• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Първият ми нано - 30l Dennerle cube

Започната от morpheous87, 09.05.2017 12:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

morpheous87

Здравейте,

това е първият ми опит за нано аквариум. Опитах се да направя нещо интересно без да имам опит в скейпинга. Материали се използваха доста качествени неща - JBL, Dennerle, EHEIM. Снощи до късно го пусках, трябват му малко дни за да заприлича на нещо. Използвани материали и техника -

- Dennrle 30l nano cube
- DIY капак от фазер
- DIY LED осветление
- JBL Volcano за подложка
- JBL Aquabasis за подхранване
- JBL Proscape кафяв и бежов субстрат
- Dennerle beach - бял пясък със супер малка фракция
- Вътрешен филтър и нагревател Eheim.

Както се вижда, хубави материали ползвах, дано не съм ги прахосал само  :-D

Капака-

LED осветлението:

Тест на LED-a:

Субстрата и подложките:

Аранжиране:

Ще видим какво ще излезе, когато дръпнат малко китките и сложа обитателите - пасажче за нано аквариум и малко скаридки. За сега аз съм доволен от резултата :)

stefata24

WOW!Аквариума е уникален справил си се чудесно според мен!Едни черита и микро разбора галакси ще му тичат екстра. *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*

Amev

Поздравления колега ! Всичко много хубаво ,ама обясни ми едно :
Защо слагаш капак на точно този аквариум чиито чар е да е открит. Страшно много работа си хвърлил ... ама един ден ще видиш че един открит аквариум е мнооого по добре. А точно тези кубчета на денерле имат адски симпатични стъклени капаци и лампи със щипки.

morpheous87

Цитат на: Amev - 09.05.2017 21:39
Поздравления колега ! Всичко много хубаво ,ама обясни ми едно :
Защо слагаш капак на точно този аквариум чиито чар е да е открит. Страшно много работа си хвърлил ... ама един ден ще видиш че един открит аквариум е мнооого по добре. А точно тези кубчета на денерле имат адски симпатични стъклени капаци и лампи със щипки.

Обяснявам - там дето стои кубчето от горе на точно 4.5 см над аквариума минава врата на шкаф  :-D LED лампата ще я отнесе някой път, и от там се наложи капака. Иначе съм съгласен, стъкления капак е много готин и LED лампата е красива, ама много пък скъпа за мижавите и ватове :)

Amev

А денерле амазон дей пл лампата 9 или 11 вата си е уникална и сметната точно за този аквариум , тялото е с рефлектор и е адски симпатично ;)
Ти си знаеш най-добре ама аз за 1 година от 4 закрити аквариума с капаци , правени и фирмени , си ги открих всичките !!!

morpheous87

Цитат на: Amev - 09.05.2017 21:48
А денерле амазон дей пл лампата 9 или 11 вата си е уникална и сметната точно за този аквариум , тялото е с рефлектор и е адски симпатично ;)
Ти си знаеш най-добре ама аз за 1 година от 4 закрити аквариума с капаци , правени и фирмени , си ги открих всичките !!!

Следващия ще е 60 литровото кубче на Dennerle и той ще е открит ;)

addicted

Аз пък ще те похваля, страхотен капак си направил, много майсторско изпълнение и на осветлението. Аквариума също е чуден.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

Similar topics (5)

17162

Започната от Ningaloo

Отговори: 26
Прегледи: 22650

11483

Започната от iek

Отговори: 23
Прегледи: 26934

57313

Започната от almaren