• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 15:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от hristo_kazarmov, 07.03.2005 16:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Legion

:lol: НЯМА ДА СЕ СЪРДЯ ЩЯХ ДА ВЗЕМА ОТ ТЕБ 8)  :lol:

niki_s

А в колко литров аквариум мога да си гледам няколко бети?

dido

В 500 литров да речем  :D

niki_s

Питам сериозно защото имам малък оквариум който няма какво да го правя, а бетите ми харесват и затова питам. Кажете моля ви.

Longanlon

май не си рзбрал, че когато в един аквариум има две мъжки бети, те се бият до смърт

можеш да гледаш само една двойка - мъжка и женска
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

ivaila

Искам да кажа че преди време съм гледала 4 мъжки и 6 женски. Битки "до смърт" нямаше. В крайна сметка след 2-3 дни се разбраха взаимно кой е най-силния и престанаха да се бият. Само от време на време се провеждаха "модните ревюта", но лидера си ги слагаше на мястото. Плавниците заздравяха и всичко си дойде на мястото.

ivaila

Оп пропуснах да кажа че със "слагане на мястото" искам да кажа че подгонва претендента за лидерския пост, а той от сроя страна се прикриваше в гората от валиснерия или зад някой камък.
Значи задължително повечко растенийца и камъчета за укрития.

pSycH0paT

Много голяма рядкост са в България за съжаление.Аз също искъм да си намеря бяла или може би черна бета,а ако е такава,като на аватара ми то мога да кажа,че ще съм най-щастливия човек на света:))
Някой ако има информация за някакви бети,различни от тези,които се предлагат по нашия пазар, да казва :wink:

ВЕТЕРАН

В Бургас в момента има готини бети,но не са crown tail!Иначе има чисто червени,чисто сини,панда(синя с бели краища и червена с бели краища)Имаше и бели,но сега няма!Едно време имах ЖЪЛТ мъжки,как ли не се опитвах да го чифтосам с една бяла принцеса,не и не!!Беше страшно муден!На белите и пандите бети личинките им се излюпват много малки,и ако на обикновенните бети малките можеш да захраниш директно с артемия,то на белите и пандите задължително с инфузория или нещо със сходни размери!!

ВЕТЕРАН

Цитат на: "pSycH0paT"Много голяма рядкост са в България за съжаление.Аз също искъм да си намеря бяла или може би черна бета,а ако е такава,като на аватара ми то мога да кажа,че ще съм най-щастливия човек на света:))
Някой ако има информация за някакви бети,различни от тези,които се предлагат по нашия пазар, да казва :wink:

Белите не са рядкост-черни дори не съм виждал, а има ли?

Някой виждал ли е spendens-черна?

pSycH0paT

Можеш ли да ми кажеш къде по точно се намира този зоомагазин в Бургас, където са тия бети? 8)

ВЕТЕРАН

Виж си ЛС!

pSycH0paT

А да попитам аз, някой отглежда ли тук бети не за красота, а третирани за бой, защото все пак това си е заложено в кръвта на тия риби? :guns  moderator .В главата ми се върти една идея да организирам нещичко по този въпрос, но да видя първо какво е вашето мнение.

malomir

Въпроса ти зададен тук е груба грешка!И като си помисля че ти дадох чифт Бети оня ден....
Тук никои не толерира подобни неща.Потърси из темите и ще видиш какво мислиме по въпроса.Всъщност наблюдаваи тази тема хората ще ти кажат какво мислят.

killiman

pSycH0paT, виждал ли си на какво приличат две мъжки бети след няколкоминутна битка в малко аквариумче?! Независимо кой е победителят. Как е възможно да се унищожи тази дълго създавана красота за един кратък миг ниски страсти. Недей да бъдеш варварин.