• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.01.2026 20:17

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Миро

Започната от M14iro, 08.10.2012 20:28

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Интересен замисъл е , но според мен този филтър е за твърди частици.
В смисъл ,че отначало ще хване някакви боклуци , обаче нещата в аквариума както сам каза ,че са органични - съответно с времето се преобразуват в друго нещо , най-вече се разграждат на по-малки и финни. Та идеята ми е ,че ти нямаш някакви огромни риби или много на брой, клонките също надали се разпадат с такава скорост ,че да имаш нужда ефективно примерно на 2-3 седмици да го чистиш, но опитай де , виж ефекта , може нещо ново да излезе  *THUMBS UP*

Lightning_boy

Аз лично мисля, че това освен че ще бутне дебита (според мен осезаемо), ще е допълнителна занимавка за теб.
Гледам да държа нещата при мен максимално опростени.
Едно че нямам време, второ - колкото повече финтове, толкова повече разправии.

Вчера закачах едни анубиаси по корените. Точно това забелязох, което каза. Единият корен отгоре е станал на каша направо. Другия е кокал корав, почти не пусна мръсотия.
Тъпото е, че като ги купувах, не пишеше какви са... Просто ги взех, защото са обемни :D.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

M14iro

Цитат на: _Kirilov - Днес в 11:56Интересен замисъл е , но според мен този филтър е за твърди частици.
В смисъл ,че отначало ще хване някакви боклуци , обаче нещата в аквариума както сам каза ,че са органични - съответно с времето се преобразуват в друго нещо , най-вече се разграждат на по-малки и финни. Та идеята ми е ,че ти нямаш някакви огромни риби или много на брой, клонките също надали се разпадат с такава скорост ,че да имаш нужда ефективно примерно на 2-3 седмици да го чистиш, но опитай де , виж ефекта , може нещо ново да излезе  *THUMBS UP*
Няма да ги  оставям, поне не много , да се разграждат, Ще го чистя през ден  ,дори си мисля , че  е възможно да го чистя всеки ден, тъй като 80микрона е гъста мрежа/ 100микрона е 1/10 от мм./но това не е проблем. Храня риби , сменя филтър,/мрежата/ ще ми отнеме няколко минути. Ще си взема  второ вътр. тяло - мрежата, отварям и слагам чистото.Всичко за сега е теория , ще видим кво ще стане. *privet*

M14iro

Цитат на: Lightning_boy - Днес в 12:13Аз лично мисля, че това освен че ще бутне дебита (според мен осезаемо), ще е допълнителна занимавка за теб.
Гледам да държа нещата при мен максимално опростени.
Едно че нямам време, второ - колкото повече финтове, толкова повече разправии.

Вчера закачах едни анубиаси по корените. Точно това забелязох, което каза. Единият корен отгоре е станал на каша направо. Другия е кокал корав, почти не пусна мръсотия.
Тъпото е, че като ги купувах, не пишеше какви са... Просто ги взех, защото са обемни :D.
Че ще го бутне това е сигурно. С 1000л/ч да го бутне това  не е проблем, дебит има.
Занимавката е няколко минути и то не е сложно.
Да, всеки знае за себе си  какво най добре...
И другия ще пусне , дай му време... Потъркай го леко с роговото образование  на пръста.   *privet* 

Similar topics (5)

8880

Публикации: 7
Прегледи: 4433

20694

Започната от dimgeorg

Публикации: 2
Прегледи: 2175

39598

Започната от dimzahov

Публикации: 13
Прегледи: 5076