• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Направа на външен префилтър ?!

Започната от Amev, 21.12.2015 23:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Amev

За да не се задръства филтъра докато измисля префилтър сложих вата на сера в дупката която е на поплавъка , доста игра е да се нагласи количеството вата ,че да не влияе на поплавъка и да си се движи ...

Ето във тази квадратна дупка сложих ватата , навярно ще иска честа смяна , предполагам със смяната на водата ще подменям и нея, което е по-добрия вариант от това да отварям всяка седмица канистъра.

Пс: все още чакам и ваши предложения за мини префилтър към канистъра.

Amev

Нещо такова , ама ако може да се направи .. За тези пари още един канистър мога да взема за механична филтрация ...

rakim

За тези пари ще си вземеш един външен 2-ра ръка Ехеим и ще забравиш за филтри.
540л Южна Америка

Amev

Ааа няма място за повече ...

Иначе имам един ехеим 300 л/ч който седи ...

rakim

Не бях чел много назад,извинявай.Сложи по една гъба на входящите тръби на канистрите и само тях ще чистиш,моя го отварям веднъж годишно...и пак е чист.Махни ги тези модернизирани простотии,2 гъби за 5лв и това е.Весели празници *DRINK*
540л Южна Америка

Amev

Да де ама идеята е да обира от повърхността плуващите листенца ...

rakim

Колко са тези листенца? Ако са много имаш проблем с растенията,ако са малко не са проблем даже можеш да ги обереш с кепчето.Това не е за филтър.
540л Южна Америка

Amev

Те не са много , все още имам и растения които тепърва ще се адаптират , има и някой които си вървят добре ,но понякога пускат по някое старо листо... Както казах и по-напред аквариума е доста бърз , кастренето е понякога в седмицата два пъти и колкото и да обирам винаги си има по нещо..

asito

Не прави префилтър, вземи скимера на ехайм.
www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=surface_skimmer_and_filter&product=Eheim_Skim350_3536220&n=1
Във форума май се продаваше за 30-35лв.Имах такъв, много бях доволен, но в един момент счетох, че е ненужен и го продадох.

Amev

Да , гледах го , даже един приятел го купи този от форума , а в магазините най-евтино го намерих за 50 тина лв. Върши работа , ама то и вътрешния ми филтър вършеше като го бях обърнал и изкарал леко на повърхността , обаче си е още един "китюк" в аквариума и го махнах и за това взех този скимер на мястото на всмукателя.

Amev

Ще пробвам това дали ще издържи ...

koifish

аз имам такъв филтър от години, сложил съм върху него обаче три ката дамски чорапи с два ластика за коса от плетените По този начин по-лесно го чистя, защото самия филтър е много фин.

Similar topics (5)

3772

Отговори: 15
Прегледи: 10879

595

Отговори: 42
Прегледи: 33103

51900

Отговори: 5
Прегледи: 5427