• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 15:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Николай

Започната от niki_o, 19.06.2014 15:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki_o

Това се получи20250422_170502.jpg

Lightning_boy

Изглежда доста прилично. Чакаме развитие.
Колко литра е аквариума и с какво светиш?
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

niki_o

Аквариума вече се зацикли и се избистри.
Иначе размера е 80х35х45 тоест 126 литра. Светя хибридно- и с диодно и с луминисентна пура. Но акватиума ще е бавен и това му стига.

mushroom

Брях някакъв турбо цикъл се е получил за 3-4 дни. ( - :
Иначе изглежда много хубаво. Само да питам това осветление го считаш за слабо, защото предвиждаш растенията да порастнат и да засенчат по-голямата част на аквата ли?
От снимката изглежда, че доста добре осветява дъното (поне за момента).
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

niki_o

Първо за Цикъла
Да за 3/4 дена се зацикля-за това казвам рестарт.Ползват се Стартови бактерии за новия грунд,стара вода и най-важното вече работещия външен филтър ;-)
А осветлението е слабо защото слабо се смята за под 0.3 Вата на литър,а толкова няма. Диодното е Пура която е за изгрев и залез и максимално свети до 50% а това са около 10 вата ,а пурата е Dennerle T8 Spezial Plant 25 вата и свети за момента по 4 часа,но до 7 поне ще увеличавам постепенно. А добре осветеното дъно е плод на грамотно разположени осветителни тела и рефлектора на Т8. На снимката светят и двете.

mushroom

Ясно така се получава наистина.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

_Kirilov

Ако успееш да го задържиш толкова чист - след 5-6 месеца ще е приказка м до колкото мога да си представя как би се развил спрямо китките.

ivaka87

Ники,здравей.Браво за хубавия аквариум.Отдавна не сме си писали по форумите.Радвам се,че не си забравил прекрасното хоби.Скоро и аз трябва да си направя нов профил,защото моя отдавна се е изгубил.

niki_o

Цитат на: _Kirilov - 28.04.2025 16:03Ако успееш да го задържиш толкова чист - след 5-6 месеца ще е приказка м до колкото мога да си представя как би се развил спрямо китките.
Невярвам да изкара толкова без орязване.Мисля,че Ехинодорусите след 3 месеца ще са го превзели. Единия дето е отдяцно сега е орязан до последното листо,но докато беше в другия аквариум с ЦО2 пускаше по едно листо на 3-4 дена с дължина от около 50см. А сега са 4 стръка от този вид в дясно :-D

_Kirilov

Все пак всеки аквариум е различен , ехинодорусите искат страшно много хранителни вечества.
Моите в големия аквариум им слагам дънни таблетки през 2-3 месеца и въпреки това не са станали още по 40-50см , макар зеления да е станал страхотен букет .

niki_o

Еми ще видим....
А ето го и другия след рестарта

Buhoff

Чудесно изглежда ще е итресено как ще се развие.  *THUMBS UP*

niki_o

Намерих снимка как изглеждаше Ехинодоруса със СО2 *DANCE*

_Kirilov

Още се чудя как стават такива аквариуми без точка водорасли и прочие .... на мен камъните винаги са ми били ако не с алгии , с някаква брада , ако не с брада с ксенококус  *NO*

Четох разни много стари теми , когато все още имаше супер много потребители ,че големите известни акваристи използват антибиотици с които трепят гъбичните спори на водораслите и затова динаги по клиповете и снимките абсолютно всичко е като все едно току що сложено в аквариума и стерилно чивсто ....не знам до колко е възможно и вярно  *dontknow* *dontknow* *dontknow*

kinsman

Цитат на: _Kirilov - 02.05.2025 08:36Още се чудя как стават такива аквариуми без точка водорасли и прочие .... на мен камъните винаги са ми били ако не с алгии , с някаква брада , ако не с брада с ксенококус  *NO*

Четох разни много стари теми , когато все още имаше супер много потребители ,че големите известни акваристи използват антибиотици с които трепят гъбичните спори на водораслите и затова динаги по клиповете и снимките абсолютно всичко е като все едно току що сложено в аквариума и стерилно чивсто ....не знам до колко е възможно и вярно  *dontknow* *dontknow* *dontknow*

Гледах в Ютуб, че се използват инвитро растения и осмозна вода.

Similar topics (5)

8362

Публикации: 34
Прегледи: 27535

20046

Започната от Ribara90

Публикации: 6
Прегледи: 2990

39119

Публикации: 39
Прегледи: 16417

55294