• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 17:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Едно по-скромно аквариумче 128л

Започната от trifon81, 09.05.2025 09:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

trifon81

Квота стане, надявам се да няма зараза при другите само.

mushroom

Buhoff: Ако е надута, може да е така наречената болест воднянка(или нещо подобно се казваше).
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

trifon81

Някой може ли да каже това нормално ли е или не? Тези корени не ми изглеждат читави май

VassetZ

trifon81

приличат на прогнили. Лесно се късат без сила като изгнило нещо. Ама не съм убеден.

_Kirilov

Абсоютно същите две китки купих събота , в абсолютно същото състояние , мисля ,че и магазина се досещам  :-D
Режи на 2-3 см корените , слагай нещо за подхранка директно долу и хвърляй в аквариума

trifon81

Срязах и сложих. Магазина, ако си в Плевен може и да е същият. Не са онлайн тези. Малко ми е грунда и ще трябва да добавям още, та тогава ще има място за таблетки.

trifon81

Няма спасение от тези червеи. Втори път лекувам, днес трябва да почиствам след лечението, а видях пак плуваща гад. Явно ще продължавам с трети курс. Някой да знае друг лек освен esha gdex, esha ndx?

mushroom

Идентифицира ли какъв вид е червея, за да се насочиш към конкретно лечение?
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

trifon81

Някакъв вид вътрешни паразити ще е, но може инематоди ли се казват не знам вънпните.  Но ги виждам тънки много бели движещи се вълнообразно. Понякога се търкат рибките по дъното. Апетит си имат, понякога доста дълги изпражнения се влачат от тях. Невинаги са бели.

mushroom

Закачени ли са за рибите? ( - :
Ако са вътрешни виждат ли се по рибите?
Да не е просто планария? Като се издължи да му става триъгълна главата, ама те не плуват ами се движат по стъклата и в грунда? Като сифонираш следващия път излей внимателно водата и остави на дъното на кофата малко вода. Светни и гледай, дали нещо мърда.

trifon81

Виждал съм ги само как плуват във водата или отгоре надолу или към повърхността. Вчера като сменях водата един остана на стъклото над нивото на водата.

trifon81

Много вероятно е да е планария. Ще търся нещо против тея гадове. Блгодаря, че каза, не бях чувал за това.

trifon81

Покрай всички проблеми, поне успях да направя осветление, колко е сполучливо ще се види в последствие.

Buhoff

Браво прилично изглежда, това предполагам да лед пури, ако са на 6000-6500К ще ти свършат чуденсна работа.

Similar topics (5)

44638

Публикации: 8
Прегледи: 4209

29889

Публикации: 4
Прегледи: 3116

24557

Публикации: 13
Прегледи: 6281

19549

Публикации: 13