• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.05.2025 23:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с мирис от нов аквариум

Започната от trifon81, 28.03.2025 23:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mushroom

Ако имаш възможност да ги лекуваш в отделен съд, ще е по-добре.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

trifon81

Нямам, вече ги лекувам, пък каквото стане поне са малко 4 само.

mushroom

Да де, ама ще прецакаш азотния цикъл. Поне аз така мисля де. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

trifon81

И аз от това се притеснявам, но то вече ако стане е станало. Другия вариант е да ги жертвам тези и да почистя от препарата чрез смяна на повече вода и въглен активен. Ама ми се иска да ги спася.

mushroom

Много ясно не се предавай. Ще стане.
То аз само веднъж съм се борил с ихтио и номера е да набримчиш аерацията и да вдигнеш температурата, но мисля, че това го пише и на указанията за използване на препарата.

trifon81

Слагам ESHA 2000 и exit и температурата надух, ама ако няма резултат още ден, ще действам радикално. Четох, че ако няма риби след 3 дни се изчиствало. Иначе 0.1 са нитритите, а нитрати 1мг. Но дали с това лекарство може да се измери вярно не знам. Най-много да започвам всичко отначало.

Buhoff

Аз до преди дни се борих със ихтио. Две седмици ги лекувах сменях по 1/3 вода всеки ден и слагам ново лекарство малахитово зелено ползвах. Аерация и температура на 28 градуса почти без осветление. На всеки 5-6 дни сменях 50% от водата. Добавял съм тогава и малко бактерия. Резултата е: от 35 обитетели съм минус 4 броя огнени барбуси и 3 броя сомчета. На сомовете така и не им паднаха белите точки и си замихана.
Успех с лечението
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F4lge4o.jpg&hash=5660dd52dccd55421c84b73c312185f9a730a154

trifon81

Цитат на: Buhoff - 24.04.2025 18:55Аз до преди дни се борих със ихтио. Две седмици ги лекувах сменях по 1/3 вода всеки ден и слагам ново лекарство малахитово зелено ползвах. Аерация и температура на 28 градуса почти без осветление. На всеки 5-6 дни сменях 50% от водата. Добавял съм тогава и малко бактерия. Резултата е: от 35 обитетели съм минус 4 броя огнени барбуси и 3 броя сомчета. На сомовете така и не им паднаха белите точки и си замихана.
Успех с лечението

Aз не сменям водата, не пише никъде да се сменя по време на лечението. Поне в листовките и описанията няма така описано за моето лекарство. Иначе се чудех доста дали трябва. Така и така наближава седмичната смяна и ще изчакам нея. Иначе при теб на кой ден изчезнаха точките?

_Kirilov

Вдигна ли температурата при лечението ?
Колегата както е писал 28  гр - малко е . Вдигаш до 30 , ако вече не си го направил де.
Случвало ми се е ихтио да боря с два цикъла на лечение , но нямам никакъв с по мен с какво беше вече....

trifon81

Да около 30 е. То с моите термометри не мога да знам точно. Единия дава над 30 другия 29-30  :-D

mushroom

Значи е там някъде температурата.
В тоя ред на мисли един виц:
Спират една жена с колата и милиционера я вижда и ѝ казва.
- Госпожо Вие сте пияна.
- Не, не съм пияна. Отговаря жената.
- Да, ама не сте и трезва. Казва милиционера.
- Тамън съм си. Казала жената.
Та и твоята температура. Тамън си е. ( - :

trifon81

Хаха така се получава.
Точките почти ги няма, сигурно 1-2 да има вече. Колко време след като изчезнат да лекувам според вас? Едното лекарство утре му свършват етапите, а другото пише, че може и още. Мисля да сменя и 30-40% вода утре или в други ден.

Buhoff

Щом са паднали точките е чудесно. Моя съвет е да полекуваш още няколко дни и като сменяш вода да сифонираш ако имаш как.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F4lge4o.jpg&hash=5660dd52dccd55421c84b73c312185f9a730a154

trifon81

Задължително ще сифонирам. И ще сложа за няколко дни активен въглен, да пречисти от лечението, а и тоя зелен цвят дано се махне.

trifon81

Някой дали може да разпознае какви са тези охлюви и дали са полезни или да търся начин за премахването им?

И втората дилема е свързана с този маркуч, който прекарва водата от филтъра към ваничката на топ филтъра. Беше си прозрачен, но стана едни такъв матов с леко синкав нюанс, може би нещо като тюркоазено. Забелязах, че и на бялото вакумче на термометъра се е получило същото. Какво ли е това и дали е вредно?

Similar topics (5)

38784

Започната от werity

Публикации: 11
Прегледи: 5229

54912

Започната от delidim

Публикации: 8
Прегледи: 4256

48577

Публикации: 35
Прегледи: 67876