• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Съвети и помощ с издирване на материали за нано-аквариумче

Започната от Senzi, 28.01.2016 18:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Senzi

Здравейте!

Разполагам със следното аквариумче:

https://drive.google.com/file/d/0B54J0YNSYWe0NE9WZEpXNVBuclE/view?usp=sharing

Размера е 20x20x20, води се два галона, демек около 7 литра и половина. Аквапоника. В общи линии в помпата расте босилек, който помага за пречистването на водата. Как да е. Ще го правя акваскейп-скаридарник.

В общи линии не ми харесват тези анубиаси, защото хич не изглеждат като дървета, ако ме разбирате :) Много ми се иска да сглобя дърво като това, първото в долния клип, и да го бодна на мястото на левия анубиас, пък и за отдясно може нещо подобно но по-малко:

Изпитвам затруднения да намеря такъв тип клонак. Ако някой има идея къде е възможно да се продават подобни, ще съм много благодарна да ме насочи. Става въпрос за максимум 15 сантиметра след евентуално поокастряне.

Мъх - може би явански също ще свърши добра работа?

Също се интересувам от някое компактно растение, което да е една идея по-високо от кубата (която ще се кастри, разбира се), за да имитира храст насред полянката.

Благодаря :)

VDO

За толкова малко екстремно нано готови клонаци и коренаци няма да намериш по магазините,поне такива за целта ,за която ги искаш.Аз съм правил такова нещо като съм изскубвал издънка около дърво,ползваш го ,като резнеш стъблото до желаната дължина и го обръщаш с кореновата система нагоре.Ако ти хареса като форма,махаш излишното ,което стърчи и това е.Не е трудно,малко иска въображение.Иначе за храстче може да използваш например малка развита издънка от микрозорум,има екстремно малки такива,които са микро копие на големите растения,нарастват бавно и пасват идеално за тая цел.Грижите за такова малко нано са прекалено тегави обаче,дано успееш.Успех!

Senzi

То принципно се очаква да си се гледа едва ли не само. Доливаш вода когато намалее и си свиркаш...
Сипвам си му торовете и въглерода през ден, за десет дена започна да се освества много прилично.

А иначе, как да го обработя тоя корен?

P.S. Това ще ми е в офиса на бюрото.

VDO

Махаш кората от стъблото,измиваш го хубаво,чакаш седмица,седмица и нещо да изсъхне/може да му помогнеш,като го сложиш близо до радиатор/ ,после бих ти казал да го пуснеш в някакъв съд с вода и да изчакаш докато потъне на дъното.Горе долу това е.

VDO

За нищо,имай предвид,че си е занимавка самото намиране,не всяко ще стане,но ти давам ориентир,как аз съм правил дръвче в нано,ама преди това доста издънки обърнах,докато намерих да ми хареса.При мен ето това  се получи тогава в едно 12 литрово-

Senzi

Similar topics (5)

48711

Отговори: 12
Прегледи: 7925

58397

Отговори: 4
Прегледи: 5871

56975

Отговори: 52
Прегледи: 24536

55057