• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Какво е това устройство?

Започната от manyg, 07.10.2014 23:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Стоян Михов

:) разбира се че има горелки с "Браунов газ" :). Цялата драма в случая с този газ е, че науката казва ,че това си е просто смес на молекули водород с кислород, в съотношение 2:1, а псевдонауката казва че това е газ в който кислорода и водорода са в атомно състояние H-H-O, което е невъзможно от термодинамична гледна точка. Това е всичко, науката не отрича, че газът гори или нещо такова, псевдоучените не отричат че състава е водород и кислород 2:1, но твърдят че тези вещества са в други атомни състояния, а не в нормалните молекули, но доказателства доколкото знам към момента няма. 
Цитат на: 77 - 27.11.2014 23:56
но мисля да я пробвам тая джаджа и ще ви кажа дали върши някаква работа.
Оригиналната ли мислиш да пробваш, и на мен ще ми е интересно да чуя мнение за нея, защото повечето мнения от нета са от самоделки, които често нямат много общо с първоначалната идея.

iuli

Цитат на: Стоян Михов - 27.11.2014 23:02
За жалост на роденият българин Юл Браун, понятието "Браунов газ" е все още в полето на т.ар "псевдонаука"

Аз друго и не очаквам от псевдочовеците и парвенютата. Прекръстил се човека в стил "Брадлов". И взел името на тоя на който е именувано брауновото движение, с цел да просперира финасово вероятно - на гърба на английскозвучащите имена и на гърба на конкретна ракета носител. Който не знае, кой е Брадлов ето:
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=8336&Level=3

77

Цитат на: Стоян Михов - 28.11.2014 10:44.  Оригиналната ли мислиш да пробваш, и на мен ще ми е интересно да чуя мнение за нея, защото повечето мнения от нета са от самоделки, които често нямат много общо с първоначалната идея.
да, мисля да пробвам продукта на TWINSTAR.

77

ко...не!
това няма нищо общо...

Penta

Гледам Китайците са го клонирали за по 45 лири
Aquarium Algae Sterilizer Controller Chihiros Doctor

em3ata

Колеги, тая чудесия колко време трябва да работи :D ? Мисля да си направя такова и да го вържа към таймера на осветлението, което работи 8 часа ! Какво мислите по въпроса ?

Penta

Цитат на: em3ata - 27.02.2015 23:22
Колеги, тая чудесия колко време трябва да работи :D ? Мисля да си направя такова и да го вържа към таймера на осветлението, което работи 8 часа ! Какво мислите по въпроса ?

Устройството има специален режим на работа, включва се за малко , следва пауза , пак се включва за кратко и така...

manyg

А някой колега видя ли позитивно въздействие от него?

em3ata

Цитат на: manyg - 28.02.2015 07:47
А някой колега видя ли позитивно въздействие от него?
Това съще е много важен въпрос :D А и доколкото прочетох избива лошите бактерии, ама дали с тях не избива и полезните ?

em3ata

Така да споделя малко опит с направена от мен самоделка. Използвах мрежа за тигани ( против пръскане на мазнина) и траф 12 и 36 волта. Разстоянието м/у мрежите беше около 1 мм макс 2 мм ( разделителя беше от ролка лекопласт едната страна. Напълних една паница с чешмяна вода и сложих устройство, като първо го тествах с 12 волтовия траф. Какво се получи ? Устройството работеше и получаваше ефекта от клиповете в нета, ако сте гледали такива. Странични ефекти са, че за няма 3-4 минути работа водата пожълтя, все едно не са източвани тръбите 20 години. Друг ефект беше, че появиха и парцали, които изчезнаха в един момент. Друго което забелязах, е че не се използва цялата площ на мрежата, а така наречения дим идваше oт около жиците. Вече със 36 волтовия траф, димът беше доста повече. При опит да раздалеча жиците, да не са една в/у друга почти устройството спря да работи и 2 - трафа. Устройвото беше с диаметър 5-6 цм не повече. Тези ни ще се опитам да го подобря, като калайдисам с поялник мрежите по краишата за се опитам да използвам цялата площ на мрежите, ще запоя жиците. Другото, което не направих от мерак е да почистя самата, което може би си е фактор. Това е засега от мен. Надявам се като имам време да сглобя нещо по - читаво. Сега просто от мерак не изпипах нещата, така че може да се нарече успешен провал :D

petko

За ефикасността е важно от какъв материал са електродите.Не се знае какви ползват в оригинала.Другото ще се докара.

em3ata

Цитат на: Caxapa - 04.03.2015 22:15
Това се вижда и по клипчетата как прави мъгла и как работи. Интересното е какви са параметрите на водата преди и след работата на това устройство. Повечето стигат до там с пускане на уреда и след това нищо друго и информационно затъмнение. Добре ще е да споделиш и това.
Нямам абсолютно никакви тестове.

Penta

Преди време когато се повдигна темата четох по западните форуми за впечатления. Това което разбрах е че потиска развитието на водорасли, но не е панацея гарантираща че няма да се появят.
Сега пак погледнах аналога който продават в ebay и ми прави впечатление че се предлага в три варианта - за растения, за риби и за скариди. Устройството се управлява от микрокомпютър циклично редуващ 3 етапа на работа.
Сърбят ме ръчичките да да пробвам едно, ама кога ли :-P
Че и резервни "решетки" за по $20 предлагат..
На страницата в ebay има доста обширно (макар и завоалирано) описание на устройството.

P.S. Многократно се споменава "TDS Reduction"

em3ata

Цитат на: Penta - 04.03.2015 23:26
Преди време когато се повдигна темата четох по западните форуми за впечатления. Това което разбрах е че потиска развитието на водорасли, но не е панацея гарантираща че няма да се появят.
Сега пак погледнах аналога който продават в ebay и ми прави впечатление че се предлага в три варианта - за растения, за риби и за скариди. Устройството се управлява от микрокомпютър циклично редуващ 3 етапа на работа.
Сърбят ме ръчичките да да пробвам едно, ама кога ли :-P
Че и резервни "решетки" за по $20 предлагат..
На страницата в ebay има доста обширно (макар и завоалирано) описание на устройството.

P.S. Многократно се споменава "TDS Reduction"
От днеска започвам да използвам това у-во тип "направи си сам". Като цяло имам проблем с алгите, зелена брада и чат - пат водорасли. Все още нямам таймер, към който да го вържа, но това ще стане скоро. По - късно ще дам снимка на аквариума, тъкмо съм сменил водата и още всичко е в балончета. Ще се опитам да докладвам всеки ден :)
П.П. След 3 часа в употреба и реална работа около 5 минути. Върху решетката се наблюдава нещо като наплъстяване на мъртви микроорганизми (нищо чудно да е ръжда, но пък е гъсто което ме съмнява). Около средата където двете мрежи са най - близко една до друга там наплъставянето е най - голямо утре ще кача снимки !

Similar topics (5)

26531

Отговори: 2
Прегледи: 5539

14022

Отговори: 41
Прегледи: 27924

2992

Отговори: 16
Прегледи: 15775

35000

Отговори: 18