• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 22:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на hunter

Започната от hunter, 07.05.2013 21:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Nikiengi

Цитат на: hunter - 17.10.2014 22:14
Благодаря, Анубиаса наистина е сочен мене много ме радва надводния съд го държа само заради него. Между другото излезе изключително лесен за надводно гледане. Вече може би 5-ти месец откакто го сложих надводно и не е хвърлил нито едно листо даже се развива по бързо отколкото подводно.

Даже и ще цъфне! И не забравяй да снимаш тогава!!!  *BRAVO*

hunter

От както го имам чакам този момент. Цъфне ли ще го снимам задължително.

_Kirilov

И моите анубиаси в аквариума не хвърлят листа , но от 1 година никой не е цъфтял :(
*spam

Иначе супер се развива . На колко време изкарва лист ?

hunter

Ами на около седмица две.

_Kirilov

Е значи не е чак кой знае колко бързо . Аз бях засичал по едно време изкарваха моите точно за 8 дни един лист . След това около 3-4 дни и започва пак нов да излиза.
А макар и много рядко ми се е случвало и по два едновременно се разтварят - тогава си мислех , че едното е цвят ноо ... уви .
Успех с начинанието :)

hunter

Голяма грозотия  :-D разкарах едно друго, май ще обръщам друга страница в акваристиката. Заканил съм се от много време но да видим  ;-)

danielzd

Е чак пък грозотия...  :-D

hunter

Цитат на: danielzd - 24.10.2014 20:24
Е чак пък грозотия...  :-D
Еми благодаря ти но за мене си ми е грозен вече и ми се иска по точно ме сърбят ръцете за нещо по тъка  8-) Но само времето ще покаже, едно е сигурно искам да са балансирани по височина в смисъл да не се кастри много често. ще го мисля още но е с тенденция все пак за някакъв скейп  ;-)

danielzd

Чакам тогава да видя резултата  :-)

Иначе това с кастренето... при мен най-много две седмици и високите растения засенчват всичко.

hunter

25.10.2014 08:24 #264 Last Edit: 25.10.2014 17:16 by hunter
Еми да но в случай, че са бързо растящи. Alternanthera reineckii 'Mini' в компанията на anubias nana petite и cryptocoryne parva .

yanev90

Анубиаса хваща окото  *THUMBS UP*

danielzd

На мен Alternanthera reineckii 'Mini'  ми хваща окото, много добре седи групичка от това растение. Ще го добавя в списъка за следващото зареждане с растения  :-)

hunter

Красиво стои да, правя си разни композиции с групи растения за да видя как стои. Кое с кое се откроява и се комбинира най добре. Защото съм намислил да си направя един мързелив аквариум. С добре подбрани по височина растения за да не се стриже много и да иска минимум поддръжка. Даже ще понамалявам осветление СО и торене. Предимно ще има бавно растящи но ще гледам да е и нещо скейпърско до колкото мога да го направя де.

niki_o

Нещо бавничко с СО и торене  и скеипърска част*dontknow*.Това ще го следя с интерес :popcorn:
Може и да ти открадна идеята ако се получи и споделяш де *THUMBS UP*

hunter

Цитат на: niki_o - 26.10.2014 19:44
Нещо бавничко с СО и торене  и скеипърска част*dontknow*.Това ще го следя с интерес :popcorn:
Може и да ти открадна идеята ако се получи и споделяш де *THUMBS UP*
Винаги споделям и се радвам когато хората си обменят опит и се стараят. Като за начало ще се наложи да закупя друг аквариум за новия проект. Няма да е голям, както не веднъж съм казал нямам място къде да е. Спрял съм се на размери от 55-60 дължина 40 ширина и 30-35 височина. За жалост не мога да намеря в Бургас кой да ми го изработи а не ми се дават пари за куриери да поръчвам от колеги от форума. За целта ще се спра на нещо стандартно което върви по магазините. Но все още не съм ходил да гледам. Като на бавя аквата и се почва а до тогава връткам идеи из главата и подреждам китки в този за да търся комбинации  *DRINK* Между другото ако някой знае стабилен майстор във Бургас ще се радвам ако сподели  :-)

Similar topics (5)

56658

Публикации: 72
Прегледи: 44080

6220

Започната от sloncho

Публикации: 3
Прегледи: 4796

16873

Започната от BOJO

Публикации: 7
Прегледи: 3950