинаещите към съответните раздели, нали...  :?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

Цитат на: "Longanlon"да ама твойта работа във форума не е да насочваш начинаещите към съответните раздели, нали...  :?

Сероизно ли мислиш, че можеш да научиш някого да пише?!?

Между другото, пропуснал си запетая преди "ама" в горното си мнение.  :wink:

miTko

Цитат на: "Boby_"
Цитат на: "Longanlon"Ето правило - само модераторите могат да отправят забележки за правописа. Така човекът си взема (евентуално:D ) бележка, бе зда има чувството, че всички се нахвърлят върху него.

А на модераторите кой ще прави забележки за правопис, ако не е тайна? Щото и те имат нужда.  :wink:
Никой, просто ще черпят! tooth
Разни мои АКВАРИУМИ 

Живко

Цитат на: "niky"Няма проблем да добавим и още. :D

ааа, на мен правилата си ми харесват. :D

Исках да предизвикам дебат по въпроса и ...
Целта е постигната :D

Понеже аз не ползвам главни букви, сигурно някои хора много се дразнят.
Обещавам тържествено, че вече повече няма да ги дразня :angel
Никой не се е родил научен.

niky

Тони, напълно те подкрепям. Като го гледам моя син и той почна да пише на свой език!? Което никак не ме радва и затова му правя забележки.

Ако сте забелязали субтитрите за филми, които излизат напоследък...просто нямам думи. Знаят чужди езици - браво за което - но  не знаят родния си.

Жалко, много жалко. Но това не е ценност във времената,  когато мафията управлява и се гледа кой колко пари има и каква кола кара.

Май се отплеснах......

ПИШЕТЕ КАКТО СИ ИСКАТЕ. Остава и някой да ви отговаря....

tishovsx

""Лелееееебравонаваснякойдасесетиизаправописаазгоможааматойнеможебатенайгоможе""

азсъмбратблизнаканаонятиквеникtishovsx
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

NikolaV

Са се сещам за некъф автор (вносен), който написал цяла книга без препинателни знаци и главни букви, за да е по-интересен. Лично аз и да се сетя кой е няма да се хвана да го чета де, но хора всякакви :)

chandler

Цитат на: "NikolaV"Са се сещам за некъф автор (вносен), който написал цяла книга без препинателни знаци и главни букви, за да е по-интересен. Лично аз и да се сетя кой е няма да се хвана да го чета де, но хора всякакви :)

Чел съм такава книга - автор Ivo Michiels, заглавие Het boek Alfa - тази книга е такава. има една главна буква в началото, и представлява едно изречение, препинателни знаци йок (или поне бяха доста малко). Авторът обаче не е известен в България, а в Холандия, затова може да имаш предвид друга книга.
chandler

6aro

Цитат на: "tishovsx"""Лелееееебравонаваснякойдасесетиизаправописаазгоможааматойнеможебатенайгоможе""

азсъмбратблизнаканаонятиквеникtishovsx

Е, това не е трудно да се разчете. Поне аз го чета. :lol:
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

zmeq

Е тоя близнак не се беше включвал отдавна. Ша става весело  :twisted:

nixanbal

Цитат на: "Longanlon"Ето правило - само модераторите могат да отправят забележки за правописа.

Е, е тука се изказа направо... хвала за ентусиазма! Това, че някой е модератор тук или в друг форум значи, че има свободното време да трие спам и простотии из форума. Не, че е богоизбран и е нещо "по-". Къде стигнахме - егати и йерархията по форумите се създаде... хаха
Още повече, че някои, примерно аз, не бих искал да ми се прави забележка за нещо, защото се смятам за достатъчно интелигентен да пиша на български или ако не знам нещо да го проверя в съответната книжка. Друг е въпросът, че на някои дори им е по-приятно да си пишат по-свободно, а не като че ли са на изпит по журналистика в СУ!

Освен това понякога наистина е смешно като някой напише фрапиращо грешна дума, но това не е работа нито на модераторите, нито на някой др от форума. Тук се интересуваме главно от акварисика, не от правилата на българския език. Или поне това е тематиката на форума.
И колкото и смешна да е за някои грешката на един, по-добре е да си замълчи, отколкото да стане поредната оффтопик тема. А такива бол. Като му направиш забележка за една дума, после на теб могат да ти направят 100 за далеч по-големи пропуски по езиковата ти култура, но за какво? За да се доказваме кой повече знае да пише... :lol:

Живко, добре че пусна тая тема, въпреки че едва ли всички ще възприемат идеята ти.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.photobucket.com%2Falbums%2Ff237%2Fnixanbal%2FMalawiTank_baner.jpg&hash=b6a3b805af52b2039354d101738ed74ce9cd7bab

Nemo

Цитат на: "WOLF"Подкрепям напълно Живко.

Струва ми се също, че в този форум има доста хора чиято главна цел е да трупат постове,  което е смешно.."

Дам аз много се кефя на рибките ми, когато стана аквариумна енциклопедия ще спра да пиша !

Досега не бях правил забележки за правописа ... (ако се поразровите ще видите ), но вчера това някакви направо ... (незнам как да ги нареча .) правописни грешки ... ГРОЗНО!!!
Още повече като гледах новините за резултатите изпитите след 7 клас (пробните) - какви правописни грешки бяха направили УЖАС!
Не си спомням кои думи бяха объркали, но като ги прочетоха всички в залата взеха да се смеят, а положението хич ама хич не е за смях !
ЗА РЕВ СИ Е ! :cry:
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Similar topics (1)

7890

Публикации: 18
Прегледи: 8928