• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 23:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум RS-380B 28 литра!

Започната от VassetZ, 12.07.2024 17:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bunzip2

Няколко смени на вода ще оправят работата.
На системата с мая и захар и сложи втора бутилка, с малко количество вода в нея. Така хем ще бъде брояч на мехурчета, хем го играе защита точно от такива неща.

mushroom

Колега тука как се развиват нещата? Поизчисти ли се аквата?
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

VassetZ

Да. Но нещо растенията никакви ги няма. На някой дори листата им започнаха да се разпадат, предполагам след тая авария. Ph e 6.4-6.8

_Kirilov

Цитат на: VassetZ - 24.07.2024 13:48Колеги, имам сериозен проблем! Стана сакатлък от възможно най-тъпите!
Явно в аквариума е попаднало някакво количество от сместа за СО2 от Мая и захар. Повъртяло се е доста стабилно във водата, при което тя стана доста мътна. Пробвах вчера със смяна, но тая сутрин все едно нищо не съм сменял...
Образувало се е дори като лек налеп по растения и корени. Като се загледаш се вижда кал филтъра върти "облаците" вътре в аквариума!
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Ако да - как се оправя положението? Рестарт?
Не си ли направил системата от две бутилки таа ,че да не може да влезе от нея в аквариума ?

bunzip2

Цитат на: VassetZ - 27.07.2024 15:08Да. Но нещо растенията никакви ги няма. На някой дори листата им започнаха да се разпадат, предполагам след тая авария. Ph e 6.4-6.8

Покажи снимки на проблемите

VassetZ

Ето след близо два месеца хаос!  :-D Нищо не съм пипал или кастрил. Риби няма все още, но планирам тия дни да пусна няколко неонови тетри.
Единствено филтъра го смених с Fluval U1, щото канистъра Sera Fil Bioactive 130 не се оказа адекватно решение за аквариум с такъв обем.
Последните две седмици обаче ме нападнаха синьо-зелени водорасли, които боря с Easy-life Bluexit.
url=https://postimg.cc/1VF3c7w7]https://i.postimg.cc/1VF3c7w7/IMG-4294.jpg[/url]

https://i.postimg.cc/0bpNz38b/IMG-4295.jpg

https://i.postimg.cc/3dMRJ7Qs/IMG-4296.jpg

M14iro

Ще се учудя аko Easy-life Bluexit ти помогне. Ако не ти помогне слагай Макропен 2,5-3,0 мг/л. вада на 24ч.  в продължение на 3 или 4дни ,или всеки един макролитен антибиотик би помогнал

VassetZ

Сложих 8 ембер тетри да щъкат вътре, трябваше да са 10, но явно в люлинския филиал на аквариум.бг им е трудно да броят до толкова, а аз на доверие не погледнах какво се случва в плика...
Друго си е да шават рибоци.  *YAHOO*

Lightning_boy

:D :D :D :D Не им се сърди. Какъвто работодателя, такива и работниците.
Влизал съм в Пловдивския им магазин (който отвориха миналата година), питах за един анубиас, който изглеждаше много прилично и очаквах цена до към 20-25 лева ... пичовете казаха 65  :-D
Иначе пък са учтиви и гледат да помогнат.
Любимото ми нещо е като започнат да питат за профил и отстъпките :D
Разправяхме се, че за 7-8 годишен клиент 5-6% отстъпка не е нищо, ама пичовете излязоха с довода, че на една сериозна сума от 1000-2000 лева например за нов аквариум, това са пари.
На въпроса ми "мислите ли, че сериозен акварист, ще си купи аквариум за 3000лв. от вас, като за 3000лв. може да направи чудеса, ако не си купи нещата от тук?" Отговорът беше, че всеки си решавал какво да прави :Д
Относно рибите, според мен по-красиво нещо от тях в аквариума няма.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

VassetZ

По принцип, ако направиш оборот от над 2 бона общо на профила ти дават 12% отстъпка, каквато имам (да за три месеца им дадох толкова, че и отгоре)
Обаче сега поръчвам субстрат за 45 лв и с "vip" отстъпката ми излиза 43, което е далеч от 12%. Сериозно започвам да се замислям за математическите им способности.  *NO*

Lightning_boy

Цитат на: VassetZ - 30.08.2024 11:22По принцип, ако направиш оборот от над 2 бона общо на профила ти дават 12% отстъпка, каквато имам (да за три месеца им дадох толкова, че и отгоре)
Обаче сега поръчвам субстрат за 45 лв и с "vip" отстъпката ми излиза 43, което е далеч от 12%. Сериозно започвам да се замислям за математическите им способности.  *NO*

Един бърз съвет - "Нечовешки магазин". От там поръчвах JBL Manado-то. Дават добри отстъпки. За 10кг, след 1-вата поръчка, заради това че поръчвам през сайта, заради това, че ще си го взема от магазин - 15%, което въобще не е малко.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

VassetZ

Ооо, там баба ми е с 15% отстъпка, че си пазарува редовно за чухуахуа-тата разни неща  *YAHOO*
Но аз много уважавам тия от аквариум.бг, но тия малки мизирийки дето правят - тва с рибите и тва с отстъпката ме дразнят много. Как пък вместо 8 не ми даде 12 тетри  *NO* ? За 5 кинта се направи на циганин и съм сигурен, че е умишлено.
Иначе по темата - рибите си паснаха чудено в тоя аквариум, щъкат постоянно на пасажче. Чудя се дали да не сложа още 8, които реално ще са 6  :-D ?
Намалих и яркостта на осветлението от 100 на 50% от вчера. Имам чувството, че това влияе на синьо-зелените водорасли, а може и Bluexit-а да си казва думата, щото вече наближава заветния 14-ти ден, когато според етикета всичко ще изчезне като налепи и гадости, ама не вярвам  *NO*

Similar topics (5)

52539

Публикации: 50
Прегледи: 15122

55363

Започната от user951260

Публикации: 5
Прегледи: 2725

21463

Започната от ChroNIckaL

Публикации: 35
Прегледи: 27659