• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 14:22

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

даите савет

Започната от HegeJl4o, 10.03.2006 04:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HegeJl4o

Искам да си направя сам аквариум размерите са му 40х25х24 тоест 24 литров стаклата са порачани само искам да ви попитам с какъв сликон дали може с по простите прозрачни защото е малко литри до колкото четох из форума хората правят по 200 литрови но мен ме е страх да си направя сам такова нещо пак и няма каде да го сложа и дръгото което ще ви попитам е как да почистя стаклата преди да ги залепя с какво се чистят и последно коя част каде да я залепа имам един по маничак аквариум и тои е по този начин (дано после страните и наи на края е лепено отпред и отзад стаклата ) мисля да правя новия по сащия начин
нядявам се хората които са правили вече да ме посаветват :)
Мерси много предварително защото сички тука сте точни хорица  :wink:

zariio

Цитат на: "HegeJl4o"Искам да си направя сам аквариум размерите са му 40х25х24 тоест 24 литров стаклата са порачани само искам да ви попитам с какъв сликон дали може с по простите прозрачни защото е малко литри до колкото четох из форума хората правят по 200 литрови но мен ме е страх да си направя сам такова нещо пак и няма каде да го сложа и дръгото което ще ви попитам е как да почистя стаклата преди да ги залепя с какво се чистят и последно коя част каде да я залепа имам един по маничак аквариум и тои е по този начин (дано после страните и наи на края е лепено отпред и отзад стаклата ) мисля да правя новия по сащия начин
Кога пък успя да ги поръчаш нали снощи говорихме и ти се двоумеше какво да правиш?
Нещо :cranky
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

HegeJl4o

Цитат на: "zariio"
Цитат на: "HegeJl4o"Искам да си направя сам аквариум размерите са му 40х25х24 тоест 24 литров стаклата са порачани само искам да ви попитам с какъв сликон дали може с по простите прозрачни защото е малко литри до колкото четох из форума хората правят по 200 литрови но мен ме е страх да си направя сам такова нещо пак и няма каде да го сложа и дръгото което ще ви попитам е как да почистя стаклата преди да ги залепя с какво се чистят и последно коя част каде да я залепа имам един по маничак аквариум и тои е по този начин (дано после страните и наи на края е лепено отпред и отзад стаклата ) мисля да правя новия по сащия начин
Кога пък успя да ги поръчаш нали снощи говорихме и ти се двоумеше какво да правиш?
Нещо :cranky
Еми от моите двата ще направя един :)

miTko

Цитат на: "HegeJl4o"Еми от моите двата ще направя един :)

Това не е добра идея.Ама хич.

Използвам случая да пусна линка към материала, който може би доста от вас са прочели:
как човек сам да си направи аквариум

http://www.aqa.ru/doc.php?docid=39
Разни мои АКВАРИУМИ 

HegeJl4o

Цитат на: "miTko"
Цитат на: "HegeJl4o"Еми от моите двата ще направя един :)

Това не е добра идея.Ама хич.

Използвам случая да пусна линка към материала, който може би доста от вас са прочели:
как човек сам да си направи аквариум

http://www.aqa.ru/doc.php?docid=39
у защо да не е >? аз няма да залепям стаклата по половинки просто ще ползвам стаклата и ще си купя две страни че нестига аз имам два аквариума с размери 40х24х14 и от тях мисля за използвам големите стакла за дуното капака и предна и задна стена и да си купя две странични и така ще стане аквариум с размери 40х24х24
Не виждам защо да не е добре пиши защо не е добре да знам да не бъркам нещо и да наводня стаята си  :wink:

miTko

Защото реших че ще ги режеш. :oops:
Иначе става, щом се чувстваш уверен.
Разни мои АКВАРИУМИ 

HegeJl4o

Цитат на: "miTko"Защото реших че ще ги режеш. :oops:
Ок се :)
сега ще можеш ли да ми помогнеш по парвия ваъпрос как да почиста стъклата и какъв силикон да използвам (за силикона мисля че нама голямо значение защото аквариумчето е маничко а и ако ми кажеш коя стена да е парва и каде да са дръгите ще сам ти благодарен много

miTko

Цитат на: "HegeJl4o"
сега ще можеш ли да ми помогнеш по парвия ваъпрос как да почиста стъклата и какъв силикон да използвам (за силикона мисля че нама голямо значение защото аквариумчето е маничко а и ако ми кажеш коя стена да е парва и каде да са дръгите ще сам ти благодарен много
Виж линка в по-предишното ми мнение, там пише предостатъчно.Има доста инфо тук във форума, потърси. Има и линкове.
Разни мои АКВАРИУМИ 

HegeJl4o

Цитат на: "miTko"
Цитат на: "HegeJl4o"
Виж линка в по-предишното ми мнение, там пише предостатъчно.Има доста инфо тук във форума, потърси. Има и линкове.
да има но е на руски а аз немога да разбирам  много много :) но се пак ще се разровя из форума
мерси се пак

SHARK_BLOOD

Със селикон БИЗОН

HegeJl4o

Цитат на: "SHARK_BLOOD"Със селикон БИЗОН
днес бях по магазините и имаше някав турски и някакъв дръг утре ще мида да видя в магазина дали няма специален за лепене на аквариуми :)

SHARK_BLOOD

Вземи си БИЗОН ако има!!!

HegeJl4o

Цитат на: "SHARK_BLOOD"Вземи си БИЗОН ако има!!!
окс ще потърся

discus

трябва ти 100 процента силикон , който се използва само за стъкло никакви санитарни и т.н. силикони, преди лепенето местата на шевовете се почистват с обезмаслител, най-добре ацетон ама не лакочистител а ацетон има в бриколажа например.

HegeJl4o

Цитат на: "discus"трябва ти 100 процента силикон , който се използва само за стъкло никакви санитарни и т.н. силикони, преди лепенето местата на шевовете се почистват с обезмаслител, най-добре ацетон ама не лакочистител а ацетон има в бриколажа например.
Мерси за съветите :)) в понеделник почвам лепенето :)