• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.04.2025 19:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос златни рибки?

Започната от GoldFishAqua, 03.06.2016 15:49

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

GoldFishAqua

Здравейте имам две големи златни рибки на около година и половина, та преди малко забелязах че едната рибка започна бясно фа гони другата. Мъжката е Риюкин, а женската черен телескоп, какво следва мислите ли че са в размножителен период ? Мерси :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs33.postimg.cc%2F6ux9n3elb%2Fimage.jpg&hash=4d1f55fe030c2c16c1cc3333685930c1fa96f2e2
На смимката се виждат двете рибки :)

raiko

Ако гонитбата е в ранните часове на деня или е предхождана от смяна на част от водата, най-вероятно става дума за брачно поведение.

GoldFishAqua

Здравей, Raiko  :-)
Отделих двете рибки в един по-малък съд 15-20 литра, сложих мрежичка отдолу и пуснах двете риби. Само след около 5 минути женската започна да хвърля хайвер, а мъжката оплождаше. Държах ги така около 3-4 часа, след това ги върнах в общия аквариум. Аерирам добре водата в малкия аквариум, температурата е от порядъка на 23-25 градуса и изглежда, че доста от хайвера е с лек жълт отенък.Надявам се да успее да се излюпи.  :-D *DRINK*

raiko

При тази температура хайвера ще се излюпи за 48 часа. Желателно беше да добавиш препарат, който да стопира развитието на сапролегнията.Оплоденият хайвер е прозрачен и на 24-ия час започва да потъмнява и в него се забелязват очите и гръбнака на оформящата се личинка.

raiko

Цитат на: raiko - 14.03.2010 16:57
Няколко снимки от днес.
Това е хайвер от златни рибки,който започна да се люпи няколко минути след заснемането му. Виждат се ясно гръбнака и очите на бъдещите личинки:

GoldFishAqua

Raiko,  *DRINK*
Минаха повече от 24 часа, някои зрънца наистина потъмняха и се забелязва, че има нещо вътре но някои останаха просто с бяло точка по средата, те ялови ли се водят ?

raiko

Само тъмните са оплодени. На 48 ия час ще започнат да се люпят. Загледай се по стените на аквариумчето! Излюпените личинки висят залепени по тях.След един ден ще заплуват и трябва да се захранят!

GoldFishAqua

Наистина жалко, защото имам 8-9 такива потъмнели яйца само  *ROFL* .
Ще стискам палци поне те да се излюпят като хората, между другото златните ми рибки за пръв път хвърлиха хайвер и не беше много, това че им е за първи път дали играе голяма роля ?

GoldFishAqua

Опа 13 дена по-късно отново имаме хайвер рибките прекараха 5 часа в малкият съд в който поставих сепараторна мрежа да не ядът хайвера.Температурата е постоянна 25 градуса и съм пуснал едно аераторче с дебит 1.5литра с био филтър и вече само стискам палци този път да се получи  :-D :-D

Similar topics (5)

60015

Публикации: 5
Прегледи: 1898

51560

Публикации: 8
Прегледи: 3587

59058

Започната от dreamer

Публикации: 87
Прегледи: 32703

57505