• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

И в Ямбол се заформя морски 800+ л.

Започната от diabolique, 03.12.2012 22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vesko_aa

Тази зелена гад е зелено циано дължи се на силикати,провери си осмозата .Почести го ръчно и си смени фосфатният абсорбант, той абсорбира и селикати. *privet*

diabolique

Веско, и аз първо за това се хванах. Още през ноември започна да се забелязва много леко позеленяване на камъните, месец по късно вече беше доста видимо, тогава реших че съм предозирал със добавките А,Б,Ц,Д на Red Sea, понеже добавях 2 пъти над предписанието около месец и нещо. Спрях добавянето, но месец-два по късно се позасили позеленяването, тогава реших че е от осмозата която даваше показатели около 060 с ТДС- метъра. (само да добавя че от чешмата показателите са 400  *CRAZY*) Подмених 5-микроновия филтър+карбоновия+мембраната+силикатния пълнеж (допълнителен патрон след осмозата), показателите паднаха на 005 и за в момента си е с тези показатели. Чудя се дали да не сложа още един патрон със силикатна смола? бях чел някъде че с 2 патрона показателите се свалят до 000.
Мисля си какви други промени правих по това време и се сетих че когато слагах новия скимер, трябваше да го повдигна доста и сложих една цяла пластмасова касетка от зеленчуци, :-D и се чудя възможно ли е тя да отделя нещо във водата? Пластмасата и е малко странна и понамирисва малко като бакелит! Преди няколко дни намалих и температурата на водата и като че ли малко понамаля зеленията, преди това климатика беше направен на 26 градуса и се включваше когато достигне 27, сега е в диапазон 25-26 градуса. Също така в продължение на доста време в следобедните часове, аквариумът е бил огряват от слънцето за час-два, добре че си бях в къщи веднъж по това време, сега щорите са пуснати следобед и няма проблем със слънцето. Забравих да кажа че и фосфатната смола е сменяна преди около 2 месеца, не вярвам вече да не функционира. Ако някой има предположения, помагайте!  :-) 
Да допълня че от начало въобще не приличаше на циано а по скоро на някакви микроскопични алги, от скоро вече се заформи като ципа на места и си заприлича на гадната твар

vesko_aa

Е браво,остава само да го почистиш ръчно и ако проблема с силикатите е решен няма да се появи отново.Измери силикатите в аквата, защото и някои камъни изпускат силикати.Пластмасите също трябва да са специални за това си направи стойка за скимера от акрил или форекс.Дано да съм бил полезен.

diabolique

Ilianidis

Може да се каже само едно,перфектен развит риф,доставящ голямо удоволствие да се гледа.Браво!

niky

Наистина е впечатляващ. Личи си че собственикът му чете и може. *THUMBS UP*

vankata_032_pld

Браво Ники страхотно се развива рифа !
*BRAVO* *DRINK*

diabolique

Някой иска да създава поколение

diabolique

vankata_032_pld

камен чочев

Браво Ники, прекрасно изглежда!

Sent from my iPhone using Tapatalk

diabolique

Честита нова година! 2016 да ни донесе по цветни корали, по малко алги и разбира се много много здраве!  *DRINK*

venitos

Страхотен аквариум, невероятни цветове!  *thanks

julianiv

Чудесни пожелания, а рифа е истинско удоволствие за окото!  *privet* 

Amev

Дано да го има в конкурса , наистина страхотен риф !!!

Similar topics (5)

53206

Отговори: 117
Прегледи: 118323

44562

Отговори: 73
Прегледи: 38549

52830

Отговори: 67
Прегледи: 45721

49138

Отговори: 8