• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.11.2025 22:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новия проект на Buhoff 285L

Започната от Buhoff, 10.06.2025 15:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

M14iro

Екстра! *privet*
Ако не те мързи почиствай предфилтрите всяка седмица за още по чиста вода. Колкото по чиста и бистра е водата , толкова по малко органични частици ,толкова по здрава и щастлива риба.Също така ще има по добър поток с достатъчно кислород/много важно / през филт. медия и така ще има по добра нитрификация и минерализация.

_Kirilov

Добре изглежда .
Не разбирам как си организирал потока в момента с двата филтъра. Флувала ти идва силен ли за да слагаш флейти или обратното ??
Аз в момента използвам дълги флейти именно за да намаля течението , но да си запазя дебита, при теб двата филтъра всякаш един срещу друг блъскат .

jabeto

Много е хубав аквариума колега!Браво! *THUMBS UP*

_Kirilov

Как върви развитието при теб ?

Buhoff

Имам напоследък много лични ангажименти и нямам време нито да пиша нито да чета. За аквариумите се намира по малко  време колкото да свърша най-необходимото. Иначе добре вървят нещата растенията растат много прилично, около на 2 седмици се налага кастрене. Някой растения просто не виреят дори  и да ги местя и така. Други вървят супер.Тия дни  намерих един родостомус под шкафа на чироз и един друг заврял се в чекъра, как ги правят тези работи чудно ми е.
Почиствам предфилтрите всяка седмица или през една. При смяна добавям 30 мл профито. слагам една снимка от 19 ноември.
https://i.postimg.cc/mkqHjm8G/IMG-20251119-180532.jpg

Lightning_boy

Е, чук е аквариума  *privet*

За китките - то е ясно, че няма как всички да са добре. Особено ако са много по вид различни ; )

Всичко е бомба, не му се цели толковва.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

4769

Публикации: 24
Прегледи: 15397

49688

Публикации: 14
Прегледи: 4731

39591

Публикации: 21
Прегледи: 9245

48305

Публикации: 20