• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 16:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Едно по-скромно аквариумче 128л

Започната от trifon81, 09.05.2025 12:30

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

trifon81

Имам вътрешен филтър, който използвам за тази цел и понеже доста сложно е сега свързването, намерих, такъв който е почти като оригиналния вариант. Sera fil 120 но той пък има проблем, така, че за сега няма да има промяна.

nikk70

Цитат на: trifon81 - 09.05.2025 18:08Аз те разбирам какво искаш да кажеш и не оспорвам. Но точно от тая статия видях тази фраза:"Коридораса е пасажна рибка и се чувства много по-добре и уверена в група от минимум 4-5 риби" и затова се насочих към тая бройка. Видях и всички видове, ама както жена, така и риба с мустаци не ми харесва ;) Ще видя в крайна сметка как ще ги групирам. Ще се лиша от някой хелер и така ще стане сметката.
това не е ли калихти

trifon81

trifon81

Да покажа и моето леко развитие, добавих вече co2, дано му намеря баланса и аз.

Взех този комплект на Invital, 2.1л е само, но дано не свършва много бързо.

Lightning_boy

Екстра е. За баланса - търпение само  *THUMBS UP*  *privet*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

kinsman

Супер. След един месец ще се чудиш какво да правиш с излишните растения.

trifon81

Хе, а дано. Дано не се чудя какво да правя и с водораслите  :-D

a__andreew

Здравейте, ползвах подобен комплект за СО2, който е същия като на снимката и магнит винтила ми загряваше доста при работа редуцил винтила. Редуцил винтила има клапа което се загрява и мен това ме притесняваше и сега ползвам на денерле клапан който съм свързъл с игления винтил. Според мен е удачно да са отделно и имаше подобна тема тук във форума за това загряване.

kinsman

Моя така загрява че повече от 2 сек. не мога да си задържа пръста.
В редуцира има мембрана която ще издържи на тази температура. Температурата не е проблем.

trifon81

Цитат на: a__andreew - Вчера в 19:13Здравейте, ползвах подобен комплект за СО2, който е същия като на снимката и магнит винтила ми загряваше доста при работа редуцил винтила. Редуцил винтила има клапа което се загрява и мен това ме притесняваше и сега ползвам на денерле клапан който съм свързъл с игления винтил. Според мен е удачно да са отделно и имаше подобна тема тук във форума за това загряване.
Здравейте, това го забелязах веднага, дори намерих и темата тук. Пишеше, че според производителя това било нормално. А колегата дори казва, ме неговия пари, което при мен не е чак така. Ще се види с времето.

Lightning_boy

Нормално е да грее. Електромагнит е все пак.
Сега, за едни - много, за други - малко.
Свиквайте, че ще топли и тва е.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Купи си резервен китайски да имаш, някои предпочитат 12V точно заради темепературата.
Моите и двата са ZR-DR  на Китайските - Китайски , единия е на 5г и е на 220-240V  единствения проблем , който съм имал с него е в началото беше взел да бръмчи , докато не му намерих позицията, в която спря и до ден днешен си бачка ..

a__andreew

Цитат на: kinsman - Вчера в 19:22Моя така загрява че повече от 2 сек. не мога да си задържа пръста.
В редуцира има мембрана която ще издържи на тази температура. Температурата не е проблем.

Здравейте, не ме притеснява мембраната в редуцила а защитата, която е пластина с определен разрез и при налягане се къса и освобождава цялото цо2. Сега има няколко теми тук споделени от колеги , че са им заредили повече цо2 и тази защита не е издържала и бутилката се е разхождала в стаята или колата. Обикновеннно при загряване газа се разширява и вероятността да се случи такова нещо е голяма, като затова може вместо твърда връжка да се сложи преходник-маркуч от редуцила към клапана или клапан на 12волта.

kinsman

В какъв смисъл бутилката се е разхождала? Сработвал е пр. клапан?
В бутилката газта се намира в равновесно състояние. Ако бутилката загрее, част от течността ще се изпари и налягането ще се вдигне. Когато се охлади, то пак ще се втечни.
Бутилките са снабдени с предпазни клапани. Клапана ще сработи при превишаване на налягането. Редуцира на колегата също има пр. клапан. Мисля че там проблеми няма да има.
Преди да са ви заредили бутилката вижте колко е теглото й преди и след зареждане. Ако са заредили повече, изпуснете колкото е необходимо газ.

trifon81

Май най-лесния компромисен начин е с преходник и маркуч, така ще е раздалечен от редуцира.

Similar topics (5)

44638

Публикации: 8
Прегледи: 4416

29889

Публикации: 4
Прегледи: 3265

24557

Публикации: 13
Прегледи: 6601

50996

Започната от kiril_ianev