• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.12.2025 02:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

А добър ден!

Започната от bunzip2, 19.02.2024 18:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bunzip2

Здравейте колеги, кой ме помни, кой не... Одавна не съм се мяркал във форума.
Минавам тук само да ви поздравя, и да кажа, че се завръщам :D

Поради липса на време, бащинство, ремонти и какво ли не, се наложи известно време да прекъсна с акваристиката, но след като дъщеря ми порастна и изяви желание да имаме рибки (аз това и чаках), и отделихме сега едно малко местенце, където позиционирах един скромен 45 литров гьол, но нали мене си ме човърка от вътре... Първоначалната идея беше някакво аквариумче с 4-5 живородки, колкото да се радва щерката, НО нещата започнаха да излизат извън контрол много бързо и то се почна - преправяне на осветление, со2-та, субстрати... абе, жената не е доволна като цяло, ама то като ти е краста..
Та, ще ви пусна малко снимки по-късно, и ще обясня за аквариума (може би в друга тема, не тук).
Но така де, само да кажа, че "ш са виждаме" :D

Поздрави на всички, и хубав ден!

А, и да благодаря на NO CARRIER да съдействието, че си бях окендзал регистрацията  *privet*

NO CARRIER

Добре завърнал се. :-) Не останахме много хора тук.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bunzip2

Мда, за съжаление го констатирах и аз.
А имаше много ценни кадри, с доста познания в областта.
Дано се завърнат и те някой ден.

Както всички знаем, акваристиката си е краста. Дори и след прекъсване, винаги се завръщаме към хобито  :-D  :-D

Lightning_boy

Айде, честито завръщане и на теб. И аз минах през същите перипетии с ремонти и местене и лапета, но снощи наследника докато хранеше животинките, каза че едната стояла на дъното и не мърдала.
И понеже съм в командировка, а не ми се иска 4 годишно лапе да бърка в 400 литра аква, реших да му спестя обясненията :D
Успех и чакаме снимки!
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

bunzip2

За целта винаги е добре да се намира някоя друга хелена в аквариума. Бързо ще решат проблема с "потъналите" рибки :D

Иначе снимки ще пускам периодично в темата с аквариумите на потребителите.
Поне литража, който пуснах е малък и удобен за експерименти, дори нещо да фейлне, няма да е голяма болка да се рестартира.
Сега чакам да ми пратят една бутилка за со2 , еднолитрова, от стар пожарогасител и ще си поръчам един комплект редуцир винтил с всичко нужно, че с тая мая е малко зор работата.

martina85hristova

Като споменавате ремонти, някой може ли да ми препоръча фирма, която изпълнява цялостен ремонт на апартамент, жена съм и  не мога, а и не искам да се занимавам с нищо. За София става въпрос. От отзивите в гугъл съм се спряла на този сайт майстор дом някой можели да предложи нещо друго

mushroom

Дано някой колега от Шопия може да помогне. Аз съм пас.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Similar topics (5)

24941

Публикации: 32
Прегледи: 10876

25311

Започната от Mup0

Публикации: 3
Прегледи: 2858

46491

Публикации: 11
Прегледи: 5237

1444