• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.12.2024 13:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум на бай ви Васил...след 20 год. пауза

Започната от VassetZ, 10.06.2024 22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

mushroom

VassetZ: Ако третираш с кислородна вода, трябва да извадиш нещата от аквата и да ги третираш извън нея. 10% разтвор от кислородна вода мисля че беше.
Иначе с глутаралдехид може да третираш. Директно върху засегнатите места се впръсква със спринцовка и трябва да смениш 30% от водата на другия ден.
Друго, което ми хрумва е да изключиш осветлението за 2-3 дена, за да я намалиш.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

_Kirilov

Не е нужно да разрежда нищо. Аз дневните дози от алдехид съм ги пръскал директно върху засегнатите зони и след това не съм сменял вода  *privet*

mushroom

_Kirilov: Разреждането е за кисл. вода. Но съм се объркал. За белина е идело реч. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

_Kirilov

Цитат на: mushroom - 10.12.2024 12:09_Kirilov: Разреждането е за кисл. вода. Но съм се объркал. За белина е идело реч. ( - :

И нея съм я ползвал конкретно за брада и ксенококус по анубиаси . Работи много добре ако не предозираш с белината . Правиш една баня и до седмица анубиасите като от надводно гледани , но нямам спомен и аз пропорции.

VassetZ

Утре ще фръцна г.аледехид, па да видим кво ще стане.
Иначе след намаляване на продължителността на осветление нишковидните водорасли вече не се веят като знамето на пилона на Рожен!
 :-D

kstoilov

Пръскал съм със спринцовка Easy Carbo директно в засегнати места. Имаше ефект след време. Извънредни смени на вода не съм правил в този случай.
И съм пуснал 2 сае-та, които също помагат в общия случай.
Да не прехранваш? Това също често е причина за алгии.

Similar topics (5)

35354

Публикации: 8
Прегледи: 5695

13011

Публикации: 7
Прегледи: 3748

24075

Започната от LuDiQa

Публикации: 20
Прегледи: 12817

42936