• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 23:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на kojuharov

Започната от kojuharov, 28.12.2015 09:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Amev

Сега ако можеш слагай изхода и входа един до друг за да се постигне U образно движение..
Нещо такова https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160111/e9b88006d09c7ceb82c2c02735af29f5.jpg
Гледам че и на капака си изрязал само един изход..

kojuharov

Готово. Няма да слагам за сега флейтата.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160111/29d8f5ea394c13cd4dd9a83bff0ca3b9.jpg

На капака идеята беше да направя две от двете страни и после с зегето цял разрез, ама като ме нахраниха за капака и реших да турся друго решение.

Sent from my SM-G388F using Tapatalk

discusfen

Фон сложи ли отзад или като го напълниш ще се чудиш как да го слагаш.

Amev

Флейта ако има нужда , да намалиш течението само , така сложени са супер . Виж за фона ,че после си е зор. Слагай едноцветен , не се лъжи по шарени картинки ...
Ама така като гледам дупката на капака е от другата страна май ?

discusfen

И пак грешка .Едната опорка от вътрешния край на капака от към маркучите я премести защото ще ти пречи.Питай бе човек за работи които не знаеш как стават.

kojuharov

Няма да ми пречи, аз съм я разчертал утре да я изрежа. А и утре ще отида да разгледам при един приятел панели за облицоване на стена. Каза ми по телефона, че има налични парчета от 8 мм с нужните размери.

bunzip2

Разпорката няма да му пречи, ако трябва покривните стъкла могат да се резнат повече.
За фона полсушай колегите - ако ще лепиш, сега е момента, преди да си напълнил. После вече на рестарт.
Не бързай да пълниш, огледай всичко, ако има нещо за доизчистване, сега е момента.

kojuharov

За сега няма да лепя нищо. Очертава се март април да.се.местим в "наше" жилище и тогава вече ще видим дали няма да направя наново шкава и т.н.

bunzip2

Избора е твой.. но ако ще правиш нещо, сега е момента, преди водата да е влязла :)

kojuharov

Колеги, открих Led лента  5 m 16 лв. На метър мощността е 14,4 W. Цвета е 6000 K. Дали няма да свърши работа ? Лека и лесна за монтаж. Води се led 5050 в светомаркета в София.

5 м от 6000к + 5м 3300к

Amev

Доста имаше изписано за ЛЕД осветлението ,има и привържаници има и такива които ще ти кажат ,че то свети ,виждаш риби и растения ,но неможеш да постигнеш това което е с пурите.

kojuharov

Аз смятам да пробвам. Като не е ок винаги мога да сложа и пурите.  А мощността е повече от задоволителна.

bunzip2

Цитат на: kojuharov - 12.01.2016 13:19
...А мощността е повече от задоволителна.

Задоволителна за какво? :)

Amev

Ако е с тези самозалепващите ленти да знаеш че след малко ползване се отлепят от влагата , според мен не си давай парите за глупости , аз си сложих РГБ ленти и на двата уж да им правя изгреви и залеси ама бързо ми мина мерака и така си седят и не ги пускам , хем са с дистанционно. А за основно осветление аз съм на мнението ,че за растителен аквариум не вършат работа точно лентите. Други лед светлини ДА . Хората са го измислили , в началото и аз исках да ... дявола във въздуха , докато накрая пак стигнах до вариант който ми беше написан за т5 54 вата още преди да накупя един кашон други лампи.

Penta

Лед ленти за аквариум висок 30 см може. Но 5630 или нещо на алуминиева основа.
8520 например Цък
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Similar topics (5)

28790

Започната от lari

Публикации: 26
Прегледи: 10430

51370

Публикации: 32
Прегледи: 14349

12772

Публикации: 12