• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Голяма беля - изтече мая в аквариума!

Започната от Nemo, 20.05.2006 15:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nemo

Както си ровех в аквариума , без да забележа съм бутнал маята и докато се усетя цръкна бая.... Водата се замъти за секунди. Смених 30% от водата и пак е мътно ! Така ли да оставя нещата или да сменя още част от водата? или утре да сменя още толкова.
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

sho

offtopic слагаи захар брашно и  в фурната:)

77

Цитат на: NemoКакто си ровех в аквариума , без да забележа съм бутнал маята и докато се усетя цръкна бая.... Водата се замъти за секунди. Смених 30% от водата и пак е мътно ! Така ли да оставя нещата или да сменя още част от водата? или утре да сменя още толкова.
до 50 процента може да сменяш

dido

Забелязвам, че напоследък изливането на мая и захар в аквариума става нещо като национално хоби  :mrgreen:

6aro

Ето защо трябва да има още една бутилка за брояч, а и служи за прочистване на газа преди да влезе в аквариума (доста вуни като я отворя за смяна). Аз бях така и нямях проблеми с мята в аквариума. Също е важно да не стой на самия аквариум, а до него и да не е на височината на капака. Най добре е да е на шкаф, бюро или нещо др. до аквариума, но височината и да е под него.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

Ernest

Цитат на: 6aroНай добре е да е на шкаф, бюро или нещо др. до аквариума, но височината и да е под него.

ей тва не го разбрах...под аквариума или на височината на аквариума?
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

Nemo

Последиците не са много големи ... Всички риби са ОК , само по растенията са обвити в няква слуз  :mrgreen:
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Pac

И аз имах същия проблем. Мислех, че ще мина с частични смени, но нещата загрубяваха. Все повече слуз. Рибите им беше тегаво дадишат. И накрая реших и ресетнах аквариума (вчера). Растенията бяха толкова слузести... ужас. Мил съм всичко листо по листо. Скапах се от работа цял ден. Но сега всичко е наред и съм доволен. Дано при теб нещата да не стигат до ресет... Успех!

botzi

вдигни температурата и изчакай да втаса  :D  - това в кръга на шегата разбира се.

6aro

Цитат на: Ernest
Цитат на: 6aroНай добре е да е на шкаф, бюро или нещо др. до аквариума, но височината и да е под него.

ей тва не го разбрах...под аквариума или на височината на аквариума?

Ето това имам предвид.

Longanlon

защо ми се струва, че в по-близката бутилка маркучът стига до нейното дъно???

miTko

Не ти се струва, това му е брояча на човека! А моят е само няколко кубика - една системка. На наното нямам брояч дори.  :)
Разни мои АКВАРИУМИ 

6aro

Цитат на: miTkoНе ти се струва, това му е брояча на човека! А моят е само няколко кубика - една системка. На наното нямам брояч дори.  :)
Точно така, това е брояча! Нямям др. снимка затова сложих тази.

Nemo

Цитат на: PacИ аз имах същия проблем. Мислех, че ще мина с частични смени, но нещата загрубяваха. Все повече слуз. Рибите им беше тегаво дадишат. И накрая реших и ресетнах аквариума (вчера). Растенията бяха толкова слузести... ужас. Мил съм всичко листо по листо. Скапах се от работа цял ден. Но сега всичко е наред и съм доволен. Дано при теб нещата да не стигат до ресет... Успех!

Ахъъъ и при мен е така , трябва РЕС  :cry:  :cry:  :cry: А като нямам време незнам  :oops:  :x
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Ernest

аз нямам място за толкоз голяма бутилка точно до аквариума :( затова какво ще кажете ако така е разположена системата?

1 - Аквариум - 96 л.
2 - бутилка с CO2, 2 литра от кока-кола, или 2.5 литра от пепси примерно.
3 - кран, клапан, за извеждане на CO-то в атмосеврата за през ноща...а преди него може да има и един възвратен клапан?
4 - бутилка с вода, 0.5 литра, за брояч и буфер(за всеки случай да не стават аварии)
5 - маркуча за CO2 към аквариума с камъче от тез, трапецовидните 10-тина см дълго (по идея на theater ;) )
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

Similar topics (5)

4203

Отговори: 184
Прегледи: 213326

19854

Отговори: 5
Прегледи: 8243

46383

Отговори: 1
Прегледи: 3062

3917

Отговори: 17