• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.12.2024 20:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Профилът на _Kirilov

Започната от _Kirilov, 03.11.2013 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 182 Гости преглежда(т) тази тема.

Lightning_boy

За пасажа скаларии според мен си прав. Аз обаче мисля, че за да са в пасаж трябва да са поне двойно на бройката, която имаш.
За образуването на двойки - няма как, то си им е в природата. Просто като са на пасаж не си личи толкова много.
Моите се бяха разделили в двата края на коритото и в центъра беше като ринг от кеча  :-D
Красиви риби, определено. Бих взел пак да гледам.
На повъхрността какво не се филтрира? Имаш мръсотия или от този слой тип протеини отделяни от рибите а у?
Аз на всички акви съм с повъхрностен скимер на EHEIM, защото винаги го завъждам тва и ме дразни, не че нещо кой знае какво  :-D
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

За повърхността и аз използвам скимер - вижда се на снимките в ляво , даже си купих нов от Китай на скоро , но не съм го сменил . Като цяло е вързан за таймер, включва се предимно през нощта за няколко часа и още два пъти през деня за по няколко часа - не работи постоянно . Но скимера е за налепа по повърхността/бактериална ципа,прах и прочие.

Просто по дъното виждам ,че не се движат боклуците от рибите , слабо е течението в долния слой като цяло.

Колкото до перковците - в момента се хранят два пъти на ден , сутрин с хранилка и храна на гранунли , вечер със замразена, ако го виждах по-често може бих бих включил до нова година и трето хранене , но нямам тази възможност. Имам две хранилки и опции за различна храна , но няма да се вталявам толкова много .
Имам желание да станат на максимален размер ,но не знам дали имат гена за големина като Манакапуруто..

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - 27.09.2024 09:01Имам желание да станат на максимален размер ,но не знам дали имат гена за големина като Манакапуруто..

Времето ще покаже. Според мен до година, година и малко ще е ясно вече с крайния размер.

_Kirilov

https://i.postimg.cc/PJwxVXx9/IMG-20241011-102148.jpg
Малко потъмнена ,че имаше страшни отблясъци от лампите в стаята  *dontknow*
Липсва ни всякаква окраска за момента - само черните ивици изкачат като се перчат или стресират ,но поне вече ядат лакумо, в повечето случаи плуват заедно ,че и даже се бият хахах

Освен менюто от 3-4 вида храни + замразена - тези шемети късат мъха , както и космовидните с които разполагам . Редовно вадят зеленинии от тях  :D

Ще видя ефекта от ЛЕД-а дали ще е по-добре аквата ,че е доста по-слаб Т5 осветлението ми 72w спрямо 150w T5  с рефлектори..., или ще се наложи втора такава или другия вариант добавяне на 2х150см WRGB за да го наглася и като темепратура да ми харесва и като сила ...

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - 11.10.2024 10:31https://i.postimg.cc/PJwxVXx9/IMG-20241011-102148.jpg
Малко потъмнена ,че имаше страшни отблясъци от лампите в стаята  *dontknow*
Ще видя ефекта от ЛЕД-а дали ще е по-добре аквата ,че е доста по-слаб , или ще се наложи втора такава или другия вариант добавяне на 2х150см WRGB за да го наглася и като темепратура да ми харесва и като сила ...

Ми изглежда доста добре. Това по стъклото някакъв отблясък ли е или ксенококус?
Като гледам сякаш повечето китки са бавни. Искаш да е по-осветен защото ти тъмнее или действително светлината идва слаба за растенията?

_Kirilov

Това , което се вижда е задното стъкло и по  него има много алгии- да
Като цяло старото осветление ми е прекалено силно и дори да асветех по 5 часа пак всичко е в доста зелено навсякъде , да не говорим ,че и торовете не е ясно с тях какво ставаше  :-D  :-D

Визуално си е по-слаб Hygger-a  от това , с което разполагам като осветление .
Надявам се до месец да се види ефекта от него - трябва време просто

Като цяло стъклата на този аквариум са меко казано ужасни .... както бях споменал самото стъкло е патинирано отвътре и няма оправия . Осветлението на тавана в стаята е с много ледове и като си пусна камерата на телефона става някаква какафония от примигвания , отблясъци и прочие .

