• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 23:48

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хексамит или нещо друго

Започната от penchod, 02.04.2006 13:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

penchod

Току що изхвърлих едно женско рамирези, което очевидно умираше симптомите са следните: Главата му между очите беше като разранена, очите му бяха изкочили като на телескоп, днес, очевидно беше в последния стадий и забелязах, че кожата на очните му орбити беше започнала да се бели на лентички, имам и един женски вариатус чиято глава е също разранена, но очите не са изфръкнали и сякаш главата му се оправя, остава една голяма бяла пъпка на нея само. И на двете риби симптомите се появиха, след лечение на ихтио, с него се преборихме но сега това.... Останалите риби в аквариума видимо са добре.

Тони

Нещо такова?
Някои рибки с такива симптоми са ми се излекували. Последно едно лабео - Оправи се!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

rookie_gyn

Заболяването се казва Екзафталмус, водата ти е много стара и условията явно не са много добри. По принцип има вероятност при опресняване на водата да се оправят

Dred

водата ми е на 4 месеца, и сменят по 20% всяка седмица, и при едно мое Рамирези така стана, сигурен ли си че е от старата вода?

tishovsx

Сменяйте редовно водата, хранете със качествени храни, не се ебавайте със животинките, подобрете условията на живот във вашите аквариуми, следете нивото на нитрати, каквото и да си говориме рибите от вида цихлиди, са чуствителни към големи нива на нитрити и нитрати :!:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

penchod

Дано да сте прави, аз след всичко прочетено, почвам да се притеснявам да не е туберкулоза, че я пипах и с голи ръце рибата.

penchod

Цитат на: "tishovsx"Сменяйте редовно водата, хранете със качествени храни, не се ебавайте със животинките, подобрете условията на живот във вашите аквариуми, следете нивото на нитрати, каквото и да си говориме рибите от вида цихлиди, са чуствителни към големи нива на нитрити и нитрати :!:

Тишо, не че не си прав, ама при мен по-скоро имам недостик на нитрати с всичкия зарзават вътре, а за смените на вода  никога не съм правил паузи по-големи 2-3 седмици, но обичайно сменям поне 2-3 пъти седмично, храните също са ми само маркови.

tishovsx

Е защо пък сменяш два три пъти седмично...???достатъчно е всяка седмица по 30%
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

penchod

Щото не те слушам и не съм с Ехаме а с вътрешен филтър  :D

templar

Братле, да го беше фотографирал ЧеГевара преди или след екзекуцията, за да го показваме за назидание на мързеливците. Не бях сменял вода около месец и няколко гупи ми се тръшнаха с подобни симптоми + силно изкльощавяване.
Знаеш ли как се е казвал на дядо ти дядото? А неговия дядо? А защо не знаеш?

Similar topics (5)

45317

Публикации: 0
Прегледи: 2517

29260

Започната от Buhoff

Публикации: 6
Прегледи: 5699

51465

Публикации: 7
Прегледи: 4460

14794