• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 17:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум на бай ви Васил...след 20 год. пауза

Започната от VassetZ, 10.06.2024 22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lightning_boy

Ми на мен ми изглежда дооооста приличен аквариум.
Брадата те е поналазила, ама то това си го знаеш :Д
Какво е растението отзад зад камъка, високото с тънките листа?
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

VassetZ

Прогестемон и Валиснерия са зад камъка. И двете окастрени доста, щото първото като порасна и не пропускаше светлината да минава наникъде.
Явно Masterline Golden, какъвто слагам от 2 месеца вече доста добре им се отразява на растежа.
Беше станала голяма джунгла. Върху камъка имаше и тайвански мъх, който махнах, щото и той се беше разраснал до неузнаваемост и създаде мини биологична бомба в аквариума. Една риба беше се завряла в мъха и умряла. Докато я намеря се беше разкашкала направо, а като тръгнах да я махам се "разхвърчаха" останки навсякъде. Грозна работа, ама - част от хобито, какво да се прави.  :-D
Иначе тия риби, дето им викаш Мики Маус, са си хелери. Трицветни. Един приятел ги селектира вече няколко години и тази това му се получи. Воални са. Даже мисля и, че ги продава. Ако някой има интерес може да го питам кво-що.  :-P 

NO CARRIER

Екстра си го докарал. Браво!

Все не мога да намеря място, за да сложа един по-големичък да се включа и аз в групата, ама на.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

_Kirilov

Цитат на: NO CARRIER - 07.11.2024 09:43Все не мога да намеря място, за да сложа един по-големичък да се включа и аз в групата, ама на.

Eeee , място за нестандартни изпълнения винаги се намира  *bg*
Покажи всевъзможните места и Българина ще се включи да мисли  *privet*

VassetZ

Малко повече от половин година след старта.  *YAHOO*
Лошото е, че много здраво "поникна" брада по единия от корените, аз такова чудо не бях виждал - черно и "гъсто"...  *NO*
https://i.postimg.cc/pywdFHsH/temp-Image0-Uc3j-I.avif

https://i.postimg.cc/gxDcQ6mz/temp-Imagei-V1tj-S.avif

https://i.postimg.cc/hzhG9PFS/temp-Imager-XGWUo.avif

https://i.postimg.cc/GHvmP5fs/temp-Image-Uec6i-V.avif

Lightning_boy

На мен ми се струва, че тази брада не е само по корена.
Анубиаса доста се е населил с водорасли, както и по стъклата има доста.
Колко време светиш?

VassetZ

Да, и по анубиаса има. Иначе светя с фабричната настройка на лампата (2 x 16W Aquasky 2.0), което ще рече 12 часа на ден  :-D
За протокола - така светя вече 4 месеца, но последните 2-3 седмици се появи тази брада...

Lightning_boy

Цитат на: VassetZ - 03.12.2024 19:08Да, и по анубиаса има. Иначе светя с фабричната настройка на лампата (2 x 16W Aquasky 2.0), което ще рече 12 часа на ден  :-D
За протокола - така светя вече 4 месеца, но последните 2-3 седмици се появи тази брада...

E, то предполагам си оказва влияние малко или много. Според мен 12 часа са в повечко.
А какво стана с по-големия аквариум. Не че да те кандардисвам, ама тоя твоя мързел не понамаля ли малко  *bg*  :-D

mushroom

Намали светоденя и си вземи някой друг алгояд. Иначе изглежда супер аквариума.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

VassetZ

Големия аквариум действа с пълна сила, вече трета седмица.  *DANCE*
Ще пускам снимки от него скоро време.
Иначе да, ще се информирам как най-адекватно да настроя лампите да светят по-малко...

Lightning_boy

Цитат на: VassetZ - 04.12.2024 09:37Големия аквариум действа с пълна сила, вече трета седмица.  *DANCE*
Ще пускам снимки от него скоро време.
Иначе да, ще се информирам как най-адекватно да настроя лампите да светят по-малко...

Е, то е само ако искаш. Някъде в нета бях гледак как едно брато умишлено създава черна брада на изкуствена глава на човече и изглеждаше като коса :D

VassetZ

Добре, настроих си лампите да работят по 8 часа на ден! А ги ползвам по 4-5 месеца вече! :-D  Тия лампи предлагали голямо разноонразие от настройки! И всичко това се управлява през телефона! Говоря за Fluval Aqausky 2.0.
Сега да видим кво-що ще стане с тая брада... Чудя се дали с разтвор на кислородна вода да не я третирам?  :-P

Lightning_boy

Цитат на: VassetZ - 08.12.2024 12:57Добре, настроих си лампите да работят по 8 часа на ден! А ги ползвам по 4-5 месеца вече! :-D  Тия лампи предлагали голямо разноонразие от настройки! И всичко това се управлява през телефона! Говоря за Fluval Aqausky 2.0.
Сега да видим кво-що ще стане с тая брада... Чудя се дали с разтвор на кислородна вода да не я третирам?  :-P

Мда, със заводските лампи е айляк. Добре, че послушах колегата bunzip2 аз, да си взема заводска, че щеше да падне една борба в къщи с диодите... Бях взел и един контролер, та да ги редя на кръгове ала-бала. Те хората са го измислили ама кой да търси ....
Това с кислородната вода не се ли правеше близо до растението? Направо върху брадата?

VassetZ

Е, да. Директно се третира засегнатия участък. Гледам други акваристи цръцкат Easy Carbo и ужким вършело работа?

Lightning_boy

Цитат на: VassetZ - 09.12.2024 09:19Е, да. Директно се третира засегнатия участък. Гледам други акваристи цръцкат Easy Carbo и ужким вършело работа?
И аз съм го чел това, но никога не съм го тествал. Действително досега черна брада не съм имал.
Но виж в новия ако се завъди със сигурност ще тествам. В крайна сметка затова е хобито  :-D
Ако го пробваш, ще чакам да кажеш резултат дали има при теб и съответно как си процедирал

Similar topics (5)

8055

Публикации: 15
Прегледи: 19204

53641

Започната от azanzu

Публикации: 0
Прегледи: 1428

29843

Публикации: 4
Прегледи: 3275

54446