• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.06.2024 07:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Къде се намира Съботният пазар

Започната от Longanlon, 03.01.2006 10:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

77

somcho ,много ми е интересно кой си :roll: пък и като човек вземащт активно мнение в някой спорове ,ще бъде коректно да се представиш :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

somcho

Аз съм от воините на тихият фронт,наблюдавам всичко и всички,знам всичко и нищо,но винаги съм в час когато трябва.

Жоро

ЦитатС тези пари,които са събирали за ограждането на концлагера,можеха да наемат затворено помещение,достатъчно широко за да има възможност да се осъществяват въпросните срещи.
парите за загражденията са събирани един път,а относно споменатото затворено помещение ,на него трябва да се плаща наем всеки месец,което ще рефлектира върху цените,а оттам и на нас акваристите.

Pac

Цитат на: "somcho"Аз съм от воините на тихият фронт,наблюдавам всичко и всички,знам всичко и нищо,но винаги съм в час когато трябва.
Лелееее, ама ти да не си Господ  :angel По леко го давай!

Жоро

offtopic

ЦитатАз съм от воините на тихият фронт,наблюдавам всичко и всички,знам всичко и нищо,но винаги съм в час когато трябва.
БИГ(Vip) БРАДЪР вижда всичко

77

Цитат на: "somcho"Аз съм от воините на тихият фронт,наблюдавам всичко и всички,знам всичко и нищо,но винаги съм в час когато трябва.
така е най комфортно , ама не е достойно :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Живко

кой ще ходи на пазара в събота?
изобщо работи ли вече този пазар?
Никой не се е родил научен.

Longanlon

Живко, а ти кога ще се отбиваш пак по нашенско?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Живко

:dunno  upset
дълга и широка.

по лична работа (почва риболова), още тази седмица :lol:
Никой не се е родил научен.

Stas

Цитат на: "somcho"С тези пари,които са събирали за ограждането на концлагера,можеха да наемат затворено помещение,достатъчно широко за да има възможност да се осъществяват въпросните срещи.Но доста от тях не мислят в перспектива,а ден за ден.Виждам,че Орлин,а след него и Кимбайците вече са на моето мнение и не ходят там.Скоро и на други ще им дойде акъла.

Тази идея съм я дискутирал с Иглика. Има следните въпроси:

1. Къде има такова помещение?
2. Това помещение да се наема за постоянно или само за събота до обяд?
3. Ако е за постоянно - кой ще кисне там всеки ден? Дали има и 3-ма такива търговци? Ако е само за събота - едва ли някой ще го държи празно, за да можем ние да се сетим, че искаме за по-евтино само в събота да го ползваме. :)

По повод Орлин и Иглика - не ходят там, защото стигнаха до много правилния извод, че дискуса не е риба, която да се продава на пазар! И много правилно!

Кимбайците, както всички знаят хранят особено добри чувства към мен, както и аз към тях. Абстрахирайки се - ами не съм ги видял досега да предлагат нещо друго освен златни рибки-внос и стоките на Сера. За стоките на Сера, както се разбра трябва да имат касов апарат и режима за продажба е ... малко по-друг, отколкото за рибите. А те риби не предлагат. Та ако правилния извод е, че всички трябва да дойдат на техния акъл и да не продават риби, а само стоки - е, мерси! Верно нема нужда от пазар!

NikolaV

Цитат на: "raven"ъхъ,аз така работих три месеца веднъж и разбрах какво им е било на ония в концлагерите.

малко им е било.....
За евреи ли си работил? :-)

kpokcho

Цитат на: "Stas"
Цитат на: "somcho"С тези пари,които са събирали за ограждането на концлагера,.....

Тази идея съм я дискутирал ...
Аз напълно съм съгласен. Държавата съсипа не само тоя пазар. По идея пазарите не са ли за частни производители, които да си предлагат стоката. И какво е по другите пазари? Прекупвачи от които не мога да се измъкна сутрин (щото живуркам в Дружба и борсата е запълнена с коли), изисквания за касови апарати, отдаването на сергиите става всяка година, чрез конкурс - който всъшност условието е да бутнеш на управителя. По градовете имаше пазарни дни, в които производителите излизаха на пазарите им и си продаваха стоката. В близките един до друг градове, дните бяха в различен ден от седмицата и така, те обикаляха околността, но пък имаха възможност да продават. Сега не е така, защото не може да си наемеш сергия без конкурс. Като резултат от всички тея държавни нововъведения, по пазарите се продават скъпи за потребителя стоки, както и такива които не са собствено производство а евтин китайски или турски внос. Частните производители, пък се отказаха да продават, защото разходите им се вдигнаха многократно.
Този Съботния пазар, не се спаси от това отношение. Най-голямата простотия беше и ОФИЦИАЛНОТО му затваряне заради птичия грип. По този начин се направи поредната парлама пред народа, за да се покаже уж какви мерки се взимат срещу неразпространението на птичия грип, като всъшност "на черно" се продаваха и кокошцици и петли, и Нова телевизия го показа. Т.е поредното Бля Бля. Прилича ми на това, да се затворят цели хранителени магазин, щото може да продава телешко с луда крава.
Наистина няма нужда от такъв тип пазар.

Stas

Така е, само това за Нова телевизия не е: бяха бутнали 10 лева на някакъв просяк, дали му кокошка и му обяснили, че ще го снимат, а той трябва да им продаде кокошката. Абсолютна постановка! (Хората говореха, че имало и свидетели на "пазарлъка").

killiman

Цитат на: "somcho"С тези пари,които са събирали за ограждането на концлагера,можеха да наемат затворено помещение,достатъчно широко за да има възможност да се осъществяват въпросните срещи.Но доста от тях не мислят в перспектива,а ден за ден.Виждам,че Орлин,а след него и Кимбайците вече са на моето мнение и не ходят там.Скоро и на други ще им дойде акъла.

Ами и аз бях (и продължавам да съм) на това мнение. Само че някой предложи ли да се направи нещо подобно? Аз не чух. Директно се взе решението да се борят за пазара. И на всички е ясно от къде дойде идеята. Има хора с магазинчета на пазара, едното от които е на председателят на дружество "Акваристика"(ако все още може да се нарече така, аз имам големи съмнения, че има такава организация), да, точно онова, срещу масата на кимбайците и на което не би трябвало да се разрешава да му се отваря вратата и което не би трябвало да се срути с булдозер, а да се залее с напалм. Та той изманипулира хората заради личния си интерес.
Помещение може да се намери, рано или късно ще се стигне и до там. Ходил съм на пражката борса за аквариумни рибки. На закрито. Топла и студена вода, тоалетна, ток, барче...Няма дъжд и сняг, пек и студ, кал или прахоляк. Лошото време не се отразява на търговията. Имах някъде снимки от там, ако ги намеря ще ги пусна след малко. Вярно, плаща се някаква минимална такса вход от посетителите, около 50 стотинки мисля че беше.
Сега се очаква престуктуриране на пазара. Очаквам да вдигнат много наема на сергиите. И предполагам, че с тези пари за наем, и с тези, които събрахме за ограждението щяхме да си намерим много сносно ново място.

killiman

Ето една снимка от едно по-добро място от нашия пазар.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bgphoto.net%2Fphotos%2F2652%2Fo632786341539062500.jpg&hash=c15074e9c5ed887fb769aca644a26c349217df09

Similar topics (5)

6388

Публикации: 36
Прегледи: 22159

13354

Публикации: 5
Прегледи: 4962

55682

Публикации: 2
Прегледи: 3863

50929

Публикации: 18
Прегледи: 22750

39393

Публикации: 2
Прегледи: 3130