• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 20:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Освен рибите, какви други животни отглеждате ?

Започната от bells, 03.03.2010 14:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ТriMastiki

Ние с жена ми си гледаме пубер-гимназист. 15 годишен, 180 см. Наскоро преобзаведох волиерата на зверчето. Наредих на възлови позиции табуретки. Да се качвам по тях, та да не си моря ръцете с вдигане, когато го млатя по главата  *MODERATOR*

А сериозно: Толкова рев изревахме, като приспахме Сара преди 7 години (17 годишна немска овчарка), че сегашният проект за аквариум е първият помисъл за домашна животинка оттогава.

lz3cv

Освен рибите, които гледам вече десета година, другите ми домашни любимци са едно дегу (другото поумря малко), два папагала, нагла котка която спи у дома и ме буди сутрин в 5:30 като ме скубе по косата и жена. Имахме и една красавица каракачанка, но и тя умря на пет годишна възраст наесен от дирофилария. Направихме опит да я лекуваме но...Колко рев изревахме с жената само ние си знаем :'(

niki_o

И моето бебе изкъпано :-)

asensi_85

2 питбула, кралско жако, тигров питон и 2 игуани  :popcorn:

asito

DJER

Акитата сега навлизат по масово в България, но не съм запознат с нрава им. Това е японска акита нали, има и една американска във Варна. Те са по едрички доста. Та така , моята друга страст са папагалите(по едричките), най вече жако. Имам няколко двойки, които вече и поколения дават, двойка синьочели амазони в процес на заработване, снесоха 2 пъти вече без поколение, двойка синьожълти ари почти на години за разплод вече. У дома вече 2 жака, 1 мъжко, което е страхотен дърдорко и едно младо женско си оставих за домашна кротка двойка. Ето малко видео на Роко(домашния) 

asensi_85

Малко оффтопик. Моето жако е на същия размер, мъжко, има ДНК тест. Същият дърдорко, не спира, дори ми е досаден понякога :-D Имаш ли идея на какво се дължи тоя огромен ръст и тегло на птиците по магазините? Тая година в 2 магазина гледах жако - и двата бяха направо огромни, в сравнение с нашите. Отговор не намирам.

asito

Цитат на: DJER - 09.03.2015 19:24
Това е японска акита нали, има и една американска във Варна.

Не,не е акита ину,макар че си доста близо :)
Породата е Шиба Ину.Много рядка все още в БГ,а като го взех хубавеца,съвсем нямаше :)
Като акита е,но е само 10 кила :) За апартамент е перфектна порода.Не лае много,дружелюбно е.Манекена на махалата е  :-D

Амазоните са ми на сърце.Много искам едно малко пиленце :) обаче засега не ми дават вкъщи.Иначе имам ли зелена светлина веднага бих си взел от теб :)

DJER

asensi_85, ръчните ми пилета са много по големи от тия отгледани от родителите, но в двойките мъжките ми са огромни, тоя домашния е набит много, тежи 530 грама, не знам колко дребен ти изглежда, женското малко е видимо по голямо, но по леко(последно 514 гр.)

Публикациите са слети: 09.03.2015 21:22

asito, е вярвай ми не съм я чувал тая порода кучета(не са ми активна страст кучета и котки), но много ми заприлича на Акита(визията, не опрелям от снимка размера).

asensi_85

500-550 грама е нормално за кралско жако. Под едър имам предвид птица над 650-700 грама, досега съм видял 2 такива. Явно е заради ръчното захранване. Моя не знам как е захранен, преди 7 години си го внесох, защото цените тука бяха космически.

Similar topics (5)

1410

Публикации: 2
Прегледи: 3060

9734

Публикации: 0
Прегледи: 1732

1733

Публикации: 16
Прегледи: 10290

41159

Публикации: 6