• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 13:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новия проект на Buhoff 285L

Започната от Buhoff, 10.06.2025 12:57

« назад - напред »

M14iro и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

mushroom

Чекни предписанието да не се получи някакво натрупване на препарата, ако се слага всеки ден. Ихтио не съм лекувал, но за гнието на перките мисля, че беше всекидневна смяна на някакъв процент. Ама може и да се бъркам.
Успех!
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Buhoff

Днеска ден 17. Смених 1/2 вода има доста отпадък от растенията, предфилтъра на Bio Mastera 2 беше ужас. Иначе всичко за мене върви прилично добре. Тестовете на водата са без отклонения, растенията вече са се хванали и не хвърлят листя, Роталата Розенвиг расте яко и пуска разклонения даже я постригвах на места. Увеличих обитателите в момента има доволно квартиранти. 9 родостомуса, 10 кардинала, 4 червени анцитруса, 4 отоциниклуса, 2 калихта, и 4 коридораса от които ихтиото 1 имаше ихтио и два бяха ударени и не съм ги видял като ги взимах и развиха Heteropolaria colisarum и въпреки че ги третирах с ParaGuard  и ги отдеих в карантинен аквариум не се излекуваха и  O:-).Бонус с растенията си имам охлюви Фиса и планорбиси.  Осветлението го настроих на 9 часа като 2 часа изгрев 5 часа дневна светлина (на 45% от свитлосилата на лампите) и 2 часа залез. Водораслите намаляват като къде биват опасани от дънните риби къде си изчезват сами. Слагам по 10ml EasyLife Profito при смяна на водата че са бая растения. И така до момента. Друтата седмица съм ваканция ще са самички вкъщи 10 дена , но не очаквам проблеми. Ето една прясна снимка.
https://i.postimg.cc/m1fKLy5H/IMG-20250707-220402.jpg

mushroom

Топ си браво. Жалко за коридорасчетата, но така е понякога.
Водораслите най-вероятно намаляват, защото растенията започнаха да се развиват добре.
Само едно не разбирам, защо толкова много различни рибоци и дали ще се понасят едни с други?
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Buhoff

Ами те вече седмица са заедно няма конфликти не си пречат анцитрусите и отоциниклусите си щъкат по камъните корените и стъклата, калихтите и коридорасите си плуват заедно и ровят пясъка, кардиналите и родостомусите и те не си пречат. Обаче тия червените носове са много нагли гадове нищо не може да падне от тях на дъното и ако изпуснат да падне нещо ходят и там ровят със сомовете.  :-D

Similar topics (5)

38990

Публикации: 7
Прегледи: 3810

35222

Публикации: 13
Прегледи: 5403

22950

Публикации: 3
Прегледи: 3754

25069

Започната от Styni