• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Морският аквариум на Евлоги Лазаров/ojo

Започната от ojo, 19.05.2013 08:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ojo


Стоян Михов

Здрасти Евлоги, някакъв проблем ли има аквариума? Акропорите изглеждат малко стресирани и обезцветени, особено тази на преден план или от осветлението изглежда така?
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

ojo

По принцип тези двете акропори изглеждат малко измити не са хубаво зелено и не са с полипи не знам защо.Не знам от какво се нуждаят.Осветлението е на еко тех реадона 3 .Ако може да кажеш какво да направя ще съм ти благодарен.Лек ден

Стоян Михов

А какви са показателите сега? Все още ли си на пелети и какви, имаш ли GFO? Поздрави.


Sent from my iPhone using Tapatalk
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

ojo

На пелети съм, но от стария тип.Показатели CA 430, NO3-2 ,P04-0 ,KH 7.5 .Нямам фосфат ремувър.Това са показателите който меря.

Стоян Михов

Хм, показателите са си ОК, а продължаваш ли да храниш с три кубчета?


Sent from my iPhone using Tapatalk
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

ojo

Да три кубчета на ден.И понякога на коралите,но не всеки ден.

Стоян Михов

Тогава може би трябва да си поиграеш с осветлението, то е два радиона 3 нали така?


Sent from my iPhone using Tapatalk
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

ojo

Да две тела ecoteh  radion   3 про.Не знам каквоим липсва на коралите.

Стоян Михов

Може да пробваш малко аминокиселини и витамини, аз ползвам на Red Sea  Reef energy  и съм доволен, но с риск да влезем в полемика за LED vs T5 бих казал, че въпреки големия напредък, диодните осветления все още не са това, което трябва да бъдат, за да поддържат акропори дълго време, дори и 3-тото поколение на радионите. На цената на два радиона може да се купи ATI Powermodule т5  най-високия модел и пак да останат пари за пури за няколко години, според мен от опит и от толкова време прекарано в разработване на диодни осветления с Бисер, бих казал че т5 е много по-добре все още, ако говорим за акропори.
Другото, което мога да кажа от опит е, че добавянето на течни въглеродни източници (като NOPOX, водка/оцет микс), е по-добре от използването на пелети. Най-малкото заради това, че при пелетите бактериите са в един реактор, а при течния въглерод се развиват в аквариума върху живите камъни и така ги почистват от всякакви наслагвания , алги и т.н. Поне при мен имаше много голяма промяна, дори в оцветяването на коралите, при преминаването от пелети към carbon dosing.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

ojo

Нали беше с ал ин лан какво стана с тях как дозираш въглеродни източници кажи нещо повече ти си от този тип хора, който пробва различни методи.Какво искаш да кажеш,че нямаш реактор а само дозираш въглеродни източници ?

Стоян Михов

За All in One  биопелетите писах в моята тема, че завърши малко безславно работата - запуши се тръбата на реактора от бактериалните налепи и стана голямо мазало, защото не го видях навреме.
Сега нямам никакви реактори а само си доливам ежедневно NOPOX на ред сий (което си е карбонов източник от сорта на водката и оцета) с дозираща помпичка и съм  по-доволен отколкото от биопелетите - по-лесно се контролира и е по-безопасно. Та на нивото на опита ми към момента, по-добрия подход за добавяне на въглерод за мен е течните карбонови източници.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Ilianidis

Позната история с акропорите.От ледовете точно такива стават.От време на време се оправят ,дотолкова че да си помислиш че проблема не е в осветлението и не след дълго всичко се повтаря.Под лед ми вървяха много добре сериатопорите и стилофорите обаче.От март тази година съм с луминесцентни на Ати и ПасификСън и проблемите с акропорите на мига изчезнаха.

ojo

Ето малко снимки

Sent from my X2_Twin using Tapatalk


ojo


Similar topics (5)

27073

Публикации: 115
Прегледи: 48601

21369

Публикации: 59
Прегледи: 23382

58834

Публикации: 9
Прегледи: 6716

9693

Публикации: 47
Прегледи: 27058

50279

Публикации: 7
Прегледи: 4485