• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

На гости в DISCUS.BG

Започната от AQUASAUR, 07.03.2006 03:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nixanbal

Шестица за рядкост и трудност на отглеждане :lol:
Супер са снимките!

BLKnight

Цитат на: abaroАз пък още чакам да ми кажеш каква светкавица ще си купиш за да ти направя устройството

Пич, за дистанционно управление ли става дума? Светкавиците на Канон EX серията използват един и същи комуникационен протокол - сигурен ли си че можеш да направиш дистанционно?

Оригинално канонско е 210 $ в щатско...

Аквазавъре, тази събота, на пазара. Носете си хапаратите :)
м/у другото за мераклиите - Канон свалиха цените на 350Д ;)

AQUASAUR

OК, Митак, там съм в събота(към 10 часа )  :!:

Цитат на: BLKnightза мераклиите - Канон свалиха цените на 350Д ;)
Хайде бе, фотографите - сега му е времето да се преквалифицирате...:idea: стига с тия "сапунерки" :wink:
че най-после и някаква сериозна конкуренция да видя...  ppp  :lol:

miTko

Цитат на: AQUASAUROК, Митак, там съм в събота(към 10 часа )  :!:

Цитат на: BLKnightза мераклиите - Канон свалиха цените на 350Д ;)
Хайде бе, фотографите - сега му е времето да се преквалифицирате...:idea: стига с тия "сапунерки" :wink:
че най-после и някаква сериозна конкуренция да видя...  ppp  :lol:

Ох, то желание има, фонд няма... :cry:
Разни мои АКВАРИУМИ 

abaro

За BLKnight :
Става дума за обикновен Slave flash unit. Пали една или повече допълнителни светкавици по основната.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

BLKnight

re: abaro
aa... а аз се размечтах...
не знам дали има смисъл от такова, един прост кабел за светкавица 3 метра е 10-тина лева..

versicolor.net

Поздравления за снимките 8)
Може ли да ми кажете латинското име на това :

И искам да питам тези аровани какъв вид са и каква им е цената . Не съм ги забелязал в офертата на дискус  :roll:

Bunz

Цитат на: BLKnightre: abaro
не знам дали има смисъл от такова, един прост кабел за светкавица 3 метра е 10-тина лева..

Аз пък се размечтах за едно солено аквариумче, така, към 2000 литра с всички тез красавци...... :roll:

NO CARRIER

И синхронизаторът ще излезе толкова някъде.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

DISCUSBG

Името на рибата е Farlowella acus.Ароуаната е Osteoglosum bicirrhosum/Silver arowana/.Размера им в момента е от 25 до 35см.Цена 81,00лв.
Не знам!

abaro

Смисъла е че може да ползва всякаква неканонска светкавица - дори и някаква - стара без да има опасност за апарата. Също така може да са две. А кабел не знам на каква цена може да се намери но ако е канонски няма да е 10лв.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

BLKnight

Канонския кабел е малко над 100 кинта, но той запазва функционалността на светкавицата ;) Със обикновен кабел - добре дошли в ръчния режим (само за 4xxEX и 5xxEX модели). Преди време и аз се бях засилил да правя светосинхронизатор. За съжаление единственото решение на проблема светкавицата да се пали на второто, а не на първото (измервателното) светване на водещата, което ми хрумна беше с брояч до две с д-тригери, което пък от своя страна доведе до платка, захранване, ключета и индикации... А кабелите си седят в магазина - готови за ползване :)))
btw с каноните в момента (Г5 и Про1 е пробвано) могат да се ползват без абсолютно никакъв проблем със светкавици "noname", с изключение на старите руски токамаци със мрежово захранане. Единственото изискване е палещото напрежение на Hot-shoe-то да е до 5V и от него да не стърчи нищо, което да опре да речем терминала на серииния интерфейс...