_Kirilov

https://i.postimg.cc/xTRtd49c/IMG-20241012-220055.jpg
https://i.postimg.cc/wTHwgp8C/IMG-20241012-220158.jpg
https://i.postimg.cc/FF0TMKqb/IMG-20241012-220202.jpg
Опитах се да хвана 1-2 стелта  *DANCE*

mushroom

Малиии много са красиви тез диванета. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

kstoilov

Браво на теб. Имаш мерак, и умения.
Поздрави

Lightning_boy

Издръжливи ли са тия?
Моите 2 анциструса ги гледам вече няколко години. Ту се развъждат, ту някъде изчезват бебетата :D
Иначе класиците държат здраво.

_Kirilov

Цитат на: Lightning_boy - 14.10.2024 08:59Издръжливи ли са тия?
Моите 2 анциструса ги гледам вече няколко години. Ту се развъждат, ту някъде изчезват бебетата :D

Еми ще се разбере , все още и 5-те са живи. За момента не могат да се доредят до храната от другите им двама по-големи събратя , но засега изглеждат ок и не спират обикалят целия аквариум. Пред полагам ,че над 5г биха живяли , нямам представа.

_Kirilov

Цитат на: Lightning_boy - 14.10.2024 08:59Издръжливи ли са тия?

Опита ми с тях през годините е ,че не им стига храната когато се излюпят много.
Аз на моите в момента от както съм стартирал аквариума слагам листа от Кетапа/Бадем заради свойствата му. Оцветява леко по-тъмна водата , но пък свикнах с това , както и мъгливите стъкла , та не ми прави впечатление  :-D  *NO*

До колкото прочетох , не видях с нещо  по-различно да се отглеждат или да искат условия спрямо обикновенните. И като големина и като храна и като температура. Дават ги 5-10г живот.

_Kirilov

От миналата седмица се смениха торовете и се слагат някакви минимални количества в голямата локва благодарение на колегата bunzip2 .
Съмнявам се да има ефекта Уау *YAHOO*  за една седмица , но ще направя снимки тъкмо за фоторепорт как се развиват нещата.
Имам съмнения ,че от старите ми анциструси ще имам поколение ,щото мъжкия не съм го виждал от две седмици , а и труп не съм виждал... тааа май едрия корем на подрастващата женска , който видях преди това ще си е казал думата . Сега още по-трудно ще ми е да им намеря нов дом и да ги извадя въобще от аквата за да могат да растат Точковците (L183)

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - 30.10.2024 15:31От миналата седмица се смениха торовете и се слагат някакви минимални количества в голямата локва благодарение на колегата bunzip2 .
Съмнявам се да има ефекта Уау *YAHOO*  за една седмица , но ще направя снимки тъкмо за фоторепорт как се развиват нещата.
Имам съмнения ,че от старите ми анциструси ще имам поколение ,щото мъжкия не съм го виждал от две седмици , а и труп не съм виждал... тааа май едрия корем на подрастващата женска , който видях преди това ще си е казал думата . Сега още по-трудно ще ми е да им намеря нов дом и да ги извадя въобще от аквата за да могат да растат Точковците (L183)
100% e бременна. И моята така прави. Интересното е, че изчезват малките редовно, сигурно ги изяждат....

mushroom

Не ги изяждат. Първо е естествената селекция, след това може да не си намират достатъчно храна.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Similar topics (5)

16247

Започната от Raven

Публикации: 209
Прегледи: 71897

40549

Публикации: 18
Прегледи: 10912

31189

Започната от cantiga

Публикации: 171
Прегледи: 79372