• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.10.2025 18:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за аквариум за костенурки

Започната от rogue88, 30.05.2025 14:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

каква жертва?
Риби - измаш си аквариума/тератирума , възползвай се докато са малки костенурките , ако не ги закачат да свикнат с някакви по-непретенциозни риби за да не се занимаваш с повече съдове .

mushroom

Трябва ми жмугъл акаунт. Пък аз не съм им фен на Алфабет ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

rogue88

https://i.postimg.cc/x1TX1SKC/image.jpg

Ето снимка на друг хост.
Ами каква жертва, едната риба изчезна безследно :) Сложих стария аквариум и прибрах рибите в него :)
Докато прехвърлях миналата седмица костенурките и охлювите, установих, че и от най-ситните охлюви 2 липсват. Хищници, какво да ги правиш. Храня ги по веднъж на ден, а те явно искат по-често.
Здраве да е.
гледа костенурки

rogue88

Не знам, дали някой ми чете темата, но дали може някой да ми каже, за какво служи скимера.
Ако разклоня тръбата на засмукване на сунсуна и си направя скимер, примерно този дали ще ми направи по-готина повърхността, че сякаш имам лек филм?
гледа костенурки

mushroom

Скимера ти е да засмуква вода от повърхността и да я прекарва през филтъра. Доста често се образува ципа по повърхността, която дразни някой хора. Понякога тя е естествена, но понякога е от палстмасите в аквариума.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Lightning_boy

Четем темата, естествено  *THUMBS UP*

И на двата си аквариума имам скимери. Дразни ме мръсотията по повърхността.
Вършат работа и водата изглежда по-чиста. Друг плюс е, че не отразява светлината от лампите.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

57989

Започната от marshall322

Публикации: 5
Прегледи: 5572

48105

Публикации: 5
Прегледи: 13094

41814

Публикации: 10
Прегледи: 11094

27584