• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Живородки

Започната от koko, 25.09.2004 19:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

koko

Цитат на: miTkoИ при мен са често черно-червени,но те всичките са създадени изкуствено и в това няма нищо чудно.

мислъта ми беше по-скоро да питам как да "селектирам" вида? някой да се е пробвал? имали успехи в областта в България? :?:  :!:

sho

ми то начина е един - купуваш няколко двойки  черни и  от тяхното покеление отделяш само черните - кръстосваш тях и т.н.
П.С. Аз се съмнявам че ше можеш да ги селекционираш до степен цялото поколение да е черно - както колкото и да кръстосваш черни пантери - винаги ше се появява по някой леопард (кофти пример ама за него се сетих :)) а колкото до хелерите незнам знаеш ли ама изходната форма е зелена:)

koko

мерси за отговора, ще се пробвам и аз така - но май множко време ще ми отнеме да ти кажа дали съм успял  :lol:

Legion

В основни линии следваш савета на sho,kaто трябва да предвидиш че след някое друго поколение ще трябва да ги кръстосаш с рибка която няма родствени връски с твоите т.е да влееш "свежа кръв" в противен случай  ще  ти умират малките,а и имай предвид че и те задържат  семенна течност и ще имаш проблеми докато се "изчисти"женската т.е трябва да си сигорен че е бременна от мъжкия с желания белег  :!:
Eто и няколко линка e не са за хелери но пък са по темата:

http://www.world-guppy.de/index.html  това е към световната организация на феновете на гупите   :lol: всичко за тях е почти има удобни .pdf файлчета готови за печат :shock:

http://home.comcast.net/~chimbolo/archives/jan04.htm -има много удобни описания на някои фенотипове+връзки към страниците на фенове на гупите в Япония и не само 8)

Това тук е за хелери за албиноси ,но е добро сбито описание на това какво трябва да се прави.
http://www.aquarticles.com/articles/breeding/Lynch_Swordtail_Breeding_Program.html
А описния на алелите при хелерите има навсякъде,все пак това са едни от първите гадинки чиито геном е напълно описан

sho

Цитат на: LegionВ основни линии следваш савета на sho,kaто трябва да предвидиш че след някое друго поколение ще трябва да ги кръстосаш с рибка която няма родствени връски с твоите т.е да влееш "свежа кръв" в противен случай  ще  ти умират малките,а и имай предвид че и те задържат  семенна течност и ще имаш проблеми докато се "изчисти"женската т.е трябва да си сигорен че е бременна от мъжкия с желания белег  :!:
:D  аз за това съм написал купуваш Няколко двоики :D

Legion

:lol: Съмнявам се че ще стигне до F2(по най-прости сметки около 1 година)ще му писнат много преди това

koko

абе не мисля че ще ми писне ама все пак мерси за съветите  :lol:  като съм готов ще ви се похваля  :wink:

miTko

Абе и аз си мисля че ще ти писне , ама дерзай....
Разни мои АКВАРИУМИ 

Legion

с най-добри чувства го казах,но ako извадиш чиста линия пусни някоя друга снимка :lol:

koko

ако стане наистина - нямаш грижи - пиши го обещано  :lol:  :lol:

koko

въпрос: може ли женски хелер да роди 100-110 (по-точно 109) малки наведнъж? питам, понеже ми се случи. изчаках 10 дни и почнах......голям зор докато ги преброя - едно по едно ги вадих - направо да се гръмнеш  :lol:  :lol:  :lol:

Legion

Може при ововивипарните по-принцип колкото е по-голяма женската толкова повече ражда,а голямия брой малки показва че се грижиш добре за рибките а и да не говорим че колкото са повече толкова по-добре за потборапък и се увиличва шанса да попаднеш на уникална мутация

koko

обикновенна хелер-ка е! малко едричка - верно - но  направо се смаях - водата "ври и кипи" от челяд! а за селекцията си прав - ще изчакам още месец и ще ти кажа какво е станало. надявам се да има нещо интересно, понеже тая хелер-ка беше оплождана от 3 мъжки в големия аквариум - всичките различни. ........ хмммм..........ще видим  :lol:

Legion

Много е лесна ,като мара любопитната го рздава да бръкнe да пипне :D  :lol:  :P Иначе тва е хубаво особено ако мъжките носят белезите които търсиш бая главоболия си си спестил

Raven

имам питане за плати - днес си взех няколко,около 1.5 - 2 см дължина са , най обикновенни са и понеже това са ми първите живородки не ми е много ясно ще станат ли червени защото сега са безцветни с черни опашки и плавници.
не че има някакво значение за мен защото аз така или иначе не обръщам много внимание на рибите но все пак .....

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

44057

Отговори: 1
Прегледи: 34823

327

Отговори: 1251
Прегледи: 506569

49304

Отговори: 15
Прегледи: 14002

52523

Отговори: 0