• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 22:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новия проект на Buhoff 285L

Започната от Buhoff, 10.06.2025 12:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kinsman

Напоследък купувам инвитро от aquadream.bg Доволен съм от тях.

niki_o

Цитат на: Buhoff - 14.06.2025 22:17Това ще е повече не пипам нищо:
https://i.postimg.cc/XpkXs6nJ/IMG-20250614-220434.jpg

https://i.postimg.cc/5H609HLY/IMG-20250614-220502.jpg
Абе да ти кажа е добре да бутнеш :-P
Някак не ми се връзва. Няма нищо хомогенно,някак е.....симетрично подредено. Бих обърнал корените в една посока,не към центъра както е сега. В дяс но е добре,но от там на сетне не ми се връзва. Насочи всичко няляво все едно водата сама го е подредила,а не торнадо :-D
На подобна дължина на аквариума ще има и ефект който можеш с течението и растенията в задния край да подчертаеш.
Надявам се да си ме разбрал какво искам да кажа *THUMBS UP*

Buhoff

Благодаря за градивната критика, разбрах какво ми казваш,  да има разни правила в скейпинга и т.н, ама няма да го разбутам, но може би нещо ще променя или добавя. Колкото до водата как ги реди естествено гледам всяка седмица чекорите по реките няма нищо хармонично там  (wasntme) . В крайна сметка затова ги пускам  снимките да чуя мнения критики и препоръки, но крайнеия резултат ще бъде този който на мене ми харесва защото аз ще седя след работа пред него и ще наблюдавам как се променя с времето. Благодаря още веднъж за мнението, беше много ценно за мен.

Lightning_boy

Моето мнение е, че в природата е естествен, натурален хаос. И точно в това е красотата, че няма нищо подредено, а е естествено направено.

Щом на теб ти харесва всичко останало е без значение.
На мен лично така ми хваща окото доста, но това разбира се си е чисто субективно.
По-интересно ми е какви растения си се ориентирал да бучнеш вътре?
От аквадрийм съм поръчвал няколко пъти, получават се някакви дребни разминавания, но като цяло са адекватни.
Другите пичове са Аква зона в Пловдив, имат сайт, ама рядко го актуализират, което си е проблем.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Представата и визията на всеки човек е различна.
Няма как да знаем как си го представяш след половин или една година вече развил се - така ,че дерзай- на теб да ти харесва!
Съвети ще даваме чак след крайния резултат за да се добие визуална представа и перспектива  *THUMBS UP*
Хубавите неща стават бавно, не без нерви  *privet*

Buhoff

Относно цветята, тъй като на този етап няма да има CO2, първоначалните ми намерения са отзад да има лудвигия и хигрофила, отпред ниски криптокорини няколко буцефландри, по корена мъх и папрати и по камъните анубиаси. Полянки няма да има. Идеята ми е да взема колкото се може повечко растения да засадя първоначално за да парирам доколкото е възможно водораслите но времето ще покаже.
Много се радвам че сте съпричастни в това мое начинание на което се радвам като малко дете на бонбон.  :-D

_Kirilov

Защо си се настроил да имаш водораасли ?
Слагай работещ филтър ако имаш възможност.

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - 16.06.2025 10:59Защо си се настроил да имаш водораасли ?
Слагай работещ филтър ако имаш възможност.

+1, как го реши това с водораслите?
Нали няма да имаш CO2? Ще ториш ли през това време?
Анубиасите са бавни, буците мисля и те бяха така.
Ако имаш фон отзад и отстрани да не влиза много светлина, не вярвам да береш ядове с водорасли.
Корава филтрация и гърмиш!  *privet*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Buhoff

Не съм правил старт от доста отдавна и очаквам да не тръгнат нещата като по мед и масло ,колкото до филтъра този който ще работи на аквариума вече повече от месец действа във другия ми аквариум. За втория филтър тамън се израдвах снощи  в Олибета намалили флувал 307  от 273 лв на 195 лв и а тая сутрин да го купя гадовете му сменили цената на 219 написах им едно писмо че така не е честно :-D  да видим дали ще ми отговорят нещо. Вода от другия аквариум мисля да прелея около 80 литра стартови бактерии има в субстрата. Подготвил съм се така да се каже пък ще видим.

_Kirilov

Отакзал си се от първоночалния вариант който описа ли с филтрите ?
Според мен ако не е конкретно за повече течение вътре - единия от тези двата ти е достатъчен за обема :)

Buhoff

Днеска стартирах! Отне ми цял следобяд. Това  е резултата:

https://i.postimg.cc/9DqQ7S7Y/IMG-20250620-205915.jpg

Бая растения май насадих, филтъра върти добре струята достига до другия край на аквариума слабичко е в края но движи водата. Ще светя първоначално 6 часа като 2 часа мисля да е по интензивна светлината, утре ще нагласям лампите. Ще сменям водичка ще чистя пък да видим как ще тръгнат нещата.

mushroom

За по-бърз цикъл, можеше да нахакаш плаващи растения. След това, ако не те кефят ги махаш.
Супер е станало... не са много, тъкмо ще имат място да се сгъстяват.
Той филтъра сега може да прави прилично течение, но се очаква с времето като се позатлачи течението да намалее.
Очакваме да ни държиш в течение на развитието. ( - :
Успех!
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

M14iro

Buhoff

Днеска смених половината вода и присадих някои растения на ново, чистя листя и разни други боклучета, проверих предфилтъра на канистъра поизмих му гъбките не бяха събрали кой знае какво. Осветлението е на 6 часа с половин час изгрев и залез с настройка Бяла 45%,червена 35%, зелена 35%, синя 20%. Ако предстоящата седмица всичко върви наред  ще го засиля, но пак ще си е 6 часа. По единия корен има малко бял мъх, но той ще изчезне естествено.
Ето едно днешно фото:

https://i.postimg.cc/K1TSCLPD/IMG-20250622-211648.jpg

M14iro

Цитат на: Buhoff - 16.06.2025 13:39филтъра този който ще работи на аквариума вече повече от месец действа във другия ми аквариум.
В такъв случай пускай риби. *privet*

Similar topics (5)

60063

Публикации: 3
Прегледи: 2650

11285

Публикации: 23
Прегледи: 12956

7120

Публикации: 9
Прегледи: 5744

52